Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Φλώρινα: Eπιμορφωτική Ημερίδα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: "Εμπλουτίζοντας τη σχολική ζωή: Παρουσίαση καλών πρακτικών από την εκπαιδευτική πράξη"

Το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και η 1η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Σχολικών Συμβούλων Φλώρινας διοργάνωσαν επιμορφωτική Ημερίδα, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα:
"Εμπλουτίζοντας τη σχολική ζωή: Παρουσίαση καλών πρακτικών από την εκπαιδευτική πράξη",

η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013, ώρα 8.30 πμ. ως 13.30 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ». 

Αρχικά, έγινε ο απολογισμός και η αξιολόγηση της εκπαιδευτικής χρονιάς από τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας. Συγκεκριμένα, στο Α΄ μέρος της Ημερίδας τοποθετήθηκαν με αξιολογικές κρίσεις για τη σχολική χρονιά 2012-2013 οι Διευθυντές:

1. κ. Γεώργιος Μάντσος, Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας,

2. κ. Ιωάννης Δαϊκόπουλος, Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας,

3. κ. Γεώργιος Λυγούρας, Διευθυντής 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας,

4. κ. Κίμωνας Σαββάκης, Διευθυντής Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας,

5. κ. Νικόλαος Νεδέλκος, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Άνω Καλλινίκης,

6. κ. Ισαάκ Γυμνόπουλος, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών,

7. κ. Κωνσταντίνος Μαραγγός, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Ιτέας,

8. κ. Κωνσταντίνος Γέρου, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γερμανού,

9. κ. Στυλιανή Κουκουφίκα, Προϊσταμένη Δημοτικού Σχολείου Αχλάδας και

10. κ. Αθανάσιος Κύρκος, Προϊστάμενος Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρακίου.

Ακολούθησε διάλογος και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, έγινε εξαγωγή συμπερασμάτων και κατατέθηκαν προτάσεις για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο Β΄ μέρος παρουσιάστηκαν τα παρακάτω καινοτόμα προγράμματα από συναδέλφους εκπαιδευτικούς:

1.    «Η Πεντάμορφη και το Τέρας: μια θεατρική παράσταση ως αφορμή ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων στους μαθητές και διευρυμένων συνεργασιών του Σχολείου». Χαράλαμπος Αντωνιάδης, Δάσκαλος 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

2.    «Σχέδιο Εργασίας: Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά». Όλγα Σαββάκη, Δήμητρα Χατζή, Δασκάλες 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

3.   «Τα παιδιά ζωγραφίζουν: Πρόγραμμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για μαθητές Δημοτικού Σχολείου». Δημήτριος Μπιτσακάκης, Δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου Ιτιάς.

4.   «Το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Εργαστήρι Τέχνης». Μαρία Θεοχάρη, Νικόλαος Μαντρατζής, Δάσκαλοι Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών.

5.   «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Η μουσική και οι μουσικοί του τόπου μου». Γεώργιος Ρίσης, Δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου Άνω Καλλινίκης.

6.   «Πρόγραμμα παιδαγωγικής αξιοποίησης μιας εκπαιδευτικής εκδρομής: Το παράδειγμα της επίσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων». Ιωάννα Λέκκα, Ιωάννα Αθανασίου, Δασκάλες 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.

       Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους κάνοντας ουσιαστικές τοποθετήσεις ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Παναγιώτης Νώτας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Γεώργιος Ρίσης, ο Προϊστάμενος του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Φλώρινας, κ. Αντρέας Μαρκόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κ.Π.Ε. Μελίτης, κ. Νικόλαος Νάνης, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ, κ. Αγνή Σιδηροπούλου.

       Ξεχωριστή παρουσία στην Ημερίδα αποτέλεσαν οι νεαροί και οι νεαρές του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Φλώρινας, οι οποίοι με τη συνοδεία της Ψυχολόγου, κ. Ξένιας Καϊμάρα-Ρίζου, παρέστησαν ως «ερασιτέχνες ηθοποιοί» για να μιλήσουν για την εμπειρία τους από την παράσταση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», που συνδιοργάνωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αγαπητούς συναδέλφους και συνεργάτες για την εγκάρδια συμμετοχή τους, καθώς και τους Δημοσιογράφους των τοπικών Μ.Μ.Ε., που όπως πάντα βρέθηκαν κοντά μας για να αναδείξουν τις δράσεις των Σχολείων μας. Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους!






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.