Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Επιχειρηματικό – Αναπτυξιακό Συνέδριο «Αειφόρος Ανάπτυξη – Τουρισμός – Επιχειρηματικότητα & Διαβαλκανική Συνεργασία στη Φλώρινα».

Με  απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή  εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, των Επιμελητηρίων, της Τοπικής & Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και λοιπών δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, ολοκληρώθηκε το
Αναπτυξιακό Συνέδριο Φλώρινας με τίτλο «Αειφόρος Ανάπτυξη – Τουρισμός – Επιχειρηματικότητα & Διαβαλκανική Συνεργασία στη Φλώρινα», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φλώρινας και τους Δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών.
  Η αυλαία του συνεδρίου άνοιξε την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.
  Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο οποίος εκτός των άλλων ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τους συνεχάρη για τη διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου. Επίσης μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου κ. Αμαλία Κούσκουρα, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Τσότσος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο βουλευτής Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Σάββας Σαπαλίδης και οι δήμαρχοι Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος και Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης.
  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διεξήχθησαν 4 παράλληλα θεματικά εργαστήρια στις αίθουσες του Επιμελητηρίου Φλώρινας:

- 1o Θεματικό Εργαστήριο: Οι επιπτώσεις των τελευταίων εξελίξεων της Εθνικής και Διεθνούς Οικονομίας στις επιχειρήσεις της Φλώρινας.
- 2o Θεματικό Εργαστήριο: Επιχειρηματικό & Ανθρώπινο Δυναμικό – Φυσικοί & Ανθρωπογενείς Πόροι της Φλώρινας.
- 3o Θεματικό Εργαστήριο: Απαραίτητες Αναπτυξιακές Παρεμβάσεις – Αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-20.
- 4o Θεματικό Εργαστήριο: Συγκριτικά πλεονεκτήματα της Φλώρινας & επενδυτικές ευκαιρίες  – Εξαγωγικές δυνατότητες των επιχειρήσεων.

  Το συνέδριο συνεχίστηκε το Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας με εξατομικευμένες συναντήσεις επιχειρηματιών της Φλώρινας με Έλληνες εμπορικούς ακολούθους και Εκπροσώπους Διακρατικών & Ξένων Επιμελητηρίων.
  Στα αξιοσημείωτα της ημέρας ήταν η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του επιμελητηρίου Φλώρινας, του επιμελητηρίου Μοναστηρίου και της Ένωσης Επιμελητηρίων Αλβανίας.
  Ομιλητές, μεταξύ άλλων, ήταν ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.
  Παράλληλα, βραβεύτηκαν από τους διοργανωτές του συνεδρίου 41 εξωστρεφείς επιχειρήσεις της Φλώρινας.
  Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας παρουσιάστηκαν από τους συντονιστές και τα συμπεράσματα των τεσσάρων θεματικών εργαστηρίων που έλαβαν χώρα την Παρασκευή.
  Τέλος, στα πλαίσια του συνεδρίου, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τοπικής γαστρονομίας και έκθεση τοπικών προϊόντων στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας, όπου ενθουσίασαν με τη μαγειρική τους οι σπουδαστές της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ Φλώρινας.
  Απευθυνόμενοι στους παρευρισκόμενους, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στέφανος Μπίρος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, αναφέρθηκαν στη χρησιμότητα των αποτελεσμάτων του συνεδρίου που ανοίγουν νέους δρόμους για την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
  Την εκδήλωση στο Αμύνταιο συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Αγραφιώτης ενώ την επόμενη μέρα στη Φλώρινα συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος κ. Περιβολάρης Γεώργιος.

  Οπτικοακουστικό υλικό από το συνέδριο θα αναρτηθεί προσεχώς στον διαδικτυακό χώρο της Π.Ε. Φλώρινας (http://www.florina.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.