Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Πρωτάθλημα χάντμπολ Α1 Γυναικών: Παραμένει εντός στόχων ο Αμύντας,

Φωτογραφία αρχείου
Ρεπορτάζ: Γιώργος Θεοχαρίδης
Ισοπαλία 24-24 με Ορμή
Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Αμύντας Αμυνταίου και Ορμή Πατρών στο ΔΑΚ Αμυνταίου, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 24-24, αποτέλεσμα με το οποίο η ομάδα του Νίκου Γιώσκου παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της 4ης θέσης που οδηγεί στα πλει-οφ, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1.
Το παιχνίδι είχε πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα και κράτησε ως το τελευταίο λεπτό αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών που το παρακολούθησαν. Οι παίκτριες του Αμύντα θα μπορούσαν να φύγουν νικήτριες από την αναμέτρηση, όμως ένα λάθος στην επίθεση, επέτρεψε στις φιλοξενούμενες να ισοφαρίσουν (24-24) 10 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και να κλέψουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν επιφυλακτικά στο παιχνίδι, με κλειστές άμυνες 6-0  κράτησαν το σκόρ σε χαμηλά επίπεδα (2-2) στο πρώτο 10λεπτο. Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, ο Αχαϊκός σύλλογος με αιχμή του δόρατος την Χατζηπαρασίδου (5γκ.) βρέθηκε δύο φορές μπροστά στο σκόρ 4-6 και 6-8 στο 15 και 20 λεπτό αντίστοιχα. Οι γηπεδούχες στηριζόμενες στο περιφερειακό σουτ και κυρίως σ΄ αυτό της Βαφειάδου (6γκ.), κατάφεραν με ένα σερι 2-0 να ισοφαρίσουν σε 8-8 στο 22λεπτο. Αμύντας και Ορμή συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 25λεπτό (10-10),όμως η δίλεπτη αποβολή με την οποία παρατηρήθηκαν οι φιλοξενούμενες, επέτρεψε στον Αμύντα να σημειώσει επι μέρους σκορ 3-2 και να προσπεράσει 13-12 στο τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι, με το πάγκο τον φιλοξενουμένων να προσπαθεί διαρκώς και έντεχνα να πυροδοτήσει ένταση στην κερκίδα. Ο Αμύντας  προηγήθηκε πρώτη φορά με διαφορά δύο τερμάτων 15-13 στο 35λεπτο. Με την Μούρνου (10γκ.) να αποδίδει εξαιρετικά στην επίθεση, η Ορμή κατάφερε αρχικά να φέρει την αναμέτρηση στα ίσα 18-18 στο 43λεπτό και στη συνέχεια να προηγηθεί με 18-20 στο 45λεπτο. Με την Τσιομπάνου (7γκ.) να παίρνει τη σκυτάλη από την Βαφειάδου στην επίθεση και την Ζντραβέσκα (5γκ.) να δίνει λύσεις από τη θέση των εξτρέμ, ο Αμύντας ισοφάρισε σε 20-20 στο 50λεπτο.

Τα τελευταία 10λεπτά  του παιχνιδιού ήταν δραματικά. 3λεπτά πριν το φινάλε, Ο Αμύντας κέρδισε δίλεπτη αποβολή και πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα η Τσιομπάνου, για το 23-23 και λίγο αργότερα με σουτ  της Καλοιδή από θέση εξτρέμ προηγήθηκε 24-23. Στο τελευταίο λεπτό, οι παίκτριες του Αμύντα έπειτα από καλή άμυνα κέρδισαν την μπάλα, όμως ένα λάθος στην επίθεση, έδωσε την ευκαιρία στην Ορμή να εκδηλώσει την τελευταία επίθεση. Το εύστοχο πλασε της Καράγιωρα από θέση εξτρέμ 10δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έμελλε να καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα (24-24), το οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο,  άφησε ανικανοποίητες τις γηπεδούχες.

Η παίκτρια του Αμύντα, Βενετία Χατζή , δήλωσε: «Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια στο αγωνιστικό χώρο και η ισοπαλία μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, αφού απ΄ την μία δεν καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη, από την άλλη με το βαθμό της ισοπαλίας μείναμε ζωντανές στο κυνήγι της 4αδας.
Θεωρώ ότι από λεπτομέρειες και κάποια λάθη, δεν καταφέραμε να λυγίσουμε την αντίσταση των παικτριών της Πάτρας, που έβρισκαν λύσεις στην άμυνα μας.
Εκ μέρους των συμπαικτριών μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που δεν σταμάτησε λεπτό να μας συμπαραστέκεται, βοηθώντας την ομάδα να βρεί τα ψυχικά αποθέματα στα κρίσιμα σημεία».
Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης

5λεπτα: 0-1, 2-3, 4-6, 8-8, 10-10, 13-12 (ημχ.), 14-13, 18-16, 18-18, 20-20, 22-22, 24-24
ΑΜΥΝΤΑΣ (Ν. Γιώσκος – Α. Παπαβασιλείου): Κόρρα (τ/φ), Μπάντη, Γεωργιάδου, Ρακοπούλου, Ζντράβεφσκα 5, Σουμελίδου, Κωτσοπούλου, Παρασκευά, Τσιομπάνου 7, Σμαρδέλη, Ταϊρίδου (τ/φ), Χατζή, Βαφειάδου 6, Στρατάκη 3, Καλοίδη 3.
Δίλεπτες Αποβολές: 5,    Πέναλτι: 2/2
ΟΡΜΗ (Στ. Σεϊρεκίδης): Χατζηπαρασίδου 5, Τσαουσίδου 4, Πολίτη, Καράγιωργα 3, Κουκουλομάτη, Στράτου, Μίλασιτς 2, Μούρνου 10, Καρέλα, Χατζηαγαπίδου, Πανοπούλου, Μισαήλοβιτς.

Δίλεπτες Αποβολές: 6,    Πέναλτι: 4/5.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.