Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τι θα συμβεί αν ο ελληνικός λαός πει όχι στο δημοψήφισμα

Κυριακή 6 Ιουλίου, μια Κυριακή διαφορετική από τις άλλες, ένα «ΟΧΙ» μπορεί να φέρει ανεπιθύμητες καταστροφικές συνέπειες στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.

Ο Μεγάλος χαμένος με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα είναι η Γερμανία, οι αγορές θα την  θεωρήσουν υπεύθυνη και κυρίως μη φερέγγυα για την συμπαγή και αξιόπιστη ευρωνομισματική διασφάλιση, μοιραία θα δεχθεί επιθέσεις τόσο από την ομαλή αγορά όσο και τους καιροσκόπους, η επίθεση θα είναι τόσο σφοδρή που η παγκόσμια ιστορία της οικονομικής αγοράς θα το καταγράψει για πρώτη φορά.
Θα επιβληθεί ουσιαστικά οικονομική καραντίνα στην κυβέρνηση Μέρκελ, ταυτόχρονα οι ευρωπαίοι ηγέτες φοβούμενοι τον κίνδυνο της επέκτασης της «στρατηγικής»  επίθεσης των αγορών προς το εσωτερικό οικονομικό τραπεζικό σύστημα τους θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν την λαβωμένη Γερμανία αλλά και την ευρωζώνη.
Εάν αναλύσουμε και διευρύνουμε τα γεγονότα, τότε θα δούμε ότι οι συνέπειες επεκτείνονται και στις παγκόσμιες αγορές, αδιαφορώντας για την πολιτική τους, την  οικονομία τους και την γεωγραφική θέση τους, έτσι θα έχουμε:
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ θα υποστεί μια άτακτη πτώση με τεράστιες απώλειες για όσους τα κατέχουν στο ταμείο τους.
Οι μετοχές τις ευρωζώνης θα φτάσουν σε χαμηλά εφιαλτικά επίπεδα.
Θα εξανεμιστούν από τις τράπεζες της ευρωζώνης  ανυπολόγιστα ποσά  διότι  οι επενδυτές θα πουλούν τις χρηματοοικονομικές μετοχές υπό τον μεγάλο  φόβο των επιπτώσεων της αστάθεια τους ευρώ.
Εξ αιτίας της αναταραχής πολλές παγκοσμίου επιπέδου εταιρίες θα επαναξιολογήσουν το σχεδιασμό τους για είσοδό στο χρηματιστήριο.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  δεν θα μπορεί να περιορίσει τον αντίκτυπο από την άτακτη αναταραχή στις χρηματοοικονομικές αγορές, με πτώση θα ολοκληρώνονται  οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια που θα επιφέρουν ανυπολόγιστες οικονομικές ζημίες στους θεσμικούς επενδυτές.
Η πτώση της Lehman Brothers  θα μοιάζει ένα απλό ιστορικό γεγονός άνευ αξίας σε σχέση με αυτά που θα ακολουθήσουν μετά την Κυριακή τις 6ης Ιουλίου επικρατώντας το ΟΧΙ.
Οι έντονες πυρετώδεις διεργασίες των θεσμών, κυρίως των τελευταίων ημερών αποσκοπούν ως προς το να αποτρέψουν όλα τα παραπάνω, αλλά είναι γνωστό ότι σε μια συμφωνία χρειάζονται δυο…εύχομαι όπως κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος να επικρατήσει η λογική και να επέλθει μια συμφωνία που θα ευνοήσει και τις δυο πλευρές, η χρυσή τομή που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει: Μοιράζω δύο μέρη άνισα, άλλα με τέτοιο τρόπο που μένουν και οι δύο πλευρές ικανοποιημένες!!!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.