Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ανοιχτή επιστολή προς τον νέο αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Αμυνταίου

Αγαπητέ Αντιδήμαρχε
Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σε συγχαρώ για την ανάληψη της θέσης ενός εκ των πέντε αντιδημάρχων  του δήμου Αμυνταίου, με αρμοδιότητα εκτός των άλλων, του εξωραϊσμού των κοινόχρηστων χώρων  (πεζόδρομοι,
πλατείες, παιδικές χαρές με τα κατάλληλα όργανα, κ.λπ.), την κατεδάφιση των αυθαιρέτων, την ευθύνη για την αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, τη μέριμνα για τον καθαρισμό των κοινόχρηστων, την ευθύνη της συντήρησης του πρασίνου  κλπ..
Η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε πολλές εκκρεμότητες σε εργασίες που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητές σου και γι’ αυτό άλλωστε, μεταξύ των άλλων,  καταψηφίστηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Γνωρίζω βέβαια ότι δεν υπάρχει προσωπικό αλλά ούτε και πιστώσεις για να εκτελέσεις με άνεση τα καθήκοντά σου. Αλλά αυτό είναι το εύκολο. Το δύσκολο αλλά συνάμα και η πρόκληση, είναι να επιτελέσεις το έργο σου με τα μέσα που σου παρέχει η πολιτεία.
Ως υπεύθυνος και ενεργός πολίτης του δήμου Αμυνταίου λοιπόν, πήρα την πρωτοβουλία και φωτογράφισα ενδεικτικά κάποια σημεία της κωμόπολής μας τα οποία κατά την άποψη μου χρήζουν προτεραιότητας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα από αυτά. Είμαι σίγουρος άλλωστε, ότι ήδη έχεις χαρτογραφήσει τα προβλήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων σου.
Και κάτι τελευταίο.
Δεν θέλω η επιστολή μου αυτή να θεωρηθεί με κανένα τρόπο ως προσπάθεια  ελέγχου τις πράξεών σου. Γι’ αυτές άλλωστε θα κριθείς στις επόμενες εκλογές. Πρόθεσή μου είναι να συμβάλλω όσο είναι δυνατόν, για να γίνει το Αμύνταιο πιο ανθρώπινο.-

lexovitis 

Τα υπολείμματα του παλιού μετεωρολογικού σταθμού.

Το κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης Αμυνταίου. 
Οι βάνδαλοι πέρασαν και από εδώ.


Η είσοδος του παλιού γηπέδου  Αμυνταίου.
 Αν γνωρίζει κανείς γιατί δεν κατεδαφίζεται να μας το πει
και εμάς να το μάθουμε.Προς το παρόν
λειτουργεί ως σκουπιδότοπος. 

Οι σκάλες του παλιού 1ου δημοτικού σχολείο Αμυνταίου.
 Η κατάσταση τείνει να παγιωθεί.

Ένα βαρέλι στο...πουθενά. Επίσης σκουπιδότοπος
αλλά και κίνδυνος για τα παιδιά που παίζουν σε αυτό.

ΟΙ ζαρντινιέρες και στα δύο πεζοδρόμια της λεωφόρου Παπανδρέου,κύριας εισόδου του Αμυνταίου από Πτολεμαΐδα. Κάθε χρόνο ο δήμος φυτεύει σε αυτές λουλούδια τα οποία στη συνέχεια ξεραίνονται γιατί απλά δεν ποτίζονται. Η πρασινάδα που βλέπεται στη φωτογραφία είναι  τα χόρτα που φύτρωσαν με τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Το πεζοδρόμιο στην περιφερειακή οδό από lidl.
Σε τι χρησιμεύει η σήμανση για τους τυφλούς αφού δεν μπορούν να περπατήσουν ούτε αυτοί που βλέπουν; 

Στην ίδια περιφερειακή οδό.Το ίδιο πρόβλημα με τα πεζοδρόμια.
Στη φωτογραφία φαίνονται επίσης τα ξερά δένδρα
 τα οποία φυτεύτηκαν την άνοιξη. Κανείς δεν
 μερίμνησε για το πότισμά τους. 

Στην ίδια περιφερειακή οδό.Το ίδιο πρόβλημα με τα πεζοδρόμια.

Στην ίδια περιφερειακή οδό.Το ίδιο πρόβλημα με τα πεζοδρόμια.

Στην οδό Αιόλου.Το πεζοδρόμιο καλυμμένο με  χόρτα και δένδρα.
Στην οδό Αιόλου.Το πεζοδρόμιο καλυμμένο με  χόρτα και δένδρα.

Στην οδό Αιόλου. Τα κράσπεδα είναι κατεστραμμένα.
 Επειδή κατασκευάστηκαν μία φορά, οι κάτοικοι της
 περιοχής δεν δικαιούνται την αναβάθμιση της περιοχής τους; 


Η κεντρική πλατεία του Νυμφαίου της ναυαρχίδας του τουρισμού όπως έλεγε ο απερχόμενος δήμαρχος. Οι ακαθαρσίες των αλόγων είναι διάσπαρτες σε όλο τον οικισμό.Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη τον Αύγουστο 2014.

7 σχόλια:

  1. Lexovitis
    Στον πεζόδρομο προς Σωτήρα οι αρμόδιοι καθάρισαν τα χόρτα με το μηχάνημα, αλλά το πεζοδρόμιο εξακολουθεί να είναι...άβατο σε πολλά σημεία. Επίσης στην ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση ακόμα ο ΟΣΕ να αποκαταστήσει την ζημιά. Περιμένουν να σκοτωθεί κάποιος; Ένας λοστός είναι αρκετός. Ας το κάνει ο Δήμος.
    Ο νοικοκύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Lεxovitis,τόσα χρόνια κάνατε τις όποιες παρεμβάσεις σας,και καλώς κάνατε,για τα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών του δήμου μας!εια Διακρίνω όμως,ίσως να κάνω και λάθος,κάποια εμπάθεια,όσον αφορά τον χρόνο διευθέτησεις των διάφορων προβλημάτων.Είναι δυνατόν με ελάχιστα άτομα που δεν φτάνουν ούτε για την καθημερινή περισυλλοογή των απορριμάτων,να υπάρχουν τέτοιου είδους απαιτήσεις;Αφήστε να προσληφθεί και λίγο προσωπικό και τότε όλοι μαζί θα χτυπάμε,μάλλον δεν γνωρίζεται ότι οι ίδιοι οι αντιδήμαρχοι βοηθούν στην περισυλλογή των σκουπιδιών,προς τιμήν τους φυσικά!!Μάθετε να κάνετε λίγη υπομονή!Ένας δημοτικός υπάλληλος και δημότης του δήμου Αμυνταίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε
      Επισημαίνω ακριβώς κάποια από τα προβλήματα του δήμου,
      όχι όλα, με τα οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθεί ο δήμος. Τα θέματα, όπως φαίνονται και από τις φωτογραφίες είναι χρονίζοντα και κανείς δεν έχει την απαίτηση να γίνουν...χθες. Είναι η αγωνία ενός ενεργού δημότη να δει την κωμόπολη, στην οποία ζει, καθαρή και νοικοκυρεμένη.Φαντάζομαι πως συμφωνείς με αυτό.

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα και χαίρομαι για την καλοπροαίρετη κριτική σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε φίλε 2:12 αυτά μας τα 'παν κι άλλοι. Και που βλέπεις την εμπάθεια; Αν περιμένουμε να προσληφθούν και άλλοι θα μας φάνε τα σκουλήκια. Δηλαδή μέχρι τώρα ήταν όλα όμορφα. Γι' αυτό αλλάξαμε δήμαρχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Σάββατο είδαμε κάτι που δεν είχε γίνει τόσα χρόνια στο Αμύνταιο!Καθάρισαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης απέναντι από το ΚΟΡΝΕΡ!Έβγαλαν και εκέινο το απαίσιο κάγκελο!Φώτισε όλη η πλατεία,μακάρι να φύγει και το περίπτερο και να κοπούν εκείνα τα αρρωστιάρικα τα έλατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δύο σχόλια που στάλθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα δεν αναρτώνται γιατί αναφέρονται προσωπικά σε μένα. Θα δημοσιευθούν μόνο αν είναι επώνυμα.-
    lexovitis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.