Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

«Συνάντηση Γονέων και Εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων 1ου, 2ου, 6ου και Πρότυπου Πειραματικού της Φλώρινας»



Η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας και οι Διευθυντές των Σχολείων 1ου Δημοτικού, 2ου Δημοτικού, 6ου Δημοτικού
και Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας, εκτιμώντας ότι η διαπαιδαγώγηση και η μόρφωση των παιδιών μας είναι έργο ανεκτίμητης αξίας, στο οποίο συνδράμει καθοριστικά τόσο η Οικογένεια όσο και το Σχολείο, διοργάνωσαν την πρώτη κοινή συνάντηση Γονέων, Κηδεμόνων και Εκπαιδευτικών των Σχολείων τους Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:00 – 20:30 μμ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας.
Η συνάντηση είχε ως κεντρικό θέμα: «ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», και αποτελεί την έναρξη μιας σειράς κοινών συναντήσεων με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο σπουδαιότερων πόλων της ανατροφής, της μόρφωσης και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών.
Η έναρξη της συνάντησης έγινε με τον χαιρετισμό του Αντιδημάρχου Φλώρινας, κ. Ευάγγελου Σταυρίδη, ο οποίος παραβρέθηκε προκειμένου να καταγράψει θέματα και προβλήματα που αφορούν τις υποδομές και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Δημοτικής αρχής.
Στη συνέχεια, ακολούθησε η τοποθέτηση του Διευθυντή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Παναγιώτη Νώτα, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και υπογράμμισε τη σημασία της καλής συνεργασίας του σχολείου με την οικογένεια, ενώ έκανε σημαντικές παρεμβάσεις και στη διάρκεια του διαλόγου.
Οι χαιρετισμοί έκλεισαν με την τοποθέτηση του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιάννη Μπάτσιου, που τόνισε τη σπουδαιότητα του «ανοιχτού» στην κοινωνία Σχολείου και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί μέσα στις πιο δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.
Ακολούθησε σύντομη εισήγηση από τη Σχολική Σύμβουλο της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, για το πλαίσιο συνεργασίας Σχολείου και Οικογένειας, τις προϋποθέσεις μιας γόνιμης και καλής συνεργασίας μεταξύ δασκάλου και γονιών και την επικέντρωση στον κοινό στόχο της αγωγής και της μόρφωσης των παιδιών μας, ο καθένας μας μέσα από τους διακριτούς μας ρόλους. Οι γονείς ενημερώθηκαν για τους εκπαιδευτικούς στόχους της σχολικής χρονιάς που διανύουμε στα σχολεία της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, επισημάνθηκε η σημασία της δημιουργίας Σχολής Γονέων για την ενίσχυση του ρόλου των γονιών και κατατέθηκαν προτάσεις επιμόρφωσης των γονέων σε θέματα ανατροφής και υποστήριξης των παιδιών τους.
Κατόπιν, υποβλήθηκαν ερωτήματα σχετικά με θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τους γονείς των μαθητών και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις – απαντήσεις των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων. Αναλυτικά, παρουσίασαν σύντομες εισηγήσεις με τη σειρά που αναγράφονται: ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Γιώργος Μάντσος, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Γιάννης Δαϊκόπουλος, ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Γιώργος Λυγούρας και, τέλος, ο Διευθυντής του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου, κ. Κίμωνας Σαββάκης, δίνοντας το στίγμα του δικού τους ρόλου και παρουσιάζοντας τα πιο συχνά εμφανιζόμενα προβλήματα και συγκρουσιακά πεδία στις σχέσεις του Σχολείου με την Οικογένεια.
Η εκδήλωση έκλεισε με την τοποθέτηση της Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής, κ. Κωνσταντίας Βαϊρινού, η οποία ανέπτυξε τη διαφοροποίηση της άτυπης διδασκαλίας που λαμβάνει χώρα στην οικογένεια και της τυπικής εκπαίδευσης που διεξάγεται στα Σχολεία, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, και τη σημασία μιας συστηματικής και θεσμοθετημένης επικοινωνίας των γονέων με τους εκπαιδευτικούς.
Στη συνάντηση συμμετείχαν πολλοί γονείς, οι Πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων που διοργάνωναν την εκδήλωση. Θα ακολουθήσουν παρόμοιες συναντήσεις με γονείς, Διευθυντές και εκπαιδευτικούς ανά Σχολείο στα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Γερμανού, Κάτω Κλεινών, Άνω Καλλινίκης, Ιτιάς και Νεοχωρακίου το επόμενο διάστημα και μετά από σχετικές ανακοινώσεις.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Φλώρινας για την παραχώρηση της αίθουσας και την εγκάρδια φιλοξενία και προσβλέπουμε στη συνέχιση της αγαστής συμπόρευσης με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αλλά και μεταξύ των Σχολείων, εφόσον η συνάντηση αυτή είναι η απαρχή μιας νέας κουλτούρας διασχολικής συνεργασίας με διάρκεια και με στόχο τη διαρκή βελτίωση της προσφερόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας.
Οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Φλώρινας

Γεώργιος Μάντσος
Ιωάννης Δαϊκόπουλος
Γεώργιος Λυγούρας
Κίμων Σαββάκης
Η Σχολική Σύμβουλος
1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας


Όλγα Μούσιου-Μυλωνά








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.