Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Συγχαρητήριο μήνυμα στους επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. από τον Θανάση Γερμανίδη



Σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα εισαγωγής στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ως βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά και ως εκπαιδευτικός θα ήθελα αρχικά να συγχαρώ όλους τους νέους και τις νέες της Π.Ε. Φλώρινας που συμμετείχαν σε αυτήν την κοπιαστική και ψυχοφθόρα δοκιμασία των εισαγωγικών εξετάσεων σε συνθήκες αντίξοες τόσο για τη Δημόσια Παιδεία, όσο και για τις ελληνικές οικογένειες.
Θα ήθελα λοιπόν από το βάθος της καρδιάς μου να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στους επιτυχόντες που σήμερα απολαμβάνουν τους καρπούς της προσπάθειας και της επιτυχίας τους, αλλά και στους δασκάλους και στους γονείς, για τη στήριξη που τους παρείχαν και τη μετάδοση της γνώσης τους.
Είναι βέβαια γνωστό ότι τα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. υποφέρουν από την πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης η οποία και δημιούργησε τρομερές οικονομικές, διοικητικές και εκπαιδευτικές ελλείψεις.
 Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντιτίθεται στην προσπάθεια που γίνεται για να υποβαθμιστεί η Ανώτατη Εκπαίδευση, να απωλέσει το δημόσιο χαρακτήρα της, να εφαρμοστούν δίδακτρα, να καταργηθεί η φοιτητική μέριμνα και να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας των ελληνικών πτυχίων.
Με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που από ώρα σε ώρα θα κατατεθεί στη Βουλή, ο εξεταστικός Γολγοθάς των μαθητών αυξάνεται, καθώς το Γενικό Λύκειο μετασχηματίζεται ακόμη πιο δραστικά με συνεχείς εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα και στις τρεις τάξεις του Λυκείου σε ένα ανταγωνιστικό, βαθμοθηρικό άρα ακόμη πιο ταξικό σχολείο. Οι εκπαιδευτικές ανισότητες που ήδη υπάρχουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα θα οξυνθούν, αφού οι οικογενειακές δαπάνες για φροντιστήρια και η χρονική διάρκεια φοίτησης των μαθητών σε αυτά θα αυξηθούν προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε μια κούρσα εξετάσεων με τεράστιο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος για τους μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους.
Η Εκπαίδευση είναι η μόνη ελπίδα και διέξοδος του λαού, είναι η επένδυση για το μέλλον του. Το δικαίωμα στη μόρφωση χωρίς αποκλεισμούς και ταξικούς φραγμούς είναι για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αξιακό πρόταγμα. Όλοι μαζί θα πρέπει να αγωνιστούμε για μια Παιδεία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και της επιστήμης και όχι των αγορών.
Στα παιδιά που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο Ίδρυμα, παρά την προσπάθεια που κατέλαβαν, θα ήθελα να εκφράσω τη συμπάθειά μου και να τους υπενθυμίσω πως μια αποτυχία στη ζωή μπορεί να αναδειχτεί σε μια χρήσιμη εμπειρία και σε μια επόμενη επιτυχία. Θα ήθελα όμως να υπογραμμίσω σε όλους τους νέους μας ότι στη ζωή τα πράγματα κατακτιούνται πάντα από εκείνους που δεν επαιτούν, αλλά αγωνίζονται, επιμένουν και διεκδικούν.

Θανάσης Γερμανίδης
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.