Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Έκθεση με έργα διάσημων εικαστικών καλλιτεχνών στο Αμύνταιο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων "Μαζί για τη Ζωή " στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών για τη σημασία του προληπτικού έλεγχου φιλοξενεί στην αίθουσα του παλιού πρώτου δημοτικού σχολείου έργα διάσημων εικαστικών καλλιτεχνών που φιλοτεχνήσαν και χάραξαν για το Κ.Ε.Φ.Ι. (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών).

Πρόκειται για τους:

Ρένα Ανούση, Μιχάλη Αρφαρά, Παναγιώτη Γράββαλο, Μαρίας Ζιάκα, Όπυ Ζούνη, Θόδωρο, Λίζη Καλλιγά, Χρίστο Καρά, Γιώργο Μήλιο, Χρόνη Μπότσογλου, Τόνια Νικολαΐδη, Πίνο Παντολφίνι, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Δήμητρα Σιατερλή, Νίκο Στεφάνου, Βίκυ Τσαλαματά, Αλέκο Φασιανό

Το χαρακτικό έργο, από τη γέννησή του, αμέσως μετά τα μεσαιωνικά χρόνια, διαδραμάτισε ένα σημαντικό κοινωνικό ρόλο με τη δυνατότητα που το χαρακτηρίζει να υπάρχει και να διατίθεται στο κοινό σε περισσότερα από ένα αντίτυπα. Έφερε τη γνώση και αργότερα την τέχνη σε επαφή με τα πλατειά κοινωνικά στρώματα. Το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών με την πρωτοβουλία του αυτή, προσπαθεί και επιδιώκει τη συνέχιση της αυτής ιδέας που φέρνει τον καλλιτέχνη και το έργο του σε άμεση συνομιλία με ένα φορέα, όπως είναι ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. και με ένα κοινό ευαισθητοποιημένο στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της σωστής αντιμετώπισης του καρκίνου σήμερα.
Το κάθε χαρακτικό αντίτυπο είναι ένα πρωτότυπο έργο τέχνης αφού σχεδιάστηκε και χαράχτηκε από τον κάθε καλλιτέχνη σε μήτρες μετάλλου, ξύλου ή άλλου υλικού διαστάσεων περίπου 25 x 15 εκ., χρωματίστηκε με μελάνια λαδιού, τραβήχτηκε στο χέρι και τυπώθηκε, ένα προς ένα, στο πιεστήριο του εργαστηρίου του Κέντρου Χαρακτικής σε σειρά 20 αντιτύπων, και 8 καλλιτεχνικώνδοκιμίων, σε ειδικό χαρτί χαλκογραφίας διαστάσεων 25 x 35 εκ..

ΣΑΣ ΠΕΡΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 21:00-24:00 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11:00-14:00

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΚΕΦΙ,ΤΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ κ.ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΙΑΤΕΡΛΗ ΚΑΙ κ.ΚΟΝΤΟΣΦΥΡΗ ΧΑΡΗ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗΣ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.