Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Απολογισμός πεπραγμένων του Ωδείου Φλώρινας σχολικού έτους 2013-2013



Τo Ωδείο Φλώρινας ολοκλήρωσε έκλεισε με επιτυχία τη φετινή χρονιά, σημειώνοντας αύξηση μαθητών σε σχέση με την περσινή, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο σπουδών και
πραγματοποιώντας μια σειρά εκδηλώσεων που χαρακτηρίστηκε από την αθρόα προσέλευση κοινού και την ανάδειξη των ικανοτήτων του συνόλου σχεδόν των μαθητών του.

Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την ανάπτυξη του φορέα και την άνοδο της ποιότητας στις μουσικές σπουδές των μαθητών του πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες ενέργειες.

v  Δημιουργία Δικτύου Μουσικών Κέντρων σε Μελίτη, Φιλώτα και Αμμοχώρι, όπου διδάσκουν καθηγητές του Ωδείου υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης.

v  Δημιουργία Μουσικών Συνόλων: Μαθητική Ορχήστρα, Παιδική Ορχήστρα Εγχόρδων, Κιθαριστικό σύνολο, Σύνολο χάλκινων πνευστών. Συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων ετών δημιουργήθηκαν μουσικά σύνολα που λειτουργούν σε εβδομαδιαία βάση και τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύσσουν τις ικανότητες τους ασκούμενοι στην ομαδική προσπάθεια και συνεργασία. Οι πρώτες τους παρουσιάσεις σε συναυλίες  υπό την εξαιρετική καθοδήγηση των καθηγητών τους δημιούργησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

v  Δημιουργία Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Παραγωγής.

v  Δημιουργία Ιστοσελίδας Ωδείου (www.odeioflorinas.gr)

v  Ειδική διαμόρφωση αίθουσας μουσικής προπαιδείας, μικρής αίθουσας συναυλιών και αίθουσας μουσικής τεχνολογίας.

v  Εγκατάσταση (ενσύρματου) δικτύου internet για εκπαιδευτική χρήση σε όλες τις αίθουσες του Ωδείου.

v  Δημιουργήθηκε ο θεσμός των μηνιαίων μαθητικών συναυλιών στη μικρή αίθουσα συναυλιών του Ωδείου. Μαθητές όλων των οργάνων και επιπέδων ασκούνται σε ατομικό επίπεδο ενώπιον κοινού σε μια πιο φιλική ατμόσφαιρα, ώστε να βελτιώσουν τις ικανότητές τους πριν δοκιμαστούν στην πιο απαιτητική μεγάλη αίθουσα συναυλιών. 

Κατά τη διάρκεια του έτους ο μαθητής του Ωδείου Σταύρος Σελεμίδης διακρίθηκε στον μουσικό διαγωνισμό του Πανελληνίου Πνευματικού Κέντρου «Ο Φίλων», όπου απέσπασε το β’ βραβείο.
Επίσης ο Παντελής Φωτιάδης και η Μαρία Πέτρου απέκτησαν πτυχίο αρμονίας με λίαν καλώς και άριστα αντιστοίχως και ο Κωνσταντίνος Ισπόγλου Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με άριστα.

Πιο αναλυτικά
Μαθητικές Συναυλίες

Συναυλίες τάξεων καθηγητών (5)
Θεσμός μαθητικών συναυλιών (7)
Χριστουγεννιάτικη συναυλία (Φλώρινα - 21/12/12)
Χριστουγεννιάτικη συναυλία (Αμύνταιο - 22/12/12)
Τελική καλοκαιρινή συναυλία (Φλώρινα - 21/6/13)
Καλοκαιρινή Συναυλία (Αμύνταιο – 13/6/13)

Φεστιβάλ Άνοιξη Μουσικής

1) «La vita e Bella» - Ορχήστρα Κουκλουξ σαξ. Μουσικό εργαστήρι και σύμπραξη στην συναυλία των τάξεων πνευστών οργάνων, μονωδίας, και της Χορωδίας του Ωδείου (23/2/13 – Φλώρινα)
2) «La vita e Bella» - Κουκλουξ σαξ (24/2/13 – Αμύνταιο)
3) «Αφιέρωμα στη μουσική του κινηματογράφου» σε συνεργασία με τη Λέσχη Πολιτισμού (08/03/13 - Φλώρινα). Παραγωγή των μουσικών συνόλων του Ωδείου.
4) «Ταξίδι στο Μπαρόκ της Ευρώπης». Ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο (22/03/13 – Φλώρινα)
5) Ρεσιτάλ Πιάνου «Οι πιανίστες του Ιονίου» (30/03/13 - Φλώρινα)
6) Αφιέρωμα στην εβδομάδα των παθών «Ω γλυκύ μου έαρ». καθηγητές και μαθητές του Ωδείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Φλωρίνης  «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και την σοπράνο Βιολέττα Λούστα (26/04/13 Φλώρινα)
7) Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Νίκου 19/05/13 Φλώρινα
8) Ρεσιτάλ βιολιού Κυριάκου Πέτρου 14/06/13 Φλώρινα

Σεμινάρια στα πλαίσια του Φεστιβάλ Άνοιξη Μουσικής

Σεμινάριο με τον Νίκο Ορδουλίδη με θέμα «Το λαϊκό πιάνο» (02/03/13 - Φλώρινα)
Σεμινάριο πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη (30-31/03/13 - Φλώρινα)

Συμμετοχές – Συνδιοργανώσεις Ωδείου

1)   Μουσική ποιητική βραδιά αφιερωμένη στο Νικηφόρο Βρεττάκο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Τάξη κιθάρας κ. Νίκου Γεωργίου (12/12/2012 - Αμύνταιο)
2)   Συμμετοχή χορωδίας και μοντέρνου συνόλου στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
3)   Βραδιά ερωτικής ποίησης, Διοργάνωση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου. Συνεργάστηκε η τάξη τραγουδιού κ. Ξένιας Τσαβκοπούλου και μαθητές του Ωδείου (21/03/13 - Αμύνταιο)
4)   «Αβγά Μάταια». Διοργάνωση Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτ.Μακεδονίας. Συμμετοχή του κ. Γιάννη Παυλίδη με σύνθεσή του σε στίχους από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του Μίμη Σουλιώτη (5 έως 15/6/13 - Δημοτικό Σχολείο Μελίτης)
5)   Παρουσίαση προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Φρούτα και Λαχανικά εν δράσει». Διοργάνωση Δημοτικού Σχολείου Μελίτης. Συμμετείχαν δάσκαλοι και μαθητές του Ωδείου (15/02/13 – Φλώρινα, Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου)
6)   Συμμετοχή μαθητών και χορωδίας του Ωδείου στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Μελίτης
7)   Συμμετοχή χορωδίας του Ωδείου στο εορτασμό των ελευθερίων της πόλης (07/11/12 – Φλώρινα)
8)   Κύκλος τριών ομιλιών – συζητήσεων από τον Διευθυντή του Ωδείου κ. Βασίλειο Κίτσο με θέμα «ΗΧΟΣ-ΣΧΗΜΑ-ΧΡΩΜΑ» σε συνεργασία με το 3ο Εικαστικό Εργαστήρι του Τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών (Ιούνιος 2013 – Φλώρινα)

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να στηρίζει το σημαντικό έργο του Ωδείου με στόχο τη μουσική αγωγή των παιδιών μας και μέσω αυτής την ευρύτερη καλλιέργειά τους. Εύχεται σε μαθητές και γονείς καλό καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.