Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Συνάντηση δημάρχου Φλώρινας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σέλτσα Κων/νο

Με τον Βουλευτή της Π.Ε. Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σέλτσα Κωνσταντίνο, συναντήθηκε  ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο γραφείο του, τηΔευτέρα22 Ιουνίου 2015. 
Είναι η πρώτη επίσκεψη στον κ. Δήμαρχο μετά την εκλογή του ως βουλευτή της ΠΕ  Φλώρινας.
Ο κ. Βοσκόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Σέλτσας έδειξε από την πρώτη μέρα ενδιαφέρον για  το έργο της Τηλεθέρμανσης Φλώρινας και τον ευχαρίστησε γι’ αυτό.
Αναφερόμενος στο μεγάλο εν λόγω έργο ο κ. Δήμαρχος ανέφερε πως ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες έγκρισης από το ΕΠΕΡΑΑ, για την πληρωμή του ανάδοχου, η οποία καθυστέρησε λόγω των εκλογών και της οικονομικής κρίσης, όμως με την παρέμβαση του κ. Σέλτσα ήρθαν τα χρήματα 1.200.000,00 ευρώ περίπου από το ΕΠΕΡΑΑ και πληρώθηκε ο ανάδοχος και σύντομα θα ξεκινήσουν και πάλι οι  κατασκευαστικές εργασίες. 
            Ο κ. Βοσκόπουλος επεσήμανε πως  όλα όσα ακούγονται για  την πορεία του έργου  της τηλεθέρμανσης,  είναι ψευδή και ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μπορούσε να σταματήσει το έργο της τηλεθέρμανσης θα ήταν η πτώχευση της Ελλάδας και μόνο.
Από το ΕΣΠΑ πρόκειται να κατασκευαστεί ένα τμήμα του έργου  μέχρι το τέλος του 2015 και συγκεκριμένα τα δύο λεβητοστάσια και οι δύο παράλληλοι κεντρικοί αγωγοί μήκους 5 χιλιομέτρων ο καθένας.
Ο κ. Βουλευτής με τη σειρά του ανέφερε ότι είναι ευτυχής που μπόρεσε να συμβάλει τα μέγιστα για την πληρωμή της προκαταβολής από το ΕΣΠΑ.
Αναφέρθηκε δε στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης και στη χρησιμότητα της τηλεθέρμανσης στην περιοχή της Φλώρινας, η οποία «φωτογραφίζεται» και στο σχετικό νόμο για την ενεργειακή πολιτική. Μίλησε δε και για τη σημαντικότητα της κατασκευής και της δεύτερης μονάδας στον ΑΗΣ Μελίτης.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση του έργου, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν μπορεί να δοθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα, καθώς υπάρχουν διαδικασίες που εγκρίνονται από το Υπουργείο, όπως οι εγκρίσεις των διαγωνισμών από το Υπουργείο, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθούν.
Οι διαδικασίες από πλευράς του Δήμου και της ΔΕΥΑΦ προχωρούν άμεσα, αλλά η κεντρική διοίκηση έχει πιο αργούς ρυθμούς.
Τόσο ο κ. Βοσκόπουλος όσο και ο κ. Σέλτσας τόνισαν πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, για να τελειώσει το έργο το 2019.
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος ζήτησε μεγαλύτερη επιχορήγηση των σχολικών μονάδων της περιοχής, καθώς οι ετήσιες επιχορηγήσεις δεν επαρκούν ούτε για το πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία τους.
Στη συνέχεια, ζήτησε από τον κ. Σέλτσα την παρέμβασή του για την απόδοση στον Δήμο Φλώρινας του τέλους εξόρυξης λιγνίτη, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος την περίοδο του χειμώνα.
Για το λιγνιτόσημο, ο κ. Σέλτσας είπε ότι προς το παρόν έχει παγώσει καθώς αυτή τη στιγμή συζητείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ και των ορυχείων.
Τέλος, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα  του έργου της κατασκευής του κάθετου άξονα Φλώρινας-Νίκης καθώς και του δρόμου Φλώρινας- Βίγλας για την ασφαλέστερη κίνηση των οδηγών και των αυτοκινήτων, αλλά και για την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας.

Ο κ. Σέλτσας, δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό του Δήμου και ότι θα ήθελε την αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο. Ο κ. Βοσκόπουλος είπε πως αυτό είναι και δική του επιθυμία και θέλει την παρέμβαση του σε σημαντικά θέματα που αφορούν στην περιοχή.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.