Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

2ήμερο εκδηλώσεων στο Λέχοβο: Γιορτή Πίτας και τοπικών προϊόντων-Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

 Δείτε σχετικό φωτορεπορτάζ

Έληξαν με μεγάλη επιτυχία οι 2ήμερες εκδηλώσεις της  Γιορτής πίτας, μελιού και τοπικών προϊόντων στο Λέχοβο που διοργάνωσε ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας» σε συνεργασία με το δήμο Αμυνταίου και τη τοπική κοινότητα.

 Πραγματικά οι Λεχοβίτες αλλά και πολλοί επισκέπτες που ήρθαν στο Λέχοβο, απόλαυσαν σήμερα Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 , μια υπέροχη βραδιά, γεύτηκαν τις περίφημες πίτες που ετοίμασαν για τη σημερινή γιορτή, οι Λεχοβίτισες νοικοκυρές, και χόρεψαν με τους ήχους της Φλαμπουριώτικης Κομπανίας.

Το Σάββατο  πραγματοποιήθηκε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο κλειστό γυμναστήριο Λεχόβου με συμμετοχή χορευτικών συγκροτήματων από όλη τη χώρα. Στον ίδιο χώρο οργανώθηκε και  έκθεση προϊόντων μελιού και τοπικών προϊόντων της περιοχής η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Τέλος στη αίθουσα της Αστικής Σχολής Λεχόβου πραγματοποιήθηκε έκθεση  φωτογραφίας, με ιστορικές φωτογραφίες του προηγούμενου αιώνα. Όπως είναι γνωστό μετά από την πυρπόληση του χωριού από τους Γερμανούς την 23 Ιουλίου 1943 ελάχιστες προπολεμικές φωτογραφίες  με θέματα από το Λέχοβο σώζονται.

 


















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.