Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική διημερίδα για τη γλωσσική διδασκαλία με θέμα: «Στης γλώσσας τις μυλόπετρες»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας,
το «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ» Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας,

ο «ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»,
η Σχολική Σύμβουλος 14ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής,
η Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας
και η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Φλώρινας
διοργάνωσαν επιμορφωτική διημερίδα για τη γλωσσική διδασκαλία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με θέμα: «Στης γλώσσας τις μυλόπετρες», η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και πολυπληθή συμμετοχή εκπαιδευτικών στις 17 και 18 Ιουνίου 2014, στο Ξενοδοχείο «ΦΑΙΔΩΝ» στη Φλώρινα.
        Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014, και ώρα 17.30 - 19.00 μμ.παρουσιάστηκε η εισήγηση της κ. Άννας Πολατίδου, Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Φλώρινας, με θέμα «Αξιολόγηση και αναστοχασμός της πρακτικής εφαρμογή του Προγράμματος Κριτικού Γραμματισμού στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»
        Την Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014, και ώρα 9.30 – 13.00 μμ. πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εισηγήσεις:
1.      «Η χρήση κειμένων από τη μαζική κουλτούρα για την ανάπτυξη της κριτικής γλωσσικής επίγνωσης σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας», με εισηγήτρια την κ.  Αναστασία Στάμου, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιογλωσσολογίας και Ανάλυσης Λόγου, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας,
2.       «Υδρογλωσσολογία:  ΄Ενα σχέδιο εργασίας για την πολυγλωσσική αφύπνιση στην ΣΤ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου αλλά και την επιμόρφωση των διδασκόντων, με εισηγητή τον κ. Σταύρο Καμαρούδη, Αναπληρωτή Καθηγητή της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας. Συνδημιουργοί της παρουσίασης οι: κ. Μιλτιάδης Ζωγράφος, Δάσκαλος - Βιολόγος, Υποψήφιος Διδάκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας και κ. Αθανάσιος Μαλέτσκος, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, Υποψήφιος Διδάκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, 
3.       «Από το παιδί-γραμματέα στο παιδί - δημιουργό κειμένων: στρατηγικές δημιουργικής γραφής στο προσυγγραφικό στάδιο», με εισηγητή την κ. Σταύρο Γρόσδο, Σχολικό Σύμβουλο Π.Ε. 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πέλλας, Δρ. Δημιουργικής Γραφής στην Εκπαίδευση.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο κ. Κωνσταντίνος Ντίνας, Καθηγητής Γλωσσολογίας - Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας και Επιστημονικός Υπεύθυνος του «ΟΜΙΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ», και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Παναγιώτης Νώτας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση του διδακτικού έτους 2013-14 και υπογράμμισε την επίτευξη σημαντικών και ουσιαστικών θετικών αποτελεσμάτων για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης εύχονται σε όλους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.