Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αποδυνάμωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών (Δ.Ο.Υ. Φλώρινας – Κτηματική Υπηρεσία)

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της Ομοσπονδίας Εφοριακών Ελλάδος που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο (poedoy.gr) και αφορά στο νέο οργανόγραμμα των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών διαπιστώνουμε νέες αλλαγές κατά τις επιταγές της τρόικας.

Με βάση αυτήν την ανακοίνωση και στο πλαίσιο της μνημονιακής δέσμευσης, προβλέπεται εκ νέου συρρίκνωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Οι μειώσεις, οι καταργήσεις - υποβαθμίσεις τμημάτων και γενικότερα οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση πόρων, είναι δεδομένες.
Για τη Δ.Ο.Υ. Φλώρινας προβλέπεται η κατάργηση των τμημάτων Δικαστικού και Ελέγχου και η ενσωμάτωσή τους στη Δ.Ο.Υ. Καστοριάς. Για την Κτηματική Υπηρεσία διαφαίνεται  η υποβάθμισή της σε επίπεδο «γραφείου», με ορατό τον κίνδυνο της συγχώνευσής της με άλλες Υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
Μια τέτοια εξέλιξη θα επιβάρυνε με πρόσθετα προβλήματα την περιοχή μας. Η εφαρμογή της προτεινόμενης αναδιάρθρωσης αφενός καθιστά αβέβαιο το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων που υπηρετούν σ’ αυτές τις υπηρεσίες και αφετέρου τα φυσικά πρόσωπα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι αγρότες, οι λογιστές κ.ο.κ. θα αναγκάζονται να μετακινούνται στην Καστοριά για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.
Δυστυχώς, στο μέλλον -και με πρόσχημα τη μείωση των δημόσιων εξόδων- διαφαίνεται ένα νέο σχέδιο που αποσκοπεί στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, ακόμη και αυτών των αντικειμένων ελέγχου, βεβαίωσης και είσπραξης δημοσίων εσόδων. Η διάλυση ή αποδυνάμωση των υπηρεσιών - οργανισμών ακολουθώντας το «καλλικρατικό» μοντέλο σε όλο το Δημόσιο, δεν οδηγεί στην εξυγίανση και αναβάθμισή του,  ούτε στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Η υπολειτουργία των Δ.Ο.Υ.-με δεδομένες τις μηχανογραφικές ελλείψεις- δε θα συμβάλει στην αύξηση των φορολογικών εσόδων και στην πάταξη της φοροδιαφυγής, που θα πρέπει να είναι ο κύριος στόχος της οικονομικής πολιτικής. Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι ειδικά για την Κτηματική Υπηρεσία αλλαγές αυτού του τύπου (λειτουργία μιας Υπηρεσίας στην Κοζάνη) έχουν δοκιμαστεί, κατά το παρελθόν και έχουν αποτύχει.
Η Φλώρινα καλείται να κάνει, λοιπόν, και άλλες θυσίες πέραν αυτών της τελευταίας τριετίας:
  • Εκατομμύρια ευρώ λιγότερα στην τοπική αγορά, λόγω περικοπών.
  • Αύξηση φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης
  • Λιγότερες δημόσιες δαπάνες για επενδύσεις, έργα υποδομής, κοινωνική πρόνοια κ.λπ.
  • Κατάργηση Υπηρεσιών: Δ.Ο.Υ. – Ι.Κ.Α. Αμυνταίου, Τράπεζα της Ελλάδος κ.λπ.
  • Αλλαγές στην παιδεία με συγχωνεύσεις σχολείων και καταργήσεις Σχολών Α.Ε..Ι. και Τ.Ε.Ι..
  • Υποβάθμιση υπηρεσιών υγείας με καταργήσεις κλινικών.
  • Κατάργηση υποδομών μεταφορών ή υποβάθμισή τους, όπως στην περίπτωση του τρένου, όπου μετά από αγώνες διατηρήσαμε τα τρία δρομολόγια
Η ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που απαξιωτικά και αφαιρετικά, υπονομεύει την ανάπτυξη της περιοχής μας θα πρέπει να λάβει τέλος. Θεωρούμε ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να είναι προϊόν διαλόγου, συνεργασίας και προπάντων να θέτει στο κέντρο της τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους φορείς και την τοπική κοινωνία.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., αποτελεί την εναλλακτική λύση αντίστασης και ανατροπής αυτής της συστημικής υποδούλωσης στη νέα τάξη πραγμάτων.
Καλούμε το λαό να πλαισιώσει και να ενισχύσει την παράταξή μας και όλοι μαζί μέσα από αγώνες να βάλουμε τέλος στην Ελλάδα των μνημονίων και της υποτέλειας.

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –Ε.Κ.Μ. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.