Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ξεκίνησε η λειτουργία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Φλώρινας

Ξεκίνησε η λειτουργία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Φλώρινας, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014. Ο Συμπαραστάτης του Δήμου Φλώρινας κ. Γιάννης Μίσκας έχει πλέον εγκατασταθεί στο πρώην Δημαρχείο Περάσματος, στον πρώτο όροφο.

Κατά την τοποθέτηση του, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, η Συνήγορος του Πολίτη κ. Καλλιόπη Σπανού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, φορείς και διευθυντές υπηρεσιών.
Στην έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Δήμαρχος Φλώρινας είπε:
«Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαταστήσουμε τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και αυτό το καταφέραμε σε αυτή τη θητεία μας, γιατί στην προηγούμενη δεν υπήρξε σύγκλιση.

Είναι ένα σημαντικός θεσμός που θα εξυπηρετήσει τους συμπολίτες μας, καθώς θα έχουν ένα δεύτερο σκαλοπάτι να απευθυνθούν, αν θεωρήσουν τους εαυτούς τους αδικημένους από τις υπηρεσίες του Δήμου ή ακόμα και από το Δήμαρχο.
Σήμερα, έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να είναι μαζί μας και η Συνήγορος του Πολίτη κ. Καλλιόπη Σπανού.
Προηγήθηκε μια εκδήλωση στη Φλώρινα, όπου μας ενημέρωσαν για όλες τις δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και η κ. Σπανού ήταν πολύ αναλυτική και κατατοπιστική στην εκδήλωση αυτή και μας τιμά σήμερα με την παρουσία της στην έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και την ευχαριστούμε πολύ για αυτό.
Ευχόμαστε στον κ. Μίσκα, καλή θητεία, να είναι πιστός στα καθήκοντα του και δίκαιος στις αποφάσεις του προς όφελος του Δημότη».
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη είπε:
«Κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστώ πολύ καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την αυξημένη πλειοψηφία το, η οποία μου έδωσε τη δύναμη να γίνω ο πρώτος Συμπαραστάτης του Δήμου Φλώρινας.
Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της υπεύθυνης θέσης στην οποία βρίσκομαι, με στόχο να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους δημότες του Δήμου μας, στα καθημερινά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν.
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δεν είναι μια γραφειοκρατική δομή η οποία θα προστεθεί στο Δήμο, ώστε να δυσκολέψει τη δουλειά των υπαλλήλων και των δημοτών. Είναι μια δομή ανεξάρτητη που σαν στόχο έχει να γεφυρώνει το χάσμα που μερικές φορές δημιουργείται μεταξύ των Δημοτών και υπηρεσιών.
Στόχος μας είναι ο Συμπαραστάτης να βρίσκει λύσεις, να γεφυρώνει το χάσμα και με κάθε τρόπο να ικανοποιεί τους Δημότες του τόπου μας.
Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω το Δημοτικό Συμβούλιο της Φλώρινας για τη θέση την οποία μου εμπιστεύεται και να δηλώσω ότι θέλω να είστε όλοι σας αρωγοί της προσπάθειας αυτής, καθώς χωρίς αυτή όλα τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά.
Ο λαός μας λέει μια ζωή τα παράπονα στο Δήμαρχο∙ πλέον θα μπορούμε να λέμε τα παράπονα στο Συμπαραστάτη».
Η Συνήγορος του Πολίτη ακολούθως είπε:
«Είναι μια ευτυχής συγκυρία που σήμερα που είχε ο Συνήγορος του Πολίτη την επίσκεψή του στη Φλώρινα και την πρωινή συνάντηση να συμπίπτει με την εγκατάσταση του Συμπαραστάτη του Δημότη, ενός πολύ επίσημου θεσμού για τις υπηρεσίες του Δήμου.
Εύχομαι στον Συμπαραστάτη σας την καλύτερη δυνατή εξέλιξη και εκπλήρωση της αποστολής του και οτιδήποτε δεν μπορεί να λυθεί στο επίπεδο αυτό ή οτιδήποτε εμπλέκει άλλες υπηρεσίες πέραν του Δήμου, ο Συνήγορος του Πολίτη είναι εδώ και θα χαρούμε πάρα πολύ να συνεργαστούμε για οτιδήποτε χρειαστεί. Σας εύχομαι το καλύτερο».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.