Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Συζήτηση στο Αμύνταιο σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής στη ΔΕΗ μέρους των αποζημιώσεων από αναγκαστικές απαλλοτριώσεις της ΔΕΗ

Βίντεο και φωτογραφίες
Πραγματοποιήθηκε χθες, 30 Ιανουαρίου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, με πρωτοβουλία της Π.Ε. Φλώρινας,

 σύσκεψη με στόχο την ενημέρωση, σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής μέρους των αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν σε κατοίκους της Τ.Κ. Αμυνταίου, λόγω της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης από τη Δ.Ε.Η. εκτάσεων για τις ανάγκες εκμετάλλευσης του ορυχείου Αμυνταίου.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο νεοεκλεγείς βουλευτής Φλώρινας με τον ΣΥΡΙΖΑ,  Κώστας Σέλτσας, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης  Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας,   Ελισάβετ Παναγιωτίδου, ο δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης, αντιδήμαρχοι του δήμου Αμυνταίου, η εθελοντική ομάδα δικηγόρων της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, θιγόμενοι αγρότες καθώς και εκπρόσωποι δικηγόροι τους.
Από τις εισηγήσεις, καθώς και από την συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως μόνο με την παρέμβαση της πολιτείας μπορεί να λυθεί το θέμα αυτό. Για τον λόγο αυτό το επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης μαζί με τους βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας, θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα εκθέσει το πρόβλημα στον αρμόδιο υπουργό και θα  ζητήσει πολιτική λύση.
Υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση της ΔΕΗ έχει προβεί σε αγωγές εναντίον κατοίκων της Τ.Κ. Αμυνταίου, απαιτώντας την επιστροφή μέρους των αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν σε  αυτούς, λόγω της  αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των χωραφιών τους, θεωρώντας ότι το τίμημα που κατέβαλε  ήταν υπέρογκο.
Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.-















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.