Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Δήμαρχος Φλώρινας: Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής έχει κυρίαρχη θέση στην ατζέντα των συνομιλιών μας με την κυβέρνηση


Απάντηση σε δημοσίευμα
Τελευταία διαβάσαμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο επιστολή η οποία υπογράφεται από την «Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας». Λυπούμαστε ειλικρινά που με την συγκεκριμένη «Κίνηση»,
ενώ έχουμε ως στόχο την επαναλειτουργία της Γραμμής Θεσσαλονίκης - Φλώρινας, βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση. Και αυτό γιατί προσπαθεί να εμφανίσει εαυτήν ως τη μόνη ενδιαφερόμενη για την υλοποίηση του στόχου αυτού. Προσπαθεί να υποβαθμίσει, να απαξιώσει το ρόλο και τη δράση του Δημάρχου Φλώρινας.
Φυσικά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Βοσκόπουλος δεν περίμενε και δεν περιμένει τις παρατηρήσεις, τις προτροπές της «Κίνησης», γιατί στην ατζέντα των συνομιλιών του με την κυβέρνηση, η επαναλειτουργία της γραμμής έχει κυρίαρχη θέση. Αυτό που δεν έκανε ο Δήμαρχος και δεν πρόκειται να κάνει είναι οι κούφιες υποσχέσεις και η διαφορετική ερμηνεία των όσων λέει ο Υπουργός Μεταφορών ή οι άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης.
Η «Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας» στο δημοσίευμα της αναφέρεται στην επίσκεψη των Δημάρχων και των Βουλευτών στον Υπουργό Μεταφορών κ. Βορίδη στις 07 Φεβρουαρίου 2012 και πως ο Δήμος Φλώρινας δεν έχει απαντήσει αν διαθέτει ή όχι τα λεωφορεία του Δήμου, για τις συνδυασμένες συγκοινωνίες τρένου - λεωφορείου στους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας, ενώ ο Δήμος Αμυνταίου έχει απαντήσει.
Ας γνωρίζουν λοιπόν, ότι ο Δήμαρχος Φλώρινας δεν έχει απαντήσει τώρα γιατί την απάντηση του την έστειλε στις 16 Ιανουαρίου 2012, ένα μήνα νωρίτερα, και είναι θετική:
«Φλώρινα, 16- 01 -2012
Θέμα: Διάθεση Λεωφορείων. Αξιότιμε κύριε Ζηλιασκόπουλε, Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Φλώρινας προτίθεται να διαθέσει λεωφορεία για τη μεταφορά μαθητών σχολικών μονάδων και μελών ΚΑΠΗ, οι οποίοι θα επισκεφθούν το Δήμο Φλώρινας με τη χρήση τρένου, προκειμένου να επισκεφθούν τουριστικές περιοχές του Δήμου Φλώρινας, καθώς και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου και την περιοχή των Πρεσπών. Παρακαλούμε για τις από μέρους σας ενέργειες και παραμένουμε στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε».
Όμως πρέπει να γνωρίζουν οι Δημότες μας και οι άνθρωποι της «Κίνησης», ότι το πρόβλημα των συνδυασμένων συγκοινωνιών δεν λύνεται μόνο με τη διάθεση των λεωφορείων. Είναι πολύ πιο σύνθετο. Και είναι σοβαρή παράμετρος η λειτουργική δαπάνη.
Θα μπορούσαν οι επικεφαλής της «Κίνησης» πριν αρθρογραφήσουν, πριν «λιθοβολήσουν» το Δήμαρχο, πριν εκτεθούν και γίνει πρόδηλος ο στόχος τους, να τηλεφωνήσουν ή να επισκεφθούν το Δήμαρχο, για να πληροφορηθούν σε ποια φάση βρίσκεται η υπόθεση. Φαίνεται όμως, ότι ο στόχος τους δεν ήταν η ενημέρωση αλλά να λύσουν υπαρξιακά τους προβλήματα, μέσα από την άσκηση φτηνής αντιπολίτευσης, που είναι ανούσια και ατελέσφορη.
Οι πολίτες θέλουν αποτελέσματα και όχι κούφια λόγια. Ο Δήμος Φλώρινας έχει ως στόχο να ξανασφυρίξει το τρένο στο σταθμό της Φλώρινας και με αυτό τον στόχο πορεύεται. Όσοι θέλουν μπορούν να συσστρατευτούν με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας και ενωμένοι να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.