Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Επίσκεψη του υφυπουργού εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ στον δήμο Αμυνταίου



 Δείτε σχετικές φωτογραφίες
Πολυμελής γερμανική αντιπροσωπεία επιχειρηματιών με επικεφαλής τον υφυπουργό εργασίας  της Γερμανίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ  επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 29 Μαΐου 201, το δήμο Αμυνταίου.


Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από το δήμαρχο Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδη, αρχικά στη δημοτική επιχείρηση εμφιάλωσης μεταλλικού νερού «Ξινό Νερό», στη συνέχεια επισκέφθηκαν το οινοποιείο της ΕΑΣ Αμυνταίου και κατέληξαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου της πόλης για να εξηγήσουν τον σκοπό της επίσκεψης τους.

Ο κ.Ιωσηφίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην επικείμενη αδελφοποίηση του δήμου με τον Γερμανικό δήμο Τσάετς, ο οποίος έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το δήμο Αμυνταίου - δηλαδή  ανοιχτού τύπου ορυχεία, οινοποιείο, εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού - και ζήτησε συνεργασίες για την προώθηση των τοπικών προϊόντων προς τις γερμανικές αγορές.

Ο υφυπουργός εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ μίλησε για τις θυσίες του ελληνικού λαού και είπε πως θα βοηθήσουν για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας. Είπε επίσης ότι  έφερε τους  Γερμανούς επιχειρηματίες για μελλοντικές συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις.

Ο εκπρόσωπος του υπό αδελφοποίηση δήμου Τσάετς είπε πως πέρα από διοικητικές ανταλλαγές θα πρέπει να εξεταστούν και συνεργασίες μεταξύ των δημοτών των δύο δήμων.

Τέλος μίλησαν εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων,  οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προϊόντα που  παράγονται στην περιοχή μας, τα οποία έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα.
Σε επόμενο άρθρο θα δημοσιευτεί βίντεο από τη συνάνάντηση.-






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.