Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση στη λίμνη Βεγορίτιδας από την Π.Ε. Φλώρινας

 Η Π.Ε. Φλώρινας, με τη σημερινή διοίκησή της, συνεπής στις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες, κάνει μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και πολλαπλά προβλήματα του νομού.
Δεν φιλοδοξεί να κάνει πολιτική με γνώμονα την επανεκλογή αλλά με γνώμονα τη δημιουργία παρακαταθήκης για το αύριο του νομού και για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης.
 Προς την κατεύθυνση αυτή είναι ο σχεδιασμός μας και στο θέμα της Βεγορίτιδας, με την εκπόνηση μελέτης διερεύνησης πλεονάσματος ύδατος της ευρύτερης λεκάνης Βεγορίτιδας, μέσα από την οποία θα προκύψει η δυνατότητα για την άρδευση ολόκληρου του κάμπου του Αμυνταίου με ορθολογική διαχείριση του νερού (στάγδην άρδευση με την ανάπτυξη δυναμικότερων καλλιεργειών), καθώς και την ύδρευση της ομώνυμης πόλης.
 Η σχεδιαζόμενη μελέτη θα έχει δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος αφορά την εκπόνηση σχεδίου διαχείρισης ύδατος που θα περιλαμβάνει τον Σολού, τη λίμνη των Πετρών και τη λίμνη της Βεγορίτιδας (σχέδιο διαχείρισης για τη λίμνη της Ζάζαρης και της Χειμαδίτιδας έχει εκπονηθεί και θα επικαιροποιηθεί). Με την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου θα έχουμε στη διάθεσή μας ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης και μέσα από αυτό θα προκύψει η αναγκαιότητα ή όχι της αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων του Υ.Δ. 09 στο οποίο η Βεγορίτιδα είναι κοκκινισμένη.
 Το δεύτερο σκέλος της σχεδιαζόμενης μελέτης, αφορά τη περιγραφή των τεχνικών έργων διαχείρισης των υδάτων της λίμνης, όπως π.χ. η επαναλειτουργία της σήραγγας, έργα προστασίας της λίμνης από φερτά υλικά καθώς και κανόνες χρήσης και διάθεσης των νερών από τη ΔΕΗ. Η Βεγορίτιδα δέχεται σήμερα πολύ μεγάλο όγκο υδάτων από «Σαριγιόλ» Πτολεμαΐδα, που στην ουσία σημαίνει εκτροπή των υδάτων.
 Σήμερα ο κάμπος του Αμυνταίου αρδεύεται ως επί τo πλείστον με καταιονισμό (σπάταλη σχετικά μέθοδος) από έναν μεγάλο αριθμό άναρχων γεωτρήσεων με όλα τα προβλήματα που συνεπάγεται αυτό, όπως κακή ποιότητα νερού και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος με οικονομική επιβάρυνση των αγροτών.      

Η Π.Ε Φλώρινας έχοντας υπόψη της:
1) Την Υδρογεωλογική Μελέτη της ευρύτερης λεκάνης Βεγορίτιδας, η οποία συντάχθηκε από τα συμπράττοντα γραφεία γεωλογικών μελετών των Β. Παρασχούδη – Θ. Γεωργακόπουλου – Ξ. Σταυρόπουλου το Νοέμβριο 2001, εποχή που η στάθμη της λίμνης συνεχώς έπεφτε, συνεπώς η μελέτη συντάχθηκε με γνώμονα την προστασία της και τις αναγκαίες ενέργειες για την άνοδο της στάθμης της, μέσα στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ως ανώτατη στάθμη της λίμνης το υψόμετρο 515,50 στο οποίο μπορεί να γίνει ελεγχόμενη διαχείριση των υδάτων.
2) Το ΦΕΚ 1364 / 2008 (τεύχος Β) όπου γίνεται καθορισμός του ορίου (υψόμετρο 515,50) κάτω από το οποίο δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα πέριξ της λίμνης της Βεγορίτιδας.
3) Την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που αφορά τη λίμνη των Πετρών και της Βεγορίτιδας και έχει περάσει το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης, έχει παραληφθεί από τον Δήμο Αμυνταίου και επίκειται η παραλαβή της από τον Δήμο Έδεσσας.
Επίσης Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις λίμνες της Ζάζαρης και της Χειμαδίτιδας έχει εκπονηθεί το 1996 και επομένως σήμερα δεν βρίσκεται σε ισχύ. Για τον λόγο αυτό η Π.Ε. Φλώρινας σχεδιάζει να εκπονήσει νέα Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη του συμπλέγματος λιμνών της περιοχής Αμυνταίου, η οποία θα συμπεριλαμβάνει την Ε.Π.Μ. Πετρών – Βεγορίτιδας, με απώτερο σκοπό τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης, ευθύνη του οποίου θα είναι η τήρηση των όρων της Ε.Π.Μ. του συμπλέγματος.   
4) Την ύπαρξη της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του Αγίου Παντελεήμονα με τις κτιριακές εγκαταστάσεις να βρίσκονται σε υψόμετρο 519,00 και το αντλιοστάσιο σε υψόμετρο 517,50.    
5) Τον «Έλεγχο Χημικής Ποιότητας επιφανειακών και υπόγειων αρδευτικών νερών σε κλίμακα λεκανών απορροής ποταμών Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας». Η μελέτη εκπονήθηκε, με μέριμνα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει ολοκληρωθεί, με μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κύκλο 2 ετών. Μέσα στην παραπάνω μελέτη συμπεριλήφθηκε και το σύμπλεγμα των λιμνών Αμυνταίου.  

 Πήρε την πρωτοβουλία, στηριζόμενη στα επιστημονικά δεδομένα από την Υδρογεωλογική Μελέτη και την ισχύουσα νομοθεσία, να φέρει σε επαφή όλους τους αρμόδιους φορείς για να εξεταστούν οι τρόποι αντιμετώπισης της ανόδου της στάθμης της λίμνης πριν αυτή κατακλείσει τις εγκαταστάσεις της ΕΕΛ έτσι ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη καταστροφή της υφιστάμενης εγκατάστασης με ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ουδέποτε δόθηκε η υπόσχεση του «αδειάσματος» της λίμνης, αναγνωρίζοντας σε κάθε περίπτωση την αξία του υδάτινου πλούτου του νομού.
 Η δοκιμαστική λειτουργία της σήραγγας, στην παρούσα φάση, είναι επιβεβλημένη προκειμένου να διαπιστωθεί η λειτουργικότητά της, γιατί ο κίνδυνος κατάκλισης της ΕΕΛ είναι πλέον ορατός μια και η στάθμη της λίμνης συνεχώς ανεβαίνει, επομένως θα πρέπει άμεσα να γνωρίζουμε τη λειτουργικότητα της σήραγγας ως ένα έκτακτο μέτρο προστασίας της ΕΕΛ. Επιπλέον, η λειτουργικότητα ή μη της σήραγγας θα χρησιμοποιηθεί ως δεδομένο στην εκπόνηση του σχεδίου διαχείρισης.-

Π.Ε.Φλώρινας


53 σχόλια:

  1. To υψόμετρο 515,50 μ ειναι η γραμμη "Mαζινο" για τόν παρανομο τσιφλικα.
    Στην ουσια γινονται ολα για τον παράνομο κάμπο της βεγόρας.
    H Π.Ε. Φλώρινας ειναι ανωνυμος blogger, δεν υπογραφει κανενας?



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγα τις μελετες εδω δεν υπαρχουν λεφτα για συνταξεις.
    Mε μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κύκλο 2 ετών, αφου αρχισε να ανεβαινει οι σταθμη και το κλαμα του τσιφλικανα φτανει στα αυτια ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πάρετε το βυτιοφόρο "Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ" να ρίξετε νερό στη σήραγγα και να δείτε αν λειτουργεί. Τα άλλα (δοκιμαστική λειτουργία) είναι εκ του πονηρού.
    Ο νοικοκύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ .ΤΟ ΝΕΡΟ ΗΔΗ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΗΡΑΓΓΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΡΑ.Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Εξορύξεις και αρδεύσεις απειλούν τα νερά του Ν. Φλώρινας. Στη λεκάνη Αμυνταίου ο υπόγειος υδροφορέας έχει στραγγίσει ενώ στη Μελίτη οι γεωτρήσεις της ΔΕΗ κορυφώνουν τις ανησυχίες. Θεαματική είναι η πτώση των υπόγειων νερών λόγω της λειτουργίας του ορυχείου Αναργύρων και των πολλών αρδευτικών γεωτρήσεων. Συχνά πληρώνουν την «νύφη» οι λίμνες που υφίστανται αφαίμαξη με την ανοχή των Αρχών, ενώ στα χαρτιά θεωρούνται προστατευόμενες περιοχές από το NATURA !

    http://www.ecokoz.gr/home/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=106

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η λίμνη των Κρεμαστών δεν ανήκει στη Δ.Ε.Η.


    Ελεύθερη σε κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι η λίμνη Κρεμαστών και μάλιστα εδώ και χρόνια, αλλά δεν το γνώριζε κανείς. Έγινε γνωστό κατόπιν νέας ερώτησης στη Βουλή του Ηλία Καρανίκα.
    .
    Σύμφωνα με τον Βουλευτή Ευρυτανίας, κατόπιν παρεμβάσεών του στη βουλή, του γνωστοποιήθηκε, ότι η λίμνη Κρεμαστών είναι απαλλαγμένη από την «αιώνια» κηδεμονία της ΔΕΗ και ελεύθερη προς αξιοποίηση, αρκεί να τηρούνται οι προυποθέσεις της προστασίας της επιφάνειας των νερών της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περί τα μέσα της δεκαετίας του '50 ολοκληρώθηκε η κατασκευή υπόγειας σύραγγας μεταφοράς υδάτων, η οποία μετέφερε ύδατα εώς την τεχνητή λίμνη του Άγρα προκειμένου να υποστηρίζεται η λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου της ΔΕΗ στον Άγρα. Η σύραγγα παραλάμβανε ύδατα από υψόμετρο 515,50μ. και αφαίρεσε μεγάλο ποσό υδάτινου όγκου από τη λίμνη κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

    http://vegoritida.gr/whereis.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το έτος 1955, η στάθμη βρισκόταν στο υψόμετρο +542 με όγκο νερού
    .
    Το 1993, ταπεινώθηκε η στάθμη στο υψόμετρο +511, με όγκο νερού
    Δηλαδή, προκλήθηκε μία μείωση της τάξεως του 40% και 80% περίπου αντίστοιχα σε επιφάνεια και όγκο της λίμνης. Αυτό οφείλονταν στο ότι το 1955 ολοκληρώθηκε η κατασκευή υπόγειας σήραγγας μεταφοράς υδάτων, από τη Βεγορίτιδα προς την τεχνητήλίμνη του Άγρα, προκειμένου να υποστηρίζεται συνεχώς η λειτουργία του υδροηλεκτρικού
    εργοστασίου της ΔΕΗ στον Άγρα. Εκτιμάται ότι τα τρία πρώτα μόνο χρόνια λειτουργίας του σταθμού, αφαιρέθηκαν από τη λίμνη περίπου το 1/3 όγκο
    νερού .

    http://www.ekke.gr/estia/Cooper/limnes/3_book.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σημαντικός είναι και ο ρόλος της λίμνης στις σημαντικές παραλίμνιες αγροτικές δραστηριότητες των κατοίκων των γύρω οικισμών, για τις οποίες η λίμνη αποτελεί τροφοδότη ζωής. Με την υποχώρηση των υδάτων όμως κατά τις τελευταίες δεκαετίες και την αποκάλυψη εύφορων εκτάσεων του πυθμένα της, σημειώθηκε όργιο καταπατήσεων στις αποκαλυφθείσες εκτάσεις αυτές οι οποίες κατά νόμον ανήκουν στο Δημόσιο και στις οποίες αυθαίρετα πληθώρα καλλιεργητών εγκατάστησαν αγροτικές καλλιέργειες.

    Μετά το 2002 οπότε και άρχισε δειλά δειλά η πρόσφατη ανοδική πορεία των υδάτων της λίμνης (από το τότε υψόμετρο των 508,50μ. στο σημερινό των 512μ.) και ο ποιοτικός εμπλουτισμός τους με πιο "καθαρά" νερά, επανήλθαν και οι αλιευτικές δραστηριότητες στη λίμνη όχι βεβαίως στο βαθμό που άκμαζαν παλαιότερα. Σημειώνεται ότι η λίμνη εμφάνισε και προβλήματα ρύπανσης κατά το παρελθόν και σχετικά η χώρα μας καταδικάστηκε από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

    Σήμερα η λίμνη εντάσσεται στη ζώνη προστασίας της NATURA 2000 (κωδικός GR1340004) και αποτελεί καταφύγιο θηραμάτων σύμφωνα με τον νόμο 177/75. Επίσης, τα Ευρωπαϊκά μονοπάτια μεγάλων διαδρομών Ε4&Ε6 διέρχονται οριακά το Δήμο Βεγορίτιδας (νοτιοδυτικά παραλίμνια για το Ε4 και βόρεια εντός του όρους Βόρας για το Ε6), δείγμα του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής της λίμνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παλικαρια τι εχετε παθει με την βεγορα εεε?????επειδη ειναι δενδροδεις καλιεργιες θελετε να τα παρει η λιμνη???ειστε σοβαροι???εσεις αν επενδουσατε κ βλεπατε να χανονται τα παντα απο την λιμνη τι θα κανατε???δεν θα σας ενοιαζε?απλα θα λεγατε να ανεβει κ αλλο η λιμνη η θα κανατε κατι ωστε να σταματισει???ειστε σοβαροι?αντι για να πειτε μακαρι να μην παρει κανενος χωραφια λετε το αντιθετο?ολοι στο δημοσιο ειστε?????αυτο να ξερα μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πεθανουμε εμεις για να ζησετε εσεις

      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχειι νόμος που λέει οτι η στάθμη της εχει οριστεί στο 515,5,
      απλος στα 515,5 ανοιξε τρυπα η δεη, για να αδειασει απο τα 540,
      στην ουσια το ένα τρίτο της λιμνης

      Διαγραφή
    3. Αδιανόητο, καταστρεφουν μια λιμνη που χρόνια αργοπεθαινει.
      Μετά από 30 χρόνια προσπαθησε να σταθει στα ποδια της και της δίνουν την χαριστική βολή.
      Το πορτοφολι του τσιφλικα ειναι παντα γεματο.

      Διαγραφή
  10. Παντού έχουν γίνει παρεμβάσεις και καταλήγουν τα νερά στην Βεγορίτιδα(βλέπε λίμνη Πετρων,φράγμα Περδίκα,όλος ο κάμπος του πρώην Δημου Αετού με τα κανάλια που και αυτα καταλήγουν Βεγορίτιδα,η ΔΕΗ,όλα τα καναλια και τα ποτάμια της Πτολεμαιδας καταλήγουν Περδίκα και απο εκει στην Βεγορίτιδα και εσείς κάνετε θέμα γιατι άνοιξε η συραγγα. Το νερό εχει φτάσει στο 517,καταστρέφονται περιουσίες για τις οποίες λέει ξεκάθαρα ο Νόμος οτι δόθηκαν κατα κυριότητα σην κοινότητα για χρήση κι εκμετάλλευση απο τους κατοίκους. Υπάρχει νόμος που λέει οτι η στάθμη της εχει οριστεί στο 515,5 αλλα παλι επιμένετε να κλείσουν τα σπίτια των ανθρώπων που έχουν χωράφια στο λεκανοπεδιό του Αμυνταιου. Αλλα όπως ειπε και ο Άδωνης << Η κινητήρια δύναμη του Έλληνα ειναι ο φθόνος>> Αυτο ακριβώς ισχύει για όλους σας αλλα να ξέρετε εμείς σεβόμαστε την γνώμη σας άσχετα που εσείς θέλετε το κακό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λεκανη της βεγοριτιδας μπορει να δεχτει ολα τα νερα του Aμυνταιου.
      Yπαρχει πολυ μερος , πολυς χωρος για πολυ νερο, λεκανη που έκανε η φύση.

      Διαγραφή
    2. Εξορύξεις και αρδεύσεις απειλούν τα νερά του Ν. Φλώρινας. Στη λεκάνη Αμυνταίου ο υπόγειος υδροφορέας έχει στραγγίσει ενώ στη Μελίτη οι γεωτρήσεις της ΔΕΗ κορυφώνουν τις ανησυχίες. Θεαματική είναι η πτώση των υπόγειων νερών λόγω της λειτουργίας του ορυχείου Αναργύρων και των πολλών αρδευτικών γεωτρήσεων. Συχνά πληρώνουν την «νύφη» οι λίμνες που υφίστανται αφαίμαξη με την ανοχή των Αρχών, ενώ στα χαρτιά θεωρούνται προστατευόμενες περιοχές από το NATURA !

      Διαγραφή
    3. Σήμερα η λίμνη εντάσσεται στη ζώνη προστασίας της NATURA 2000 (κωδικός GR1340004) και αποτελεί καταφύγιο θηραμάτων σύμφωνα με τον νόμο 177/75.

      Διαγραφή
  11. Φθόνος: Η δυσαρέσκεια και η λύπη για την ευτυχία των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μολις πεσει ο..κουρνιαχτος κι ο ενθουσιασμος των ιδεολογων εραστων της λιμνης..θ αναλαβουν δουλεια οι ρεα-ληστες..καταπατητες -στραγκιστες της στοχοποιημενης λιμνης..Η ατυχια μ αυτην ειναι οτι ο βυθος της εχει γονιμο εδαφος..αν εβγαζε βραχια κανενα καλοθελητη-σφτεριστη δεν θα ενοιαζε η αυξηση του μεγεθους της.Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστος.
      Η τελευταία πρόταση τα καιει ολα

      Διαγραφή
    2. Η ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΒΡΑΧΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

      Διαγραφή
  13. 7.45 τι ωραια που τα λες?βαλε τον ευατο σου στην θεση μας.δεν ντρεπεσε λεω γω???τοσο πολυ το κακο μας θελετε???δεν ειστε με τα καλα σας αυτο εχω καταλαβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι παραλίμνιες εκτάσεις δόθηκαν για ετήσιες καλλιέργειες. Αν κάποιοι φύτεψαν δένδρα, ας πρόσεχαν.Και για να σοβαρευτούμε λιγάκι ας ασχοληθούν οι αγρότες με...ιχθυοκαλλιέργειες. Που ξέρεις μπορεί να είναι πιο επικερδής επιχείρηση.
    Ο νοικοκύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε νοικοκυρη που το λεει οτι ειναι για μονοετης καλιεργειες?μας δουλευεις????ασχολεισου εσυ με τις ιχθυοκαλλιεργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ιχθυοκαλλιεργεια με λυμματα του αμυνταιου?Ας μας πει καποιος απο τους σχολιαστες τι δουλεια κανει?Βρηκατε ολοι τον αγροτη και τον κατακρινεται λες και αυτος φταει ολα.Φταιει το γαιδουρι χτυπαμε το σαμαρι.Φυσικα και εγιναν καταπατησεις και ηδη ειναι στο νερο.Οι ελ.επαγγαλματιες ειναι σωστοι στην δουλεια τους?Οι δημοσιοι υπαλληλοι πουεπαιρναν πλασματικες υπερωριες και οι γιατροι με τα φακελακια και τις μιζες?Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποσο καιρο θα παρει η δοκιμή λειτουργιας τησ σηραγγας?
    Tο νερό τρέχει από την ην κυριακή.
    Για ποσο χαζο παιρνει τον κοσμο.
    Οι τσιφλικαδες το ξέρανε απο την Κυριακη
    Στον Κοσμο το ανακοίνωσε την τετάρτη???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Eκπόνηση μελέτης διερεύνησης πλεονάσματος ύδατος της ευρύτερης λεκάνης Βεγορίτιδας"
    Αεριτζήδικες δουλειές, που αποφέρουν βρώμικα κέρδη από αδικαιολόγητες χρεώσεις στο Δημόσιο Ταμείο και φορολογούμενο πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αιτια της απληστιας των κογκισταδορων -βιαστων του Δημοσιου χωρου,,,λοφοι,λαγκαδια...ρουμανια..χαμηλα βουνα ..λιμνες..δαση..ειναι τα θηριωδη τρακτερ που μας πασαρε εξυπνα η ΕΕ,,καιτα κονομησαν και παμπολοι δικοι μας,,Αυτα θελουν χιλιαδες στρεματα να οργωσουν στην μικρουλα Ελλαδα μας για ναδικαιολογησουν τη χρησιμοτητα τους...Δεν θα μεινει ακαλιεργητος σε καποια χρονια..ουτε ο..Ολυμπος..Θα ισοπεδωθουν τα παντα...Ποιες λιμνες και ποια ποταμια και ποια λαγκαδια...Ξεχαστε τα...Ενα απεραντο βαμβακοχωραφο του Νοτου της Αμερικης ηδη ειμαστε..Μονο που για ναπουληθει το προιον που καταναλωσε μιλιουνια τονους γλυκο νερο..χρειαζεται κι ενας τονος ευρω για επιδοτηση..Αυτη ειναι για μερικους η δυναμικη γεωργια μας..Ναφωτογραφησουμε τουλαχιστον οτι φυσικο απεμεινε απο μια αλλοτινη ομορφη χωρα..να το καδραρουμε..Να το θυμομαστε..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως ειστε εκτος τοπου και χρονου και ασχετος με τον αγροτικο τομεα.Η ελληνικη γεωργια στην κεντρικη Μακεδονια ειναι πολυ μπροστα σε τεχνογνωσια(φυτοπροστασια,οικονομια ποτισματος με σταγονες τουλαχιστον 50% λιπανση και παραγωγη ποιοτικων εξαγωγιμων προιοντων μηλα,κερασια,ροδακινα).Δεν μας μοιραζουν λεφτα και επιδοτησεις.Αν θελετε μπορειτε να γινεται αγροτης.Εμεις ειμαστε σε επαφη με τη φυση καθε μερα με τα ανθισμενα κερασια,μηλα ροδακινα.Βιαστες δεν γιναμε ποτε και την ομορφη χωρα την βλεπουμε καθε μερα δεν ειμαστε κλεισμενοι ουτε σε γραφεια ουτε σε λιστες με κλεμμενα που εχει γιατρους,πολιτικους,εμπορους και δικηγορους.Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Οι μονοι που βλεπουν την ελληνικη φυση ειναι οι στρατιές πακίστανο αλβανων και και λοιπον μοντερνων σκλαβων.και τονοι απο φυτοφαρμακο.
      Eσεις αφήσατε τα αλώνια και πιάσανε τα σαλονια.

      Διαγραφή
    3. Εάν η λιμνη άφηνε μόνο πέτρες πίσω της, Θα φωναζες και τοτε?

      Διαγραφή
  20. Μια χωρα που εισαγει απ τη Δανια την Ολανδια το κρεας που καταβροχθιζει στις ταβερνες της...που τρωει λεμονια αχλαδια απ την γειτονικη μας Αργεντινη..σκορδα απ την διπλανη μας Κινα..κρεμυδια απ την Ινδια και πατατες απ την Αιγυπτο..για ποιον αγροτικο τομεα μιλαει???Ενα LIDL σε καθε Δημο...θα καλυπτει σε λιγο τη διατροφη μας...αφου πουλαει και φτηνοτερα απ τους..παραγωγους..της λαικης..Ζουμε μια μαζικη παθογενεια που μονο μια ολικη καταρευση μπορει να μας συνεφερει..Τα υπολοιπα ειναι..ναχουμε να λεμε...Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....Και στο τελος Θα ανταλλάξουν οι πολυεθνικες τους κατοίκους της περιοχής με Πακιστανούς
      Παλια τα χωρια είχαν διπλασιο και τριπλασιο πληθυσμο το ενα δεκατο απο τα χωραφια που καλλιεργούνται τωρα και δεν πεινασατε ακομα και στον πολεμο. Τσιφλικαδες και παρακρατος αργα η γρηγορα θα ριξουν ταφοπετρα στην περιοχη

      Διαγραφή
    2. H κατάσταση είναι απλή, Οταν κερδιζουν οι λιγοι χανουν οι πολλοι.
      Τωρα εάν Mπιρος και Μουφης ανηκουν στους λιγους η τους πολλους,
      αυτο ας το κρινει καθενας μονος του.

      Διαγραφή
  21. "Eνός κακού μύρια έπονται". Mε Mπιρο και Μουφη βαλαμε ενα αυτογκόλ διαρκειας, το οποίο θα πληρωσει η περιοχη πολύ ακριβά. Και για πολυ καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα υπογεια νερα τα εξαφανίσε η ΔΕΗ. Στη λεκάνη Αμυνταίου ο υπόγειος υδροφορέας έχει στραγγίσει
    Τα επιφανειακα νερα τα εξαφανίσε η ΔΕΗ και αγροτικες πομονες.
    "Με το σχεδιο διαχείρισης ύδατος, με γνώμονα τη δημιουργία παρακαταθήκης για το αύριο του νομού" Θα δωσουν την χαριστική βολή στην λιμνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "ορθολογική διαχείριση του νερού (στάγδην άρδευση με την ανάπτυξη δυναμικότερων καλλιεργειών)",
    Αυτες τις σαπουνοφουσκες τις ακούμε απο τοτε που η ΔΕΗ άδειαζε την λιμνη.
    Πιστευει κανενας απο εσας οτι οι αγαπημενοι του Μπιρου τσιφλικαδες, θα σταματησουν το θεάρεστο έργο τους, θα αλλαξουν καλλιεργειες και θα κρύψουν τις πομονες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΗΡΘΕ ΑΠΟ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ(ΑΜΥΝΤΑΙΟ,ΦΛΩΡΙΝΑ,ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ. ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 50 ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΣΤΑ 530 ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΡΟΤΗ ΦΟΥΚΑΡΑ,ΤΑΛΑΙΠΩΡΩ ΚΑΙ ΕΠΑΙΤΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΙΛΙΕΣ ΣΑΣ.ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ.ΠΑΝΤΕ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤOY LIDL.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ 25Ε ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΛΟΙ.ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΑΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 400 ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ 5 ΑΓΕΛΑΔΕΣ.Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ταμπου και Δισκοποτηρο....και εξω απο καθε κριτικη κι αντιμετωπιση δεν πρεπει ναναι κανενα επαγγελμα κι ιδιοτητα ανθρωπου..Ουτε παπας ουτε γαλονας ουτε γιατρος ..ουτε αγροτης..Αν θελουμε ναλεμε..τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη...Η στηριξη της Πολιτειας και της κοινωνιας θα πρεπει να δινετε μονο στον φτωχο και τον ανημπορο..φυσικα και το χαιδεμα των πολιτικων και των φορονομων....Και φτωχοι υπαρχουν ιδιως σημερα ακομα και πρωην ..βιομηχανοι που βλεπουμε με χειροπεδες να ξευτελιζονται στα αυτοφορα...Ευτυχως τουλαχιστον ακομη..δεν εχουμε δει ουτε τσιφλικαδες ουτε αγροτες σ αυτο το μαρτυριο..Οσο για τη..θεοποιηση του ..παραγωγου...τα τελευταια χρονια χαθηκαν χιλιαδες νοικοκυρηδες-παραγωγοι-βιοτεχνες-βιοπαλαιστες..χωρις να ιδρωσει το αφτι ουτε της Πολιτειας ουτε κανενος μας-ψυχοπονιαρη...Παμπολοι απ αυτους θα ονειρευονται τη μοιρα τους σαν αγροτες στα πιο ευτυχισμενα ονειρα τους..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν υπηρχε αξιοκρατία ,θα έπρεπε να αφαιρέσουν το πτυχίο αυτου σχεδίασε 'οπως και αυτού που κατασκεύασε τον βιολογικό καθαρισμό του Αγίου Παντ/να και να το τοιχοκολήσουν στην πλατεία του χωριού ,ως παράδειγμα προς αποφυγήν για τις μελλοντικές γενιές,πολύ μυαλό ήθελε για να τον φτιάξουν εκτός λίμνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όπως είπε ένας παραπάνω,να μην βάζατε δέντρα δίπλα στη λίμνη!!!!Η Δεη κατέστρεψε τη λίμνη και σεις σαν έξυπνοι Έλληνες πήγατε βάλατε δέντρα για να πλουτίσετε,και όλα αυτά σε βάρος της λίμνης!!!!ΚΑΝΕΝΑ ΈΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ!!!!Να σας τα φάει όλα,μιλάτε κι όλας,που τσακωνόντουσαν οι Βεγορίτες με τους κατοίκους του Άγιου για το θέμα,μέχρι που θα φτάνουν τα χωράφια τους πριν αρκετά χρόνια, και τους είχαν γράψει οι εφημερίδες γι'αυτό το θέμα!!!!Αντί να αξιοποιήσετε αυτή την πανέμορφη λίμνη τουριστικά,πέσατε όλοι να πάρετε χωράφια όταν έφυγε η λίμνη!!!!Καλά λέω,αν την είχε τη λίμνη κάποιος Ευρωπαίος,θα ήταν από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ελλάδας και όχι μόνο αυτή τη λίμνη αλλά και πολλές άλλες!!!!Αντί ο Έλληνας να κοιτάξει να επαναφέρει το οικοσύστημα,θέλει να το ξανακαταστρέψει για προσωπικό του όφελος και ζητάει από την πολιτεία να τον προστατέψει!!!!!!!Που τα χωράφια δίπλα στη λίμνη δεν έχουν ιδιοκτησία,είναι σαν να τα νοικιάζει το κράτος στους αγρότες,χωρίς όμως αυτοί να καταβάλλουν νοίκι και αυτοί τα θεωρούν δικά τους!!!Και δεν σας τα λέω έτσι,είμαι ένας με καταγωγή από το Μανιάκι,που και εκεί πόσοι έχουν μαλώσει για τα χωράφια δεν λέγεται και γι'αυτό προτιμώ το θέμα να το λύσει η λίμνη,παρά η πολιτεία!!!!!Ένας προβληματισμένος Έλληνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ Η ΛΙΜΝΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΣΤΟ 542 ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 1936 ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ Η ΑΡΝΙΣΣΑ. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ.Η ΒΕΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ ΜΕΤΑ.Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μίλησα για χωριά,μίλησα για χωράφια....Και στο κάτω κάτω διαφωνείς σε αυτά που είπα?!Αξιοποίησες την λίμνη?Η απάντηση είναι όχι..Δεν την κατέστρεψες εσύ προσωπικά,η ΔΕΗ το έκανε,αλλά αντί εσύ(γενικά μιλάω) να αντιδράσεις και να πεις σταθείτε ρε παιδιά,τι είναι η λίμνη,παιχνίδι είναι,εσύ επικροτείς που άνοιξε η σήραγγα για να τραβήξει τα νερά,παράνομα και να σωθούν τα χωράφια που δεν είναι δικά σου!!!!Πουθενά στην Ευρώπη αν διέτρεχε η λίμνη κίνδυνο,δεν θα έδιναν τις εκτάσεις της λίμνης για καλλιέργειες,αντ'αυτού θα κυνηγούσαν τους υπαίτιους της καταστροφής της,και θα έπεφταν βαριές καμπάνες,ενώ θα γίνονταν περιβαντολλογική μελέτη με σκοπό την επαναφορά στα αρχικά επίπεδα...Έπειτα διαφωνείς ότι έχουν τσακωθεί τα χωριά μεταξύ τους γι'αυτό το θέμα?Δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία σου πραγματικά...Και στο ξαναλέω και δεν μετανιώνω,να τα φάει η λίμνη όλα τα χωράφια,η φύση τιμωρεί όταν ο άνθρωπος επεμβαίνει εκεί που δεν τον σπέρνουν....
      Υ.Γ.Η σήραγγα έκλεισε,δεν ξέρω αν το έμαθες,μάλιστα ο ίδιος ο βουλευτής Πέλλας Σηφάκης την έκλεισε και το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα διερευνηθούν οι υπαίτιοι που άνοιξαν την σήραγγα,η οποία υποτίθεται θα άνοιγε δοκιμαστικά για 24 ώρες και αυτή ήταν πάνω από δέκα μέρες ανοιχτή!!!Ένας προβληματισμένος Έλληνας...

      Διαγραφή
  30. Η ΔΕΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΖΟΥΜΙΣΕ ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΕΧΕΙ 3 ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΖΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ.Ο ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ? ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΦΕΥΓΕ ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΡΟΗ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟΙΧΙΟ 3 ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ.ΣΕ ΚΑΘΕ 1 ΜΕΤΡΟ ΥΨΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΥΒΙΚΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ.ΣΤΟ 525 ΕΧΕΙ ΣΠΙΤΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΦΟΥ Η ΔΕΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΝΕΡΑ (ΑΛΙΑΚΜΩΝΑ.ΟΡΥΧΕΙΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΑ ΠΛΑΚΩΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ ΝΟΜΙΜΕΣ.Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 540.ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΞΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΤΑΕΙ Η ΛΙΜΝΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΘΑ ΒΑΛΩ ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΩ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΖΟΥΝΕ.Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καταρχάς δεν εντάσσομαι πουθενά κομματικά,για να μην παρεξηγούμε κι όλας,αλλά θέλω να κάνω μία ερώτηση.Δηλαδή θεωρείς σωστό να ανοίξει η σήραγγα πάλι,αυτό εννοείς?Νομίζω είδες τι έγινε στη Κορώνεια,κατέστρεψαν την λίμνη που ευτυχώς πάλι άρχισε να επανέρχεται,θέλεις το ίδιο να συμβεί και στη Βεγορίτιδα?Δεν απάντησες όμως σε κάτι προηγούμενο,δεν συμφωνείς ότι έχουν μαλώσει τα χωριά μεταξύ τους για τα χωράφια,(κάποιοι ξέρω προσωπικά έχουν σκοτωθεί μεταξύ τους γι'αυτό το θέμα).Επίσης,όσων αναφορά τα σπίτια,τουλάχιστον στο χωριό μου,ελάχιστοι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα από τη λίμνη,γιατί τα περισσότερα σπίτια βρίσκονται στους πρόποδες του λόφου και ελάχιστα βρίσκονται στο ύψος του γηπέδου,πριν 40-45 χρόνια που ξέρω η λίμνη έφτανε μέχρι το γήπεδο σε απόσταση 15-20 μέτρων.Τώρα για τα άλλα χωριά δεν ξέρω πως είναι χτισμένα και σε τι ύψος βρίσκονται γι'αυτό και δεν εκφέρω γνώμη...Φυσικά εύχομαι και ελπίζω να μην χάσει κανένας το σπίτι του από τη λίμνη αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με βάση το συμφέρον όλων και όχι το προσωπικό και δεν προνοούμε πριν κάνουμε κάτι,είμαστε χαμένοι από τώρα και σαν λαός και σαν χώρα....Ένας προβληματισμένος Έλληνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η συραγγα ανοιξε παλι.Αν μαλωνα αγιος και βεγορα ειναι δικο τους θεμα.Κομματικα δεν ανηκω πουθενα πλεον γιατι ολοι ειναι σκατα ακομη και η κυβερνηση που ειναι πρωην πασοκοι.Επειδη ωφεληθηκαν 5-6 ατομα δεν θα την πληρωσουν ολοι οι αλλοι.Στην αρνισσα εχει 3000 στρ διανομες ποσες οικογενειες ζουν απο αυτα.300 το λιγοτερο...Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλα ρε παιδια ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
    Tο οτι εχουμε παρακρατος το ξερουμε:
    Φαντασματα άνοιξαν την σήραγγα.
    Γιατί γίνεται μόνον Κυριακη το ανοιγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τωρα σωζουν πραγματικα την βεγοριτιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτη την φορα το ανακοινωσαν μονο στο τελειως αγνωστο
    " http://www.amyntaionews.gr"

    "Για τη σήραγγα αναφέρει ότι έχει χρησιμοποιηθεί δοκιμαστικά από τη ΔΕΗ με επιτυχία και σαν αντιπλημμυρικό και σαν υδροηλεκτρικό έργο ενώ η ΔΕΗ εκτιμά ότι δεν αναμένεται να υπάρξει κανένα πρόβλημα και από την χρήση της για την αποκλιμάκωση της στάθμης του νερού στη Βεγορίτιδα."

    Άλλο ένα ψέμα του παρακρατους:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "Η ροή θα γίνεται μέχρι τα δύο Συντονιστικά Οργανα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας και Πέλλας αποφασίσουν να διακόψουν την τροφοδοσία προς την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, για λόγους πολιτικής προστασίας"

    Τώρα ανακαλύψαμε το παραμυθι "για λόγους πολιτικής προστασίας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η ΛΙΜΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΔΕΗ.ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΤΕ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΛΙΜΝΕΣ (ΠΕΤΡΩΝ. ΖΑΖΑΡΗ.ΧΕΙΜΑΔΙΤΙΔΑ) ΠΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ ΕΙΣΡΕΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ. Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.