Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα – Διαμαρτυρία για την καταβολή τροφείων στους παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Φλώρινας



Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας 
στο Πέρασμα την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φλώρινας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013, θα συζητηθεί η εισήγηση του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής
Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και  Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας για την καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς της Φλώρινας.
Κατά την εισήγηση προτείνονται υψηλότατα τροφεία 30 - 60 Ευρώ μηνιαίως (δηλαδή 330-660 Ευρώ το χρόνο) για κάθε παιδί καθώς και 20 € ως τέλος εγγραφής κάθε παιδιού.

Το ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας καταγγέλλει μία τέτοια απόφαση, όπως ακόμη και την εισήγηση της. Πρόκειται για μία ακόμη νέα μορφή διδάκτρων, για  ένα ακόμη χαράτσι.



Στην ιδρυτική πράξη της κίνηση μας ψηφίστηκε ομόφωνα ότι ΄΄Δεν θα ανεχθούμε καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνσή για τη λειτουργία των σχολείων, αφού οι φόροι που έχουμε ήδη αποδώσει προς το κράτος θα πρέπει να διατεθούν για αυτό το σκοπό ΄΄. Ως δημότες αυτής της πόλης ήδη καταβάλλουμε μέσω της φορολογίας μας προς την πολιτεία και μέσω των δημοτικών τελών τα χρήματα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια θεωρούμε ότι αποτελεί την απαρχή για την αποποίηση των ευθυνών από την πολιτεία ως προς το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της δωρεάν παιδείας. Η απόφαση αυτή σε περίπτωση υπερψήφισης της, ανοίγει την πόρτα για μία σειρά άλλων αποφάσεων που αφορά στην καταβολή χρημάτων από τους γονείς για την λειτουργία και των άλλων σχολικών μονάδων.

  
Καλούμε :

τη διοίκηση του Δήμου Φλώρινας να αναλάβει στο έπακρο τις ευθύνες που της αναλογούν για δωρεάν κοινωνικές παροχές, χωρίς την παραμικρή υποβάθμιση τους.


τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φλώρινας να αποσύρει τη συγκεκριμένη (παράτυπη) εισήγηση, ή οποία θυμίζουμε ότι απορρίφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 22-12-2012.


τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φλώρινας να καταψηφίσουν την συγκεκριμένη εισήγηση.


Επισημαίνουμε ότι στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί εισήγηση για  «Επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας». Πρόκειται για επιχορήγηση για την κάλυψη των δαπανών για τον πολιτιστικό Αύγουστο 2013 (με χρήματα των πολιτών του Δήμου Φλώρινας)  του ίδιου ΝΠΔΔ που εισηγείται την καταβολή τροφείων.  Το ποσό της επιχορήγησης για τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Αύγουστο, σύμφωνα με δηλώσεις θα ανέρχεται στις 100.000 €.



Θέλουμε να ρωτήσουμε τους υπεύθυνους άρχοντες του Δήμου Φλώρινας ποιες είναι οι προτεραιότητες τους, αν ισχύει ότι - σύμφωνα με το αιτιολογικό της εισήγησης για καταβολή τροφείων - δεν υπάρχει η δυνατότητα να διασφαλιστούν τα αναγκαία χρήματα για τη συνέχιση λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

Καλούμε :


όλους τους φορείς της πόλης μας να καταδικάσουν μία τέτοια ενέργεια.


τους Γονείς με παιδιά σε παιδικούς σταθμούς να συστρατευτούν στην κίνηση μας και να μην δεχτούν να πληρώσουν ούτε 1 ευρώ από την τσέπη τους.


όλους τους Γονείς και όλους τους πολίτες της πόλη μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:30 μμ , στο Πέρασμα έξω από το χώρο του πρώην Δημαρχείου, όπου και θα λάβει μέρος η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης 
Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.