Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Πρωτάθλημα χάντμπολ Α2 Γυναικών: Ήττα του Φιλώτα Μ.Π.Σ από τον Αμύντα



Με ήττα έκλεισε το φετινό πρωτάθλημα η γυναικεία ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ, χάνοντας από τον Ε.Σ. Αμύντα με σκορ 15-23. Το ότι ο αγώνας ήταν βαθμολογικά αδιάφορος, δεν μείωσε καθόλου την μαχητικότητα των δύο ομάδων που ήθελαν και οι δύο την νίκη, αλλά ούτε και απέτρεψε την παρουσία του κόσμου στην κερκίδα.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε σε υψηλούς ρυθμούς με καλά οργανωμένες επιθέσεις και από τις δύο ομάδες. Ο Αμύντας ήταν πιο αποτελεσματικός στα σουτ, ενώ ο Φιλώτας έπαιζε πολύ δυνατή άμυνα αλλά και υστερούσε στην επιλογή του σουτ, δίνοντας την ευκαιρία στην Κόρρα να αποσοβεί τα γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Έτσι μοιραία ο Αμύντας προηγήθηκε με σκορ 0-4. Στην συνέχεια όμως η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του Φιλώτα έκλεισε τα κενά στην άμυνα της και διόρθωσε τα σουτ της, με αποτέλεσμα να μειώσει την διαφορά στα 2 γκολ. Στην συνέχεια εκμεταλλευόμενη δύο απανωτές δίλεπτες του Αμύντα, ισοφάρισε και ακολούθως προηγήθηκε λίγα δευτερόλεπτα  πριν την λήξη του ημιχρόνου, διαμορφώνοντας το σκορ στο 9-8 υπέρ της.
Στην επανάληψη οι Φιλωτιανές αν και με μια παίκτρια λιγότερη λόγω δίλεπτης αποβολής, μπήκαν αποφασιστικά στο γήπεδο διατηρώντας συνεχώς το προβάδισμα του 1 γκολ. Η κρίσιμη όμως αποβολή της Φυλάκη στο 34ο λεπτό που άφησε «ορφανή» την αμυντική γραμμή του Φιλώτα σε συνδυασμό με κάποια σημάδια κόπωσης, επέτρεψαν στον Αμύντα να κάνει εύκολα την ανατροπή και να πάρει διαφορά 4 γκολ. Στην συνέχεια άλλη μια δίλεπτη αποβολή της Βογιατζή στο 40ο λεπτό άφησε εκτεθειμένη για μια ακόμη φορά την άμυνα  του Φιλώτα με επακόλουθο η  διεύρυνση της διαφοράς στα 6 γκολ. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Φιλώτα δεν πτοήθηκε και συνέχισε να προσπαθεί να βρει το ρυθμό της και να βελτιώσει το παιχνίδι της. Δυστυχώς όμως μέχρι η γηπεδούχος να βρει ξανά τα πατήματα της,  πέρασε αρκετός κρίσιμος χρόνος με αποτέλεσμα να παλεύει να μειώσει την διαφορά ενάντια στον χρόνο. Έτσι χωρίς πολλά απρόοπτα έληξε ο αγώνας με τελικό σκορ 15-23 και τον Αμύντα να παίρνει αήττητος το εισιτήριο για τους αγώνες μπαράζ ανόδου στην Α1.
Διαιτητές του αγώνα ήταν το δίδυμο των Θεοδοσίου Π. και Χαρίτσου Β. από την Θεσσαλονίκη οι οποίοι διαχειρίστηκαν πολύ άρτια και ισορροπημένα το παιχνίδι και βοήθησαν στο να διεξαχθεί ένας πολύ όμορφος αγώνας.
Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τις αθλήτριες του για την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα, για τις πλούσιες εμπειρίες που αποκτήσαμε όλοι μας και τις ευχαριστεί για τον χρόνο που αφιερώσανε από την καθημερινότητα τους για το αγαπημένο τους άθλημα. Τέλος συγχαίρει θερμά την ομάδα του Ε.Σ. Αμύντα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο και της εύχεται καλή επιτυχία στους αγώνες μπαράζ που ακολουθούν.
Συνθέσεις ομάδων:                                                   
Φιλώτας Μ.Π.Σ: (Λιότσκα Θ. – Κούπας Δ.) Ταϊρίδου Θ. (ΤΦ), Κλάζογλου Ε. (1), Κατωτοικίδου Α. (4), Βογιατζή Μ. (2), Γκάτσιου Α. (2), Τσουτσουλάκη Σ. (2), Παραστατίδου Σ. (ΤΦ), Στρατάκη Ε., Χαριτοπούλου Ο. (1), Φυλάκη Φ. (3), Τσαχάκη Μ., Κεβρεκίδου Δ., Ιωαννίδου Ε.
Πέναλτι: 2/5            Δίλεπτες: 4
Ε.Σ Αμύντας: (Γιώσκος Ν – Παπακωσταντίνου Ι..): Κόρρα Π. (ΤΦ), Γιαπουτζή Δ. (ΤΦ), Μπάντη Β. (3), Γεωργιάδου Ε. (1), Παπαβασιλείου Α. (1), Ρακοπούλου Η., Σκόδρα Ν. (2), Cenko M. (2), Ciobanu X. (12), Σκόδρα Τ. (1), Γαλμπάδη Α. (1), Πάνου Α., Ηλιάδου Φ., Δημητριάδου Ι.
Πέναλτι: 8/8            Δίλεπτες: 3
Δεκάλεπτα: 0-4, 4-6, 9-8 & 12-17, 13-21, 15-23.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.