Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

«Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφορικής Ενέργειας 2015» (EUSEW 2015)με τις «Διασυνοριακές ΗμέρεςΕνέργειας 2015» στη Φλώρινα

Ο Δήμος Φλώρινας συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΑειφορικήςΕνέργειας 2015» (EUSEW 2015)με τις «Διασυνοριακές ΗμέρεςΕνέργειας 2015»,στο πλαίσιο του έργου «Θεματικό δίκτυο Αειφορικής ενέργειας διασυνοριακών ΟΤΑ», με τη συμβολική ονομασία «ENERGYNET», το οποίο
χρηματοδοτείται από το ΠρόγραμμαΔιασυνοριακής Συνεργασίας IPA "Ελλάδα - Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013". Η εκδήλωση έγινε στην πόλη της Φλώρινας, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για την ενέργεια και τη σύνδεσή της με την περιοχή, ενώ πραγματοποιήθηκε και έκθεση με τίτλο «Ας δράσουμε για την ενέργεια», στην οποία συμμετείχαν μαθητές από το Γυμνάσιο Αμμοχωρίου, Μελίτης και το 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας. Οι ίδιες σχολικές μονάδες είχαν συμμετάσχει και στο πρόγραμμα ενημέρωσης για την Αειφόρο Ενέργεια, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Μάρτιο του 2015.
Παράλληλα, στο χώρο υπήρξε και Έκθεση βίντεο και φωτογραφίας από τα Εργαστήρια Πολυμέσων και Φωτογραφίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο η «Η Φύση είναι Ενέργεια».
Τον Δήμο Φλώρινας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Καρακόλης, ο οποίος χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην ενέργεια και στις κλιματικές μεταβολές, οι οποίες επηρεάζουνκαθοριστικά την καθημερινότητα των κατοίκων, καθώς και στο πρόγραμμα ENERGYNET, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Φλώρινας με σκοπό την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και την αντιμετώπιση της κλιματικής μεταβολής, και την κατασκευή ενός προτύπου έργου ενεργειακής βελτίωσης.
Η εκδήλωση έκλεισε με την τελετή βράβευσης μαθητών, όπου απονεμήθηκανβραβεία και έπαινοι στα καλύτερα έργα της έκθεσης. 
Να σημειωθεί ότι το διασυνοριακό πρόγραμμα «ENERGYNET»είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Φλώρινας μαζί με άλλους τέσσερις δήμους του διασυνοριακού χώρου Ελλάδας – Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Ηράκλειας, Βισαλτίας, Βέλες και Πρίλεπ) για την προώθηση της Αειφορικής Ενέργειας και των αντίστοιχων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.