Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

6ο Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Η μουσική γιορτάζει και φέτος το καλοκαίρι! Πάνω από 100 τραγουδιστές και μουσικοί θα πάρουν μέρος στο 6ο Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός», το οποίο θα διεξαχθεί στις 20, 22,23 & 24 Αυγούστου 2014 στο προαύλιο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.
Ανάμεσα σε αυτούς δύο γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, οι ΜΠΛΕ και οι Blues Wire, ενώ θα πάρει μέρος και η Ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Θεσσαλών και Φίλων Ν.Φλώρινας, για ένα μεγάλο αφιέρωμα στον σπουδαίο έλληνα συνθέτη, που άφησε το έργο του να μας συντροφεύει 30 χρόνια ακριβώς μετά από την απώλεια του. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στα πλαίσια των «Πολιτιστικών Δρώμενων 2014» με τη στήριξη του Δήμου Φλώρινας*.



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΟΥ 6ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 20/8 - ΕΝΑΡΞΗ  21:00

Ορχήστρα «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ»
Μουσική Παράσταση: Βασίλης Τσιτσάνης 30 χρόνια μετά …

Μεγάλη συναυλία για τον κορυφαίο Έλληνα λαϊκό συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Αυγούστου στο προαύλιο του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, με τη συμμετοχή σημαντικών ερμηνευτών και της Ορχήστρας «Βασίλης Τσιτσάνης» .
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει ένα απάνθισμα από τα σπουδαιότερα και αναλλοίωτα στο χρόνο τραγούδια του Τσιτσάνη με τη συνοδεία της ορχήστρας «Βασίλης Τσιτσάνης» από τα Τρίκαλα την πόλη που είναι γεμάτη από τη μορφή και τη δημιουργία του Τσιτσάνη, του σπουδαιότερου δημιουργού που με το έργο του σφράγισε τελειωτικά το Ελληνικό τραγούδι.
Η εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 20 Αυγούστου  στις 9:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό που λάτρεψε τα τραγούδια του και κρατά ακόμα ζωντανή τη μνήμη της δημιουργίας του, αλλά και στους νεότερους που γνώρισαν και αγάπησαν το έργο του, να συμμετέχει σε μια συναυλία που θα εξελιχθεί σε μια γιορτή με κύριο υλικό τη διαχρονική δημιουργία του Βασίλη Τσιτσάνη .
Στο χώρο της συναυλίας θα λειτουργήσει μικρή έκθεση με στοιχεία και ντοκουμέντα, καθώς και προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τη ζωή και το έργο του Τσιτσάνη.
Η βραδιά διοργανώνεται από το Δήμο Φλώρινας (Πολιτιστικά Δρώμενα 2014) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θεσσαλών & Φίλων Ν.Φλώρινας και την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός» (στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας)
Είσοδος: Ελεύθερη


***********************************



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/8 - ΕΝΑΡΞΗ  20:30

Blues Wire
Border Βlues Βand
Tequila Drinkers

Οι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους αλλά και την εκτίμηση και αποδοχή των συναδέλφων τους.
Δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Ηλία Ζάικο και Σωτήρη Zήση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν ως BLUESGANG. Με το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους – μεταξύ αυτών και ο πρώτος μπλουζ δίσκος της ελληνικής δισκογραφίας – και συνέχισαν ως το 1986 όταν και μετονομάστηκαν σε BLUES WIRE.
Έκτοτε με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ, προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.
Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν – και ν' ανοίξουν συναυλίες τους – μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) αλλά και να επισκεφτούν πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλία, Iταλία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σλοβενία κ.α.).
Οι Blues Wire συμπληρώνουν φέτος 30 χρόνια στη μουσική σκηνή του τόπου μας. Με μια σειρά συναυλιών κι έναν καινούργιο δίσκο στα σκαριά, γιορτάζουν αυτή την επέτειο και έρχονται στη Φλώρινα, την Παρασκευή 22 Αυγούστου, παρουσιάζοντας υλικό από την δισκογραφία τους, γνωστά -και μη- κομμάτια του κλασσικού μπλουζ ρεπερτορίου και καινούργια δικά τους ακυκλοφόρητα τραγούδια.
Blues Wire
ΗΛΙΑΣ ΖΑΪΚΟΣ - ΚΙΘΑΡΑ, ΦΩΝΗ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΗΣΗΣ - ΜΠΑΣΟ
ΝΙΚΗ ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΟΥ - ΤΥΜΠΑΝΑ
Support groups των Blues Wire:
Tequila Drinkers
Μπλάγας Χρήστος (Φωνητικά),  Χατζηιωάννου Νίκος (Τύμπανα), Χρηστίδης Ιωάννης (Μπάσο), Μπιτσόλας Λεωνίδας (Κιθάρα), Τσίπας Τάσος (Κιθάρα)
Border Blues Band
Δινάκης Πέτρος (κιθάρα), Κωτόπουλος Ηλίας (φωνή – μπασό), Τσώτσκος Σάκης (τύμπανα)
Οι Blues Wire θα εμφανιστούν στο 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, στο προαύλιο του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014, καλεσμένοι του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός». 
Είσοδος: Ελεύθερη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ BLUES WIRE
«ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΑΦΟΙ Δινάκη Ο.Ε.»
 Βιοτεχνία Αναψυκτικών

***********************************


ΣΑΒΒΑΤΟ 23/8 - ΕΝΑΡΞΗ  20:30

ΜΠΛΕ
Boniface
FuNK me UP
Οι ΜΠΛΕ, το συγκρότημα έκπληξη της δεκαετίας του ‘90, συνεχίζουν ακάθεκτοι τις εμφανίσεις τους σε όλη την Ελλάδα.
18 χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι ΜΠΛΕ εμφανίστηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή, ανατρέποντας τα μέχρι τότε δεδομένα με τον ιδιαίτερο ήχο τους και την μοναδική αισθητική τους.
Συνολικά, οι Μπλε χαρακτηρίζονται σαν ένα αρκετά πρωτότυπο γκρουπ για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, αφού κατάφεραν να συνδυάσουν ποπ-ροκ στοιχεία με έντονες πινελιές από μπλουζ, φανκ αλλά και τζαζ, ενώ ταυτόχρονα σημείωσαν αξιοπρόσεκτη εμπορική επιτυχία.
Από το 1996 μέχρι και σήμερα δεν έχουν σταματήσει να εντυπωσιάζουν, με το αστείρευτο ταλέντο τους,  το ήθος τους και την σκηνική τους παρουσία - αντάξια πολλών συγκροτημάτων της διεθνούς μουσικής σκηνής.
Εκατοντάδες πετυχημένες συναυλίες, πολλά μουσικά βραβεία, χρυσά και πλατινένια albums και πολλά ραδιοφωνικά hits που όλοι έχουμε αγαπήσει, έχουν καθιερώσει πλέον τους ΜΠΛΕ ως ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά συγκροτήματα.
Τα τραγούδια τους ‘Φοβάμαι’, ‘Νιώθω ενοχές’, ‘Πιάνω φωτιά’, ‘Τον ίδιο το Θεό’, ‘Κόκκινο φιλί’, ‘Δε Θέλω’, ‘Μια φορά κι ένα καιρό’ και πολλά άλλα, ακούγονται με διαχρονική συνέχεια και οι εκρηκτικές τους εμφανίσεις καθηλώνουν και τον πιο απαιτητικό ακροατή.
Οι ΜΠΛΕ θα εμφανιστούν στο 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, στο προαύλιο του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014, καλεσμένοι του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός».

Support groups των ΜΠΛΕ:
FuNK me UP
Κωτόπουλος Νίκος (κιθάρα - φωνή),  Τάσκας Μιχάλης (μπάσο),  Τσερκέζος Βαγγέλης (τύμπανα)
BONIFACE     
Στεργίου Στέφανος (φωνή), Στεργίου Γιώργος (πλήκτρα), Αγγελόπουλος Βαγγέλης (κιθάρα-φωνή), Πουγαρίδης Απόστολος (τύμπανα), Τάσκας Μιχάλης (μπάσο)
Είσοδος: 5€

*  Η συναυλία των ΜΠΛΕ δεν περιλαμβάνεται στα Πολιτιστικά Δρώμενα του Δήμου Φλώρινας, είναι μια εκδήλωση ανεξάρτητη που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Φλώρινας και γι’ αυτό το λόγο θα υπάρχει είσοδος 5€, ώστε να εξοφληθεί το συγκρότημα απ’ αυτό.



***********************************


ΚΥΡΙΑΚΗ 24/8 - ΕΝΑΡΞΗ  20:00

Φλωρινιώτες μουσικοί & τοπικές νεανικές μπάντες
(έντεχνο, rock, hard rock, heavy metal)

Γέρου Παρασκευάς - Μαρκοπούλου Βασιλική (ΕΝΤΕΧΝΟ)
Μαρκοπούλου Βασιλική (φωνή)
Γέρου Παρασκευάς (πιάνο)
Δογούλη Ευάγγελια (ΕΝΤΕΧΝΟ)
Δογούλη Ευαγγελία (φωνή)
Μουρατίδης Γιώργος (πιάνο)
Βακάλης Χρήστος (ΕΝΤΕΧΝΟ)
Βακάλης Χρήστος (κιθάρα-φωνή)
Πεϊκου Μαρία (κιθάρα-φωνητικά)
Καρατζάς Αλέξανδρος - Αλεξίου Δημήτρης (ΕΝΤΕΧΝΟ) 
Αλέξανδρος Καρατζάς (Φωνή/κιθάρα)
Αλεξίου Δημήτρης  (Κιθάρα)
Α-καπέλα  (ΕΝΤΕΧΝΟ/SWING)
Ζυγομάνη Μαρία (φωνή), Νίκου Παύλος (κλαρινέτο-σαξόφωνο), Ιωαννίδης Κονστάντιος (ηλεκτρική κιθάρα-φωνή), Μπαμπάρης Γιάννης (πλήκτρα), Κεβρεκίδης Ηλίας (ακουστική κιθάρα)
Dizzy Cure (ROCK)
Πέρκας Δημήτρης (κιθάρα-φωνητικά), Όροβας Παναγιώτης (κιθάρα), Πέτρου Παναγιώτης (μπάσο), Παρίσης Σταύρος (ντραμς)
Frozen Sun (ROCK/HARD ROCK)
Θάνος Μάνος (Φωνητικά- κιθάρα), Βαγγέλης Παπαδόπουλος (Κιθάρα – Β’ φωνή), Νίκος Παπαδημητρίου (Μπάσο),  Τσαμπάζης Παντελής (Ντραμς)
The Robbers (CLASSIC ROCK/HARD ROCK)
Μορφιαδάκης Κωνσταντίνος (κιθάρα), Κωτόπουλος Νίκος (κιθάρα - φωνή), Τάσκας Μιχάλης (μπάσο), Τσερκέζος Βαγγέλης (τύμπανα)
Dryocollaptor (HARD ROCK)
Όροβας Στέφανος (Κιθάρα), Ανδρονικίδης Ανδρόνικος (Κιθάρα), Νέστορας Ρίζος (Μπάσο), Κοσμάς Ρίστας (Φωνή), Θέμης Παπαπαναγιώτου (Τύμπανα)
Cryptic Angel (HEAVY METAL)
Πέρκας Δημήτρης (κιθάρα-φωνητικά), Σιώμος Γιώργος (μπάσο-φωνητικά), Χρηστάκης Βασίλης (ντραμς), Τζέκος Θωμάς (κιθάρα)
Off Dead (PUNK/TRASH)
Ρόμπης Γιώργος (κιθάρα-φωνητικά), Παρλαπανίδης Γιάννης (μπάσο), Χρηστάκης Βασίλης (ντραμς)
Mordorgoat (HEAVY METAL /TRASH)
Τσουλιάς Κώστας (κιθάρα), Δαδακαρίδης Αντώνης (κιθάρα), Τώρου Παντελής (μπάσο),  Σάκης Τσώτσκος (ντραμς)


*     Ευχαριστούμε τους χορηγούς του Φεστιβάλ και το Δήμο Φλώρινας για την ένταξη του στα  «Πολιτιστικά Δρώμενα 2014» για την παραχώρηση της σκηνής και της ηχητικής κάλυψης
**   Ευχαριστούμε την «ΑΦΟΙ ΔΙΝΑΚΗ Ο.Ε. - ΦΛΩΡΙΝΑΣ» για την πλήρη κάλυψη των εξόδων του συγκροτήματος Blues Wire
***  Ευχαριστούμε όσους εργάστηκαν εθελοντικά για το Φεστιβάλ όπως επίσης και τις τοπικές μπάντες και τους μουσικούς που μας τιμήσανε αφιλοκερδώς
**** Η συναυλία των ΜΠΛΕ (23/8) δεν είναι ενταγμένη στα Πολιτιστικά Δρώμενα του Δήμου (όπως οι υπόλοιπες τρεις βραδιές), είναι ανεξάρτητη εκδήλωση του Σ.Φ.Μ.Φ. «Ερωδιός» και γι’ αυτό το λόγο έχει είσοδο 5€ (το συγκρότημα θα «εξοφληθεί» από τα εισιτήρια)
Το Δ.Σ.
του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Φλώρινας

«Ερωδιός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.