Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Προετοιμασία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Αμύνταιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου αντιλαμβανόμενο τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, προχώρησε στην ομόφωνη ψήφιση απόφασης για την λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου  στο Δήμο μας.

Σε μια εποχή που δοκιμάζεται η κοινωνική ευαισθησία και το ανθρώπινο πρόσωπο όλων μας, αφουγκραζόμενοι τις ιδιαίτερες ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων συμπολιτών μας (όπως άποροι, ΑΜΕΑ κλπ), προχωρήσαμε σε μια κίνηση ενίσχυσης της συνεκτικότητας του κοινωνικού ιστού του Δήμου μας.
Το υπό σχεδιασμό Κοινωνικό Παντοπωλείο θα χορηγεί δωρεάν, σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, τρόφιμα σε συγκεκριμένες κατηγορίες συνδημοτών μας. Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας θα διέπεται από τις κείμενες διατάξεις του ΥΠ.ΕΣ.  Τα τρόφιμα θα προέρχονται κυρίως από δωρεές μεγάλων επιχειρήσεων τροφίμων, αλλά και όσων συμπολιτών μας επιθυμούν να συνδράμουν. Στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι ακόμη και η αγορά τροφίμων από τον Δήμο (διαδικασίες ΕΚΠΟΤΑ), εάν ολοκληρωθεί η ψήφιση των σχετικών σχεδίων νόμου.
Ήδη στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν δοθεί οδηγίες για την εξεύρεση και διαμόρφωση κατάλληλου χώρου για την στέγαση του όλου εγχειρήματος. Παράλληλα όσοι θέλουν να προχωρήσουν σε δωρεές σχετικών ποσοτήτων βασικών τροφίμων μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Διευθυντή του Δήμου Αμυνταίου, έτσι ώστε να επισπευστεί ο χρόνος προετοιμασίας που απαιτείται και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.