Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αντίθετο με επίταξη των καθηγητών το Ε.Κ. Φλώρινας

Κύριε Υπουργέ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί την αντίθεση του στην απόφαση σας να επιτάξετε τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η δυνατότητα της απεργιακής συμμετοχής είναι αναφαίρετο
δικαίωμα κάθε έλληνα πολίτη αφού αυτό επιτρέπει το σύνταγμα της χώρας. Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποφασίσατε το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν τα θέματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικές και ενδεχόμενος θα μπορούσαν να τύχουν θετικής αντιμετώπισης τόσο από το σύνολο των πολιτών της χώρας, αλλά και από τους ίδιους τους καθηγητές, οι οποίοι επιτελούν ένα ιδιαιτέρα σημαντικό λειτούργημα στη διαπαιδαγώγηση και τη γνώση των νέων.

Η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και ενδεχομένως οι περικοπές από την εφαρμογή του μνημονίου είναι σημαντικές σε όλα τα επίπεδα. Είναι όμως αδιανόητο να γίνονται περικοπές σε περιοχές που οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες και έχουν άμεσες επιπτώσεις στην υγεία όλων των μαθητών, από τη μη χορήγηση των απαραιτήτων ποσοτήτων πετρελαίου για τη θέρμανση των σχολείων.

Επίσης ο εξορθολογισμός των αναπληρωτών ενδεχομένως θα έβρισκε σύμφωνη και την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά η κατάργηση των θέσεων αυτών και η αναπλήρωση των κενών με σύμπτυξη των μαθητών σε αίθουσες διδασκαλίας 30 και πλέον μαθητών, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει η διδασκαλία να γίνετε με συνθήκες που δεν θα μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές, για να κατανοήσουν τα μαθήματα που διδάσκονται από τη «ΔΩΡΕΑΝ» εκπαίδευση των μαθητών της ελληνικής πολιτείας.

Η πρόσθετη ενισχυτική διδασκαλία είναι απαραίτητο στοιχείο, που θα πρέπει να τύχει άμεσης εφαρμογής διότι όπως γνωρίζετε πολύ καλά δεν υπάρχουν πλέον δυνατότητες για επιπρόσθετες δαπάνες σε κανένα οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ζητούμε να επανεξετάσετε τις αλλαγές που έχετε ανακοινώσει οι οποίες δημιουργούν τριτοκοσμικές καταστάσεις στην εκπαίδευση των νέων μας.




           ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.

                      Ο                                                    Ο

           ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      

                                          ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ               ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.