Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Αρχιερατική Λειτουργία στο Λέχοβο

Κείμενο και φωτογραφίες: Πατήρ Γρ. Παπούλας
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης, κ.κ. Νικηφόρος επισκέφτηκε το Λέχοβο την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.
Χοροστάτησε στον όρθρο της Κυριακής, στον Ιερό Ναό του αγίου Δημητρίου, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, τα ιερά μνημόσυνα και κήρυξε τον λόγο του Θεού στους κατοίκους, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ για την παροχή της αδείας του και κάθε διευκόλυνσης για την παρουσία του εκεί, εκφράζοντας τέλος την χαρά του για τη γνωριμία του με το παραδοσιακό και πανέμορφο χωριό του Λεχόβου με την μεγάλη ιστορική του παρουσία.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο, ο καταγόμενος από το Λέχοβο συλλειτουργός, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Παπούλας και ευχαρίστησε εκ μέρους των κατοίκων τον Θεοφιλέστατο για την Παρουσία του, τον αγιασμό του χωριού με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την καθοδήγηση με τον λόγο του Θεού, ο οποίος τόνισε σύντομα στη συνέχεια την στενή σχέση, με θυσίες αγώνων, αιμάτων και ζωής που πάντα διατηρούν οι κάτοικοι του χωριού με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και γιαυτό η παρουσία του αμέσου Αρχιερέως του Οικουμενικού Θρόνου τους γέμισε χαρά.


Αξίζει να σημειωθεί πως την παραμονή ο Θεοφιλέστατος επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού, τη Βιβλιοθήκη και την έκθεση φωτογραφιών στην Αστική Σχολή του ιστορικού Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών, το θαυματουργό παρεκκλήσιο της Παναγίας - Ζωοδόχου Πηγής του Λεχόβου και την Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.