Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ενημέρωση σχετικά με τον διαγωνισμό για το λιγνιτωρυχείο Βεύης Φλώρινας

Στο τελικό της στάδιο εισήλθε ο ανοικτός διαγωνισμός για το δημόσιο λιγνιτωρυχείο της Βεύης (πρώην ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ).
Πιο συγκεκριμένα:

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2013 και ώρα 14.00 στην αίθουσα  «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» της Βουλής, συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με σκοπό την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με τo άρθρο 32 παρ. 9 του Κώδικα της Βουλής, από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου σχετικά με τη σύμβαση εκμίσθωσης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του δημοσίου λιγνιτοφόρου χώρου της Βεύης.
Ανακοινώθηκε η τελική βαθμολογική κατάταξη των πέντε ενδιαφερομένων υποψήφιων εταιρειών για την ανάθεση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου, με προκριτέα στη βαθμολογία την εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» συμφερόντων Μπόμπολα.
Το αποτέλεσμα για την επιλογή του τελικού αναδόχου όλης της διαδικασίας ουδόλως μας ενδιαφέρει και μας απασχολεί.
Απλώς υπενθυμίζουμε τα αιτήματά μας, τα οποία αποτελούν αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, αιτήματα των κατοίκων της Βεύης τα οποία ομόφωνα ψηφίστηκαν από τη λαϊκή συνέλευση της 8ης Ιανουαρίου 2010 και για των οποίων τον αγώνα για την πλήρη ικανοποίηση επ’ ουδενί δεν πρόκειται  να υποστείλουμε! 

1) Άμεση πρόσληψη όλων των ανέργων δημοτών της Τοπικής Κοινότητας Βεύης με την υπογραφή της σύμβασης, από την ίδια την εταιρεία ή το κοινοπρακτικό σχήμα και όχι από τυχόν υπεργολαβικές εταιρείες, με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και κατοχύρωση σειράς προτεραιότητας για τους δημότες της Τ.Κ. Βεύης για όλες τις μελλοντικές προσλήψεις σε κενές θέσεις που θα ανακύπτουν κατά τη λειτουργία τους, όπως ακριβώς ισχύει και για τις προσλήψεις της Δ.Ε.Η.
2) Άμεση καταβολή των οφειλομένων ενοικίων αγρών των αγροτών και των δημοτικών εκτάσεων, έκτασης 4.000 στρεμμάτων, ως επίσης και την άμεση αποκατάσταση των αγρών και λοιπών εκτάσεων που δεν θα ξαναχρησιμοποιηθούν
3) Άμεση καταβολή των ποσών που υπολείπονται από τις μισθολογικές απαιτήσεις των πρώην εργαζομένων της ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ δημοτών μας, με την εγκατάσταση του πλειοδότη.
4) Άμεση καταβολή των οφειλομένων ποσών στους αυτοκινητιστές, και λοιπούς επιτηδευματίες (καταστήματα κ.λ.π.) δημότες μας.
5) Ανάθεση όλων των μεταφορικών εργασιών στους αυτοκινητιστές δημότες μας
6) Ανάθεση υπεργολαβιών εκσκαφής φόρτωσης χωμάτων και λιγνίτη στους επιτηδευματίες δημότες μας
7) Στήριξη των λοιπών καταστημάτων και επιχειρήσεων της Τοπικής Κοινότητας Βεύης (προμήθειες κ.λ.π.) και πρόνοια για τους επαγγελματίες που θα θιγούν οικονομικά από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων (αγρότες, κτηνοτρόφοι κ.λ.π.) με άμεση πρόσληψή τους.
8) Θεσμοθέτηση ανταποδοτικού τέλους επί του κόστους της συνολικής παραγωγής, υπέρ της Τ.Κ. Βεύης,
9) Ένταξη αναλογικά, με τις έως τώρα εκμεταλλευθείσες εκτάσεις από το προηγούμενο καθεστώς (ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ) και τις νέες εκμεταλλευόμενες εκτάσεις από το νέο καθεστώς, της Τ.Κ. Βεύης στους νόμους περί πληττόμενων και προσλήψεων στη ΔΕΗ, καθόσον τροφοδοτούνταν και θα τροφοδοτούνται από τον λιγνίτη της Βεύης, οι γύρωθεν ΑΗΣ της ΔΕΗ και το βασικότερο
10) Άμεση παράλληλη λήψη μέτρων προστασίας περιβάλλοντος και το κυριότερο

 ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ για επέκταση καθ' οιονδήποτε τρόπο της εκμετάλλευσης και στο παραχωρημένο στη ΔΕΗ πεδίο (ΒΕΥΗ ΙΙ), εάν προηγουμένως δεν πραγματοποιηθεί συνολική και όχι τμηματική απαλλοτρίωση και άμεση μετεγκατάσταση του οικισμού της Βεύης, με τις πραγματικές αξίες, πριν την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας!!!
Φρονούμε ως σκόπιμο επίσης να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι:
Δεν θα δεχθούμε αναίρεση δεσμεύσεων
Να μην σχεδιασθεί και κυρίως να μην αποφασιστεί τίποτε για εμάς χωρίς εμάς.
Για να μην γίνει «των Σκουριών»
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
Να μην αποτολμηθεί οτιδήποτε αντιβαίνει στη θέληση των κατοίκων της περιοχής μας διότι θα μας βρουν όλους μπροστά τους!!!
Προσπάθεια εμπαιγμού θα αποτελέσει για μας κίνηση casus belli!!!
Θα βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για κινητοποιήσεις, με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Για το  Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Πέτρος Μαλλίνος                                   Αναστάσιος Τσορλίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.