Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Τη Δευτέρα οι βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ

Την προσεχή Δευτέρα (27 Αυγούστου) θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία παρουσίασε το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.



Από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός για τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς οι υποψήφιοι λαμβάνουν υπόψη τους πολύ σοβάρα και το κόστος διαμονής μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Ανοδος αναμένεται στην πλειονότητα των σχολών που εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών.

Αισθητή πτώση αναμένεται στις Φυσικομαθηματικές Σχολές του 2ου πεδίου, όπως και στα πολυτεχνικά τμήματα, η οποία θα είναι μικρότερη στα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει οριακή άνοδος στις ήδη υψηλές βάσεις των ιατρικών σχολών του 3ου πεδίου.

Στα περυσινά επίπεδα θα κυμανθούν οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα, ενώ για ορισμένα περιζήτητα τμήματα ίσως υπάρξει άνοδος λόγω των πολύ καλών επιδόσεων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Παράλληλα, μειώνεται φέτος κατά περίπου 10% ο αριθμός των εισακτέων στις ανώτερες και ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές. Σε σχετική εγκύκλιο αναφέρεται  ο αριθμός των εισαγομένων σπουδαστών κατά σχολή και κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.