Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Φύτευση λουλουδιών στο Αμύνταιο από τα δημοτικά σχολεία Αμυνταίου και Φιλώτα

Σε μια ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική δράση προχώρησαν σήμερα τα δημοτικά σχολεία Αμυνταίου και Φιλώτα, με τη συνδρομή του δήμου Αμυνταίου, της δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου.
Ανέλαβαν να ομορφύνουν την έξοδο της πόλης του Αμυνταίου προς Πτολεμαΐδα, φυτεύοντας λουλούδια στις ζαρντινιέρες, οι οποίες βρίσκονται  στα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Παπανδρέου.
Η παραπάνω δράση στέλνει δύο  ισχυρά  περιβαλλοντικά μηνύματα:
1.  Στους νέους, αλλά και σ' όλους τους κατοίκους του δήμου Αμυνταίου, υπενθυμίζει ότι η διατήρηση του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο υπόθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης και γενικότερα  της πολιτείας, αλλά και των πολιτών και
2. Η έννοια του   εθελοντισμού είναι μια κορυφαία πράξη προσφοράς  των πολιτών  στο κοινωνικό σύνολο και ισχυροποιεί τους δεσμούς μεταξύ των δημοτών.

Ελπίζουμε πως η σημερινή δράση θα είναι η αρχή μια σειράς εξορμήσεων εξωραϊσμού σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Καλλικρατικού δήμου Αμυνταίου, με τη συμμετοχή και άλλων φορέων (συλλόγων, σωματείων κλπ.).-














5 σχόλια:

  1. Καλα τα φύτεψαν ,να δούμε ποιος θα τα ποτίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΟΟΟΛΩΝ, ΟΣΩΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα καμαρωσαμε τα παιδια να "δημιουργουν"!Μπραβο σε ολους τους διοργανωτες! Τετοιες ενεργειες πρεπει να γινονται! Οσο για το ποτισμα,το αναλαμβανουμε οσοι εχουμε μπροστα στα σπιτια μας τις ζαρντινιερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδατε που ανησυχούσατε για το πότισμα;Σίγουρα θα βρεθούν κι άλλοι...
    Επιτέλους αρχίσαμε και συμφωνούμε σε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μου επιτραπεί μια επισήμανση στο πολύ καλό ρεπορτάζ του lexovitis:
    Τα λουλούδια προήλθαν από σπόρους που έχουν φυτευτεί στο θερμοκήπιο του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα με τη φροντίδα και επιμέλεια του δασκάλου του σχολείου κ. Καραϊσκάκη Στέφανου. Οι μαθητές στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής αγωγής φρόντισαν για την ανάπτυξη αυτών των λουλουδιών και τη συγκεκριμένη μέρα τα έφεραν στο Αμύνταιο με σκοπό τη μεταφύτευσή τους.
    Το ίδιο θα γίνει και σε Δημόσιους χώρους στο Φιλώτα και πιθανόν στα χωριά Αντίγονο και Πελαργός.
    Όσον αφορά τη φροντίδα των κοινόχρηστων χώρων δεν αποτελεί υποχρέωση μόνον της Πολιτείας, αλλά και των περίοικων. Τα σκουπίδια ήταν πολλά (άπειρα) και παλιά. Ευαισθητοποιημένος πολίτης δεν είναι αυτός που απλά καταγγέλλει, μα αυτός που παίρνει τη σκούπα και γίνεται πολλαπλασιαστής καλών πρακτικών. Διδάσκει με την προσωπική του στάση και συμπεριφορά και εκνευρίζεται με τους πολίτες που βρομίζουν το περιβάλλον.
    Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.