Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Η παράταξη πάει καλά…σιγά σιγά κατεβαίνει…»

«Το να λες την αλήθεια σε ένα
 πολιτικό είναι σαν να πετάς
 αγιασμό σε ένα δαιμονισμένο».
Σπύρος Α. Ηλιάδης.
Κατατέθηκαν οι συνδυασμοί και έκλεισε ένα πολυσυζητημένο και πολυβασανισμένο κεφάλαιο!

Η Δημαρχιακή αντίληψη όμως, έχει βαθιές ρίζες με ιδιοτελή συμφέροντα, 18 Μαΐου ημέρα μεγάλης  πρόκλησης των Δημοτικών Εκλογών πρέπει να πάρουμε την μεγάλη απόφαση για την πορεία και το «βόλεμα»του υποψήφιου Δήμαρχου για τα επόμενα  πέντε χρόνια.
Και άντε και βγήκε ο Χ ή ο Ψ,  η πραγματικότητα θα συνεχίσει να πλήττει τις περισσότερες κοινωνικές τάξεις και τον ίδιο το θεσμό.
Κανένας υποψήφιος Δήμαρχος δεν ένταξε ως πρωτεύον στο πρόγραμμα του το Δημοτικό κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, ακόμα  και το κοινωνικό Παντοπωλείο…ξέρετε γιατί; Γιατί κάτι τέτοιο εξυπηρετεί μόνο τον απλό «υποβαθμισμένο» πολίτη και όχι το ίδιο!
Το ίδιο  πολιτικό σκηνικό, ο Δήμαρχος καταβολεμένος με τον μισθό του και όλες τις απολαβές… νόμιμες και μη, για τα επόμενα πέντε χρόνια, και εμείς θα χρεωθούμε  ένα μέλλον που είναι ίδιο με το παρελθόν.
Ακρίβεια και φτώχεια - ανεργία, μας οδηγούν  στο περιθώριο.
Σχεδόν ένα στους τέσσερις  αδυνατούν  να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες, δεν μπορούν να πληρώσουν εγκαίρως το ενοίκιο, τη δόση στεγαστικού δανείου ή τους λογαριασμούς ΔΕΗ ΟΤΕ ΔΕΥΑ, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν επαρκή θέρμανση στη κατοικία τους, δεν μπορούν να φάνε ψάρι, κρέας κάθε δεύτερη μέρα, δεν μπορούν να έχουν έστω μία εβδομάδα διακοπών αυτό το καλοκαίρι, δεν διαθέτουν αυτοκίνητο (κατατεθειμένες οι πινακίδες) , ακόμα υπάρχουν και αρκετοί που δεν έχουν πλυντήριο ρούχων ή σταθερό τηλέφωνο.
Η φτώχεια εκτός από τις ηλικιωμένες ομάδες μετατοπίζεται και στα νεότερα ζευγάρια με παιδιά κυρίως.
Είναι σαφές ότι η  κοινωνίας μας μεταλλάχτηκε σε κοινωνία φτωχών, κοινωνία ανέχειας, ανασφάλειας και σφοδρής ανισότητας…το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχουν δίχτυα προστασίας να περισώσουν ότι μπορεί να μαζευτεί.
Ακόμα και η πρόνοια – υγεία  συστηματικά συρρικνώνεται και κατακερματίζεται.
Έχουμε φτάσει  σε  σημείο όπου ο κοινωνικός ιστός έχει εκραγεί  ειδικά στους τομείς της υγείας και της ψυχικής γαλήνης, ακόμα και της κοινωνικής προστασίας.
Θα πρέπει να αναρωτηθούμε… «μεθυσμένοι θα ήμαστε  όταν θα τους ψηφίσουμε ή χάπια θα μας δώσουν!» γιατί όλα τα παραπάνω δεν αγγίζουν κανένα Δήμαρχο, αγγίζουν όλους εμάς τους απλούς καθημερινούς πολίτες.
«Η παράταξη  πάει καλά…σιγά σιγά κατεβαίνει…»όταν  γίνει αυτό εμείς θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε!!!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.