Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Δήμος Πρεσπών αλλάζει τα δεδομένα, χαράσσει νέα γραμμή ανάπτυξης!

 Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου τις πρωινές ώρες ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Πασχαλίδης Παναγιώτης συγκάλεσε σύσκεψη με παρόντες τους κ.κ Αντιδήμαρχο Ναλπαντίδη Κωνσταντίνο,
Πάσγα Ρέππα Σοφία πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, Μανούρη  Κωνσταντίνο δημοτικό σύμβουλο, Καραγιάννη  Ευάγγελο  υπάλληλο τεχνικής υπηρεσίας, Πετράκο Μιχάλη γενικό επιστημονικό συνεργάτη.
Επίσης τον κ. Κακιούση Νικόλαο επόπτη καθαριότητας Δήμου Φλώρινας κ. Φίλιο Ματθαίο επόπτη ανακύκλωσης ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε και τον Παπαδόπουλο Σωκράτη εκπρόσωπο εταιρίας συστημάτων αποκομιδής.
Τα θέματα που απασχόλησαν την σύσκεψη ήταν η ένταξη του Δήμου στο «πράσινο ταμείο»*  προκειμένου να προμηθευτεί χωρίς δαπάνη, ο τριεθνής Δήμος δυο βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων για να τοποθετηθούν ένας στον Άγ. Γερμανό και ένας στους Ψαράδες.
Η δημιουργία ισχυρού πυρήνα για την ανακύκλωση χαρτιού, αλουμινίου και γυαλιού, σε στενή συνεργασία με την ΔΙΑΔΥΜΑ και η  ανακατανομή των τροχήλατων πράσινων κάδων σε σημεία που να εξυπηρετούν περισσότερο τους δημότες, ο καθαρισμός τους με ειδικό πλυντικό μηχάνημα της ΔΙΑΔΥΜΑ και η αντικατάσταση των φθαρμένων.
Κατά την συζήτηση τοποθετήθηκαν όλοι, συμβάλλοντας καθαρά στην στήριξη των προτάσεων, ο συμβουλευτικός χαρακτήρας της παρουσίας του κ. Κακιούση ήταν σημαντικός, αφού η εμπειρία του έδωσε λύσεις και «φώτισε» λεπτομέρειες σημαντικές για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος της ανάπτυξης ποιότητας ζωής των δημοτών.
Ο κ. Φίλιος Ματθαίος δεσμεύτηκε ως προς τα νόμιμα, να παράσχει στον Δήμο Πρεσπών κάθε δυνατή «εξυπηρέτηση» προκειμένου να καρποφορήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης.
Την σύσκεψη έκλεισε ο Δήμαρχος κ. Πασχαλίδης ευχόμενος σύντομα να αλλάξουν τα δεδομένα και να φανεί η νέα γραμμή ανάπτυξης της ποιότητας ζωής των δημοτών του.


*Το Πράσινο Ταμείο μπορεί να χρηματοδοτεί προγράμματα που καταρτίζονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ή άλλα Υπουργεία και τους εποπτευόμενους οργανισμούς τους,  αποκεντρωμένες γενικές διοικήσεις, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, νομικά πρόσωπα του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 1256/1982, και σωματεία ή άλλης μορφής ενώσεις νομικών και φυσικών προσώπων, τα οποία στοχεύουν σύμφωνα με τους καταστατικούς τους σκοπούς στην προστασία, αναβάθμιση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος. 

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.