Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού


19η Μαΐου: Η αποφράδα ημέρα του ποντιακού Ελληνισμού. Το 1919, ο Μουσταφά Κεμάλ «Ατατούρκ» αποβιβάζεται στην Σαμψούντα δήθεν για να ειρηνεύσει την περιοχή. Αντί να προστατεύσει τους Έλληνες κατοίκους από
την δολοφονική μανία των Τσετών, συμμαχεί μ’ αυτούς και τον υποκινητή τους Τοπάλ Οσμάν και με το σύνθημα «Η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης 353.000 Ελληνοποντίων.
Κάθε χρόνο την ημέρα αυτή εκπληρώνουμε ένα ηθικό, ιστορικό και εθνικό καθήκον. Τιμούμε την μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού και διεκδικούμε αγωνιστικά την διεθνή αναγνώρισή της.
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου επί 75 χρόνια, δυστυχώς, αποσιωπήθηκε σκόπιμα εκτός μνήμης, στο όνομα και στον βωμό της αμφιβόλου αποτελεσματικότητας πολιτικής της ελληνοτουρκικής προσέγγισης. Εκτιμούμε ότι η φιλία και η συνεργασία αυτή δεν είναι ποτέ ειλικρινείς και αποτελεσματικές, όσο η Τουρκία εξακολουθεί επίμονα να αρνείται το παρελθόν της και εμείς να υποκρινόμαστε ότι το αγνοούμε.
Πιστεύουμε ότι η οθωμανική εκστρατεία κατά των χριστιανικών μειονοτήτων της Αυτοκρατορίας, μεταξύ 1914 και 1923, συνιστά Γενοκτονία κατά των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής.
Η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας αποτελεί την απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Δημήτριος Ηλιάδης
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.