Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Κατέρρευσε στο Β΄ ημίχρονο ο Αμύντας και έχασε το Ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

                                                           Βίντεο            
                                          Ρεπορτάζ: Γιώργος θεοχαρίδης
Ο Αμύντας  παρ΄ ότι προηγήθηκε στο ημίχρονο με 12-11, στην επανάληψη βραχυκύκλωσε και δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 20-25, συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει με αντίπαλο την ομάδα του Αμυνταίου, ( 7 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, απότο 2013).

Ουσιαστικά ο Αμύντας πλήρωσε τις λανθασμένες μεταβιβάσεις,  την αδυναμία του να διασπάσει την καλή αμυντική (4-2) διάταξη του ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι τα βασικά του ατού κινήθηκαν σε ρηχά νερά, με εξαίρεση την τερματοφύλακα Κόρρα, που με τις επεμβάσεις της, κράτησε τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα.
Σ΄ ένα όμορφο και αθλητικό κλίμα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων, Αμύντας και ΠΑΟΚ μπήκαν με πάθος και δύναμη στην αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να ελέγξουν το παιχνίδι.
Οι παίκτριες του Αμύντα αφού ξεπέρασαν αρχικό το μούδιασμα των πρώτων λεπτών, με όπλο τους το περιφερειακό σουτ, πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 7-6 στο 15λεπτό. Στη συνέχεια η αναμέτρηση πήρε άγρια ομορφιά, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Παρά το γεγονός ότι Αμύντας αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα στο τελευταίο 2λεπτο του ημιχρόνου, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το ελάχιστο προβάδισμα (12-11), προμηνύοντας ένα αμφίρροπο δεύτερο 30λεπτο.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, εκμεταλλευόμενος το επιθετικό βραχυκύκλωμα των γηπεδούχων, οργάνωσε ορθολογικά τις επιθέσεις του και με βασικές εκτελέστριες τις Παπαδοπούλου (6γκ.), Μάστακα (6γκ.) και Προκοπίδου (5γκ.), ανέκτησε ηνία του αγώνα, οικοδομώντας διαφορά 3τερμάτων (14-17) στο 40λεπτό.
Η ροή του παιχνιδιού και η απευθείας κόκκινη που αντίκρισε η Στρατάκη στο 53λεπτο, αποτύπωναν με ανάγλυφο τρόπο τη χαμηλή αυτοπεποίθηση των παικτριών του Νίκου Γιώσκου, που έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Αντίθετα, η ομάδα της Γρηγορίας Γκόλια, συνέχισε να τρέχει στον αιφνιδιασμό και με εύκολα τελειώματα αύξησε το προβάδισμα της στα 7τέρματα (17-24) στο 55λεπτό.
Το μόνο που κατάφερε ο Αμύντας στο τελευταίο 5λεπτο, ήταν - με επι μέρους σκορ 3-1 - να ψαλιδίσει τη διαφορά στο -5, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 20-25, αποτέλεσμα που προκάλεσε προβληματισμό στις τάξεις των γηπεδούχων, σχετικά με την είσοδο τους στην 4αδα.
Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, τηρήθηκε 1λεπτού σιγή στη μνήμη του χειροσφαιριστή του Αμύντα Γρηγορίου Καναργελίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο ΔΑΚ Αμυνταίου κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ζαφειράκη Νάουσας στις 22/1/1995 και κατατέθηκαν ανθοδέσμες από τις δύο ομάδες.
«Πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω το λόγο για τον οποίο δεν αντιδράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, θεωρώ ότι είχαμε μια κακή στιγμή την οποία οφείλουμε να ξεπεράσουμε γρήγορα, καθώς ο Φλεβάρης αναμένεται δύσκολος, με αγωνιστικές υποχρεώσεις και στις 3 διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη), αρχής γενομένης από την εντός έδρας ευρωπαϊκή αναμέτρηση (στις 7/2) με την Ουκρανική Γκαλιτσάνκα για την φάση των ΄΄16΄΄ του Τσάλεντς Καπ.
Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους όλης της ομάδας από τους φιλάθλους μας, τους οποίους δεν καταφέραμε να τους ικανοποιήσουμε σήμερα, ωστόσο επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε πολύ δυναμικά στη συνέχεια!», σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα η παίκτρια του Αμύντα, Άννα Γκάτσιου.

Διαιτητές: Γρηγοριάδης- Μαυρίδης
5λεπτα: 3-2, 4-5, 6-6, 9-7, 9-9, 12-11 (ημχ.), 14-15, 14-17, 16-19, 16-23, 17-24, 20-25
ΑΜΥΝΤΑΣ (Ν. Γιώσκος – Α. Παπαβασιλείου): Κόρρα (τ/φ), Μπάντη, Γεωργιάδου, Ρακοπούλου, Τσιομπάνου 2, Σμαρδέλη 2, Ταϊρίδου (τ/φ), Χατζή, Βαφειάδου 6, Καλογήρου, Στρατάκη 3, Γκάτσιου, Συγκάρη, Καλοΐδη 1, Ζντραβέσκα 6, Τζαραλή
Δίλεπτες Αποβολές: 3,   Πέναλτι: 4/7,   Κόκκινη: 53:04 Στρατάκη (επικίνδυνο παιχνίδι, δεν κρατήθηκε το δελτίο).
ΠΑΟΚ (Γ. Γκόλια): Καβαζοπούλου, Νούλα 3, Γκροσντάνοφσκα 3, Παπαδοπούλου 6, Ανθίτση, Σελεμίδου, Τζέριτς, Καρσανίδου, Ράτσικα, Τσιτλακίδου, Προκοπίδου 5, Παύλου, Παπάζογλου 2, Μάστακα 6, Λαζαρίδου, Παυλίδου
Δίλεπτες Αποβολές: 6,   Πέναλτι: 4/6.-

 




9 σχόλια:

  1. πολυ κακη η ομάδα του αμυντα, δικαια η νικη του ΜΠΑΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε ΠΑΟΚΑΡΑ πρωταθλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισως να πρεπει καποια στιγμη ο Αμύντας να σκεφτει να αλλαξει προπονητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταλαβω βρε 7.09 για την χθεσινη ηττα ο προπονητης φταιει;;;

      Διαγραφή
    2. Και ποιον να παρει ,υπάρχουν προπονητες επιπεδου στην Ελλάδα μονο ερασιτέχνες που ασχολουνται με την προπονητικη

      Διαγραφή
  4. Σούπα το ματσακι, τζαμπα χρονο κ χρήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Γκόλια εχει πάρει την ταυτότητα του κυρ Νίκου ,εκανε αυτο που εχουν πάρει πρεφα οι μισες ομαδες του πρωταθλήματος δεν τον έπαιξε αμυνα 6-0 πάνω στην γραμμή .Οποια ομάδα παίζει κατι διαφορετικό από 6-0 δημιουργει προβλήματα στην επιθεση του αμυντα. .Στο συγκεκριμενο παιχνιδι κυρ Νίκος και Τσιομπάνου ηταν σε κακη μέρα .Η τσιομπάνου δεν πατουσε καλα και φανηκε απο την αρχή με τα δυο πεναλτι που εχασε .Ευτυχώς το ειδε και εβαλε την ζντραβεσκα η οποια δεν εχασε κανενα ,το ενα δεν το μετρησε ο μαυριδης παρολο που μπηκε ,εδω φαινεται η παραγοντικα ανυπαρκτη διοιηκηση που δεν εχει ζητησει ακομα ,την εξαιρεση του απο τα παιχνιδια του αμυντα τοσο σε ανδρες οσο και σε γυναικες .Ρε κυρ νικο αφου δεν σου βγαινει το παιχνίδι αλλαξε πλευρα στην ζντραβεσκα μπας και ξεμπλοκαριστει παιζοντας με καλο χερι η βγαλε την τσιομπανου απο αριστερα ,,την γκατσιου που την ξεχασες ;Η βαφειαδου καιρος ειναι να βγάλει και καμια άμυνα οταν στραβώνει το παιχνιδι η μπάντη ειναι αργη και γεωργιάδου απλά δεν υπάρχει για πιο λόγω δεν χρησιμοποιηθηκε αντι της χατζή στην θέση της !!Η έλλειψη πιβοτ τεραστια η ανθιτση εστεισε τεχος και η μαστακα επαιρνε σβαρνα τις τσιομπανου στρατακη βαλε κανα βαρυ κορμι μπας και την σπρωξουν προς τα εξω να κάνουν κανα φαουλ ,οι αλλαγες ελεύθερες ειναι ,δεν ειναι ποδοσφαιρο Αναμενουμε καλύτερη προεταμασία τακτικα εν οψει του κυπέλλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποια γκατσιου ρε δεν μπορεί να παίξει η συγκεριμένη στην α1 ουτε για αστείο, η σκοπιανη κατια εκανε αλλα φανηκε να εχει κιλα που δεν την βοηθουν τοσο, η βαδειαδιτυ κανει μονο για επιθεση και η στρατακη μονο για αμυνα. Το κακο ειναι οτι χασαν απο εναν παοκ που δεν ειχε σουτ απ εξω αλλα ετρεξε περισσοτερο

      Διαγραφή
  6. Εμένα το μονο που μ εκανε εντυπωση ειναι ηταν η κερκιδα των οπαδων του ΠΑΟΚ, σε αντίθεση μ αυτή του Αμυνταίου που ήταν σαν να μην υπήρχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.