Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Με οργανωμένες δράσεις δεντροφύτευσης γιορτάστηκε η Ημέρα Δασοπονίας

Μετά από συνεννόηση του Δήμου Αμυνταίου με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δασαρχείου εξασφαλίστηκαν 2.000 δέντρα για δεντροφύτευση σε διάφορα σημεία του Δήμου.
Για το σκοπό αυτό ο Δήμος σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων οργάνωσαν δεντροφυτεύσεις σε διάφορα σημεία, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, που είναι καθιερωμένη και ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Το συντονισμό των δεντροφυτεύσεων είχε ο Αντιδήμαρχος, κ. Τρύφων Γεώργου, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση των δράσεων δήλωσε την ικανοποίησή του και εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς τους συμμετέχοντες Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους εκπαιδευτικούς και κυρίως τους μικρούς μαθητές που ήταν και οι τελικοί αποδέκτες αυτής της δράσης ευαισθητοποίησης για καλύτερο περιβάλλον.
Στο πρόγραμμα των δεντροφυτεύσεων συμμετείχαν στο Αμύνταιο, τα 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά και το Γυμνάσιο και στις Τοπικές Κοινότητες το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Αγίου Παντελεήμονα, το Δημοτικό Λεχόβου, το Δημοτικό του Ξινού Νερού , το Δημοτικό του Μανιακίου, το Δημοτικό της Λεβαίας, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο του Αετού, ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο του Αντιγόνου και το Γυμνάσιο & Γενικό Λύκειο του Φιλώτα.
Οι μαθητές με σύμμαχο τον καλό καιρό φύτεψαν ψευδοπλάτανους, σφένδαμους, ιβίσκους και κατάλπες δίνοντας το μήνυμα για σεβασμό και αγάπη προς το φυσικό περιβάλλον.
Στις δεντροφυτεύσεις παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, που μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες θέλησε να δώσει το μήνυμα για προστασία του περιβάλλοντος μέσα από συμμετοχικές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.