Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Παραλειπόμενα από τη χθεσινή κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα



Ο δήμαρχος Αμυνταίου στη σύντομη ομιλία του εκτός των άλλων ζήτησε από τους υποψήφιους βουλευτές εν ενεργεία και μη, να αλλάξουν στάση στο θέμα της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ γιατί διαφορετικά δεν θα έχουν τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Η χθεσινή κατάληψη ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Από την προηγούμενη ημέρα τα στήθηκαν μεγάφωνα στη πόλη του Αμυνταίου και οι διοργανωτές  καλούσαν  τους πολίτες για μαζική κινητοποίηση. Παράλληλα μοιράστηκαν φυλλάδια σχετικά με τις διεκδικήσεις των ενεργειακών δήμων.
Στάλθηκαν αστικά λεωφορεία στις τοπικές κοινότητες του δήμου για τη μεταφορά όσων επιθυμούσαν  να μεταφερθούν στο χώρο της κινητοποίησης.
Πολλοί ήταν οι επώνυμοι που στήριξαν με την παρουσία τους την κατάληψη:
·        Από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης παρόντες  ήταν  οι δήμαρχοι Φλώρινας, Πρεσπών, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου και το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του δήμου Αμυνταίου,  ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας και  ο αντιπεριφερειάρχης ενότητας Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.
·        Μεγάλος απών ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.
·        Στο χώρο της συγκέντρωσης διακρίναμε τους υποψήφιους βουλευτές των προσεχών εκλογών  του νομού Φλώρινας. Ήταν εκεί ο βουλευτής της Ν.Δ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ορθοπεδικός Νίκος Σαμαράς, ο πολιτευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λάζαρος Ναλπαντίδης.  Να μιλήσουμε και για ψηφοθηρία; Θεμιτό.
·        Από το χώρο της Εκκλησίας ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός.
·        Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου διακρίναμε τον Πρόεδρό του.
·        Συμπαραστάτες της εκδήλωσης ήταν το εργατικό Κέντρο Φλώρινας.
·        Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μαζική και γι’ αυτό μέτρησαν δύο πράγματα. Η καλή οργάνωση και κυρίως η στήριξη από όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου.
·        Το παρόν τους έδωσαν  και πολλοί κάτοικοι της τοπικής κοινότητας  Λεχόβου από τις πλέον απομακρυσμένες και παραμελημένες (διαχρονικά) τέως κοινότητες του νομού Φλώρινας.
·        Αντιπροσωπεία των καταληψιών στη συνάντηση με τον διευθυντή της ΔΕΗ/ΑΗΣ Αμυνταίου, ζήτησε και πέτυχε τη μείωση κατά 20% της παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας για μικρό χρονικό διάστημα.
·        Στους συγκεντρωμένους μοιράστηκαν ελληνικές σημαίες.
·        Τελικά δεν έλαβε  σοβαρά η Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας τις δηλώσεις του δημάρχου Αμυνταίου ότι θα «γίνει της Κερατέας», αφού δεν διακρίναμε καμία αστυνομική δύναμη πλην της τροχαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.