Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ψήφισμα τμήματος Φλώρινας ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακ. για την αξιολόγηση

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Νομού Φλώρινας της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα σχετικά με την αποτροπή της εφαρμογής του Ν.4250/14 και την υποτιθέμενη “αξιολόγηση” των Δημοσίων υπαλλήλων:
 Με τις διατάξεις του Ν.4250/14 προωθείται μια πρωτοφανής, αντισυνταγματική και παράλογη διαδικασία υποτιθέμενης ”αξιολόγησης” των δημοσίων υπαλλήλων με την οποία οι Γενικοί Διευθυντές και οι Δήμαρχοι καλούνται να προαποφασίσουν για τον επιμερισμό των ποσοστών αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολόγησης ώστε τουλάχιστον το 15% των υπαλλήλων να αξιολογηθεί ως «άχρηστο», προκειμένου να δημιουργηθεί «δεξαμενή» απολύσεων.

Επισημαίνουμε καταρχάς ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην διαδικασία της αξιολόγησης δεδομένου ότι πιστεύουμε ότι η αξιολόγηση γενικότερα αποτελεί απαραίτητο θεσμικό εργαλείο για την αναβάθμιση της ποιότητας του προσωπικού  και της παροχής δημόσιων υπηρεσιών στον πολίτη. Εκτιμούμε ωστόσο ότι το συγκεκριμένο σύστημα “αξιολόγησης” προσκρούει ευθέως στην αρχή της αντικειμενικής και αμερόληπτης στάθμισης, βάση σαφώς προσδιορισμένων κριτηρίων, της επαγγελματικής ικανότητας και καταλληλότητας δημόσιων λειτουργών σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντά τους καθώς και της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της αξιοκρατίας (άρθρ.103 παρ.7 εδαφ.Β του Συντάγματος.)

Η Γενική Συνέλευση των δημόσιων υπαλλήλων Μηχανικών του νομού Φλώρινας αποφασίζει ομόφωνα να υπερψηφίσει την πρόταση της ΑΔΕΔΥ, την οποία υιοθέτησε και η Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, ώστε να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο Ν.4250/2014 για την “αξιολόγηση” και καλεί όλα τα μέλη του Τμήματος Νομού Φλώρινας της ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Μακεδονίας να συμμετέχουν στην απεργία/αποχή από τα συγκεκριμένα καθήκοντα που σχετίζονται με:

      την έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών,
      τη  σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο,
      τη σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή και
      τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.

Η Γενική Συνέλευση του τμήματος Νομού Φλώρινας χαιρετίζει τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου σχετικά με την μη έκδοση απόφασης επιμερισμού ποσοστών. Επίσης καλεί τον Δήμο Φλώρινας να ανακαλέσει την εκδοθείσα με αρ.πρωτ. 12791/30-4-2014 απόφαση επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης ανά κλίμακα βαθμολογίας για τους υπαλλήλους του Δήμου Φλώρινας η οποία αποτελεί το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα στον νομό Φλώρινας (και ένα από τα ελάχιστα πανελλαδικά) βήμα για την εφαρμογή του αντισυνταγματικού Ν.4250/14.

Τέλος η Γενική Συνέλευση του τμήματος Νομού Φλώρινας ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Μακεδονίας καλεί όλα τα μέλη να προσυπογράψουν το «κείμενο ενάντια στη “αξιολόγηση”» της ΑΔΕΔΥ με το οποίο δηλώνεται η πλήρης αντίθεσή τους στην προωθούμενη διαδικασία αξιολόγησης και η άρνησή τους να λάβουν μέρος σε αυτήν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.