Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Αμύντας Αμυνταίου: Έχασε το ντέρμπυ κέρδισε την πρωτιά

Στοπ στο σερί των 9 νικών του Αμύντα έβαλε Ο Φιλώτας, επικρατώντας  17-22 στην 10η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Β Εθνικής,
Ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό δεν επηρέασε την τελική βαθμολογία του ομίλου, με τον Αμύντα Αμυνταίου να τερματίζει στην 1η θέση της βαθμολογίας που πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στον αγώνα μπαράζ-ανόδου για την Α2.

Κλειδιά για τις φιλοξενούμενες ,ο περιορισμός του πεδίου  δράσης της Τζούλιας Σκόδρα και η πολύτιμη συγκομιδή  της Σουλτάνας Τσουτσουλάκη που πέτυχε συνολικά 11 τέρματα εκ των οποίων τα 4 στο κρίσιμο διάστημα 22-27λ όπου το σκορ ήταν 17-18.
Ο Αμύντας παρά την καλή του αμυντική συμπεριφορά που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, πλήρωσε τα πολλά λάθη στην επίθεση καθώς και την μέτρια μέρα που βρέθηκαν τα βασικά επιθετικά ατού της ομάδας.
Σε ένα παιχνίδι όπου οι δυο ομάδες ήταν ιδιαιτέρως άστοχες, Ο Φιλώτας μετά από τα πρώτα δέκα λεπτά (5-5), αναθάρρησε και  βγήκε στην αντεπίθεση τρέχοντας ένα σερί 0-5 για το 5-10, Οι παίκτριες του Αμύντα ανταπάντησαν και με αμυντική διάταξη 3-3 με παγίδες, απέσπασαν αρκετές φορές την μπάλα από τον αντίπαλο, μετουσιώνοντας την κατοχή σε γκολ έφεραν την διαφορά στην ελάχιστη τιμή της 10-11 με την λήξη του Α ημιχρόνου
Στις αρχές του Β μέρους, με την ένταση και το άγχος να συνοδεύουν τις προσπάθειες των παικτριών των δυο ομάδων, Φιλώτας και Αμύντας συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι και το 47λεπτό (15-15).
Στην συνέχεια Ο Φιλώτας ξέφυγε εκ νέου με διαφορά 3 τερμάτων 15-18,όμως δυο διαδοχικά τέρματα της Τζούλιας Σκόδρα διατήρησαν τον Αμύντα ζωντανό στην διεκδίκηση του παιχνιδιού 17-18 στο 52.
Με τον αγώνα να είναι στη κόψη του ξυραφιού, οι παίκτριες του Αναστάση Παπαχρήστου βρισκόμενες σε πλήρη σύγχυση προχώρησαν σε αβίαστες ενέργειες, δίνοντας την δυνατότητα στο συγκρότημα της Θ. Λιότσκα και Δ . Κούπα να πραγματοποιήσει σερί 0-4 και να κλειδώσει τη νίκη (17-22) 3 λεπτά πριν το τέλος.

Στην συνέχεια ο προπονητής του Αμύντα, αν και αργά, προχώρησε σε αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε άλλες παίκτριες.
Στο τέλος του παιχνιδιού ο κόσμος, που έδωσε για μια ακόμη φορά δυναμικό παρόν στις εξέδρες του ΔΑΚ Αμυνταίου, χειροκρότησε θερμά τις παίκτριες των δύο ομάδων για το θέαμα και τις συγκινήσεις που πρόσφεραν
Δεκάλεπτα: 5-5, 7-10, 10-11 9(ημίχρονο),13-13,16-18,17-22.
Διαιτητές: Α. Παναγιωτίδης – Γ. Μπουγιάκας (πολύ καλή παρουσία)
ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (Α. Παπαχρήστου): Γιαπουτζή (τφ), Μπάντη 6, Γεωργιάδου 1, Παπαβασιλείου 1, Ρακοπούλου 3, Σκόδρα Τζ. 3, Τσένκο , Σκόδρα Τ. 2, Μπόντε, Γαλμπάδη, Πάνου ,Ηλιάδου, Δημητριάδου, Εστέ 1.
ΦΙΛΩΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (Λ. Θεανώ- Κ.Δημήτριος): Κλαζογλου 1, Παπαδοπούλου, Σουμτάκη , Τολούδη  2, Πιχτράκη 1, Φυλάκη 2, Βογιατζή, Γκάτσιου 5, Κέρλοβα , Τσουτσουλάκη 11, Κούπα, Παραστατίδου, Τσαχάκη, Γεωργούση.
Πέναλτι: 5/2 – 2/1,  Δίλεπτες: 5 - 8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.