Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Συνέλευση στην Τ.Κ. Αχλάδας Φλώρινας για τη μετεγκατάσταση του οικισμού

Την Κυριακή 1 Μαρτίου και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στην Τ.Κ. Αχλάδας σε κατάστημα της πλατείας του χωριού σχετικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης του οικισμού.
Στη συνέλευση θα είναι παρών και ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης.-


1 σχόλιο:

  1. Απο την εμπειρια των αλλων μετεγκαταστασεων που εγιναν η και δεν εγιναν,ενα πραγμα προκυπτει.
    Την νυφη θα την πληρωσουν οι κατοικοι και μιλαμε για κατοικους που δεν θελουν να φυγουν απλα τους διωχνουν απο τον τοπο που γεννηθηκαν δημιουργησαν εχουν τα χωραφια τους---γιατι δεν απολλοτριωνεται το συνολο των εκτασεων αλλα ενα μερος----- τα ζωντανα τους και σημερα βρισκονται σε εναν ασφυκτικο κλοιο απο εκσκαφες, που σιγουρα ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΤΟΥ ΜΕΤΤΑΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ δηλαδη Νομου του Κρατους.
    Και βεβαια μεχρι τωρα δεν εχουμε δει νομο που υπερασπιζεται τα δικαιωματα των αδυνατων.
    Περαν αυτου εκδοθηκε Νομος της συγκυβερνησης ,ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ υπηρετες των μεγαλων συμφεροντων, ΕΠΙΤΑΞΗΣ ιδιωτικης περιουσιας χιλιαδων στρεμματων και παραχωρησης σε ιδιωτη χωρις καν να καταβληθει κανενα τιμημα,γιατι η επικληση οτι εκκρεμουν δικαστικες αποφασεις που συνεχεια ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ αραγε με ποιονου υπαιτιοτητα?
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.
    Δεν λαμβανονται ουτε τα στοιχειωδη μετρα ασφαλειας τοσο για τους εργαζομενους οσο και για τους κατοικους,δηλαδη νοοοτροπια ΚΛΟΠΗΣ ,γρηγορα οτι αρπαξουν αρπαξουν.
    Δεν μιλαμε για το οικονομικο αποτελεσμα αυτων που δραστηριοποιουνται εκει με μικροεργολαβιες και αυτοκινητα πεπαλαιωμενα,αυτοι ειναι καταδικασμενοι σε χρεη.
    Στην ΑΧΛΑΔΑ πριν λιγα χρονια εγινε αναδασμος στον καμπο χιλιαδων στρεμματων με ενα αρδευτικο συστημα πολυ μεγαλης αξιας,μια νεα γεφυρα πολυ υψηλου κοστους ο λοφος απεναντι του χωριου ηταν δενδροφυτευμενος απο τους μαθητες του δημ.σχολειου ολα αυτα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ.
    Κατασκευαστηκε ενας φιδωτος δρομος ΕΝΤΟΣ του ορυχειου ακρα επικινδυνος για την διελευση των κατοικων οπου και εκει δεν τηρηθηκαν στοιχειωδη απο αυτα που προβλεπονται και ειναι παραξενο ποιος αρμοδιος φορεας επετρεψε αυτην την κατασκευη και την διελευση.
    ΟΙ παληες τρυπες χιλλιαδων στρεμματων παραμενουν και διανυγονται νεες χειροτερες ενω στον καμπο σχηματιζουν βουνα ,ο νομος οριζει οτι μετα την εξορυξη ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    Ποιοι ειναι αραγε υπευθυνοι για τον ελεγχο εφαρμογης των νομων η ζουμε σε ενα κρατος ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΟΜΙΑΣ?
    Το χωριο εχει περικυκλωθει λες και βρισκονται σε ΠΟΛΕΜΟ χωρις να το θελουν βεβαια αυτοι.
    Η προταση της μετεγκαταστασης οχι μονο ειναι ανεδαφικη αλλα και απαραδεκτη,εδω και πενηντα χρονια οι κατοικοι ζουν με την συνεχη σχεδον εξορυξη του λιγνιτη,απομενουν ελαχιστα χρονια ισως και μονο δυο με τους ρυθμους που γινεται προς τι ολη η συζητηση που θα ειναι τοσο χρονοβορα που θα εχει τελειωσει η εξορυξη?
    Την ΑΧΛΑΔΑ ολοι οι αρμοδιοι την εχουν αφησει στο ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ τοσα χρονια με πολυ δυσαρεστα αποτελεσματα για ζητηματα δικαιωματων και ΥΓΕΙΑΣ.
    Υπαρχει μια λυση να μην επιτραπει το πλησιασει η εξορυξη στους οικισμους αν χρειαστει να εκδοθει νομος των 500 μετρων αποστασης ασφαλειας να επανελθουν οι εκτασεις εξορυξης στην προτερη κατασταση να γινουν οι κατεστραμενοι δρομοι να γινει το αρδευτικο οπως ηταν να δενδροφυτευθουν οι κατεστραμενες εκτασεις με ευθυνη του ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ που εχει μεγαλες ευθυνες,να αξιοποιηθει η νεα γεφυρα του τρελου κοστους και να δοθει στους κατοικους ΜΠΟΝΟΥς ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ για τα οσα εχουν υποστει και θα υποστουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.