Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση των φορέων του Λεχόβου, με πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας:

«Να δραστηριοποιηθεί το Σωματείο 
Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων»
Κάλεσμα συμμετοχής και συνεργασίας,
 για την τοπική ανάπτυξη του χωριού
Στο εντευκτήριο του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας» και με πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας Λεχόβου,  συναντήθηκαν την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014,  όλοι οι θεσμικοί φορείς του χωριού (σύλλογοι, συνδικαλιστικά
σωματεία, εκλεγμένοι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι), με σκοπό να επανεξετάσουν από κοινού την υφιστάμενη οικονομική και πολιτιστική κατάσταση του Λεχόβου και ειδικότερα να συζητήσουν τρόπους μαζικοποίησης και ενεργοποίησης του ιστορικού και ξακουστού Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λεχόβου.
Όπως είναι γνωστό, στην πάλαι πότε κοινότητα Λεχόβου, δραστηριοποιείται από το 1914 το σωματείο «Άγιος Παντελεήμων» των οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων. Η οικονομική κρίση που χρονικά πρώτα έπληξε και αφάνισε την οικοδομή και κατά συνέπεια όλα τα επαγγέλματα που σχετίστηκαν μ΄ αυτή, οδήγησε στην ανεργία όλο το εργατικό δυναμικό του Λεχόβου. Οι φημισμένοι στο Πανελλήνιο και στην αλλοδαπή Λεχοβίτες μάστορες, κατέστησαν ανενεργοί και σπάνια απασχολούνται με τη δραστηριότητά τους.
Οι τοπικοί φορείς του Λεχόβου, αφού ανέλυσαν και αξιολόγησαν με ρεαλισμό τη σκληρή πραγματικότητα, απεύθυναν κάλεσμα στελέχωσης των συλλόγων και κύρια του σωματείου οικοδόμων που συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής.
Οι πρωτοβουλίες και οι συνεργασίες με το Γερμανικό Προξενείο για εκπαίδευση και πιστοποίηση των οικοδόμων του Λεχόβου, προκειμένου να  επανενταχθούν στην ενεργή οικονομική ζωή,  γεννούν ελπίδα για το αύριο, κάτι που βέβαια προϋποθέτει την δυναμική ώθηση της τοπικής ανάπτυξης , με την υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων στην περιοχή.
Το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων, η υλοποίηση του τουριστικού προγράμματος μαρτυρικές διαδρομές και η εν γένει δραστηριότητα του πολιτιστικού συλλόγου, είναι τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την ανάταση του Λεχόβου.

Όλοι οι φορείς συνειδητοποίησαν ότι χωρίς ουσιαστική συνεργασία και δείγματα γραφής ενεργειών στην πράξη, δεν υπάρχει μέλλον για το χωριό. Όλοι οι οικοδόμοι πρέπει να στελεχώσουν το σωματείο, να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους και να ενεργοποιηθούν με το πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης. Τα συνθήματα, τα μεγάλα λόγια και η αντιπολίτευση του καναπέ είναι πλέον παρελθόν. Οι εθελοντές του Λεχόβου, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι τα μεγάλα οράματα με την καλώς εννοούμενη «τρέλα» αλλά και τον ενθουσιασμό  που τους διακρίνει, είναι εφικτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.