Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

2η ημέρα της Εμποροπανήγυρης Αμυνταίου 2015

 Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε χθες βράδυ, στους χώρους της εμποροπανήγυρης Αμυνταίου.
Πλούσια τα εκθέματα και φέτος. Τα είδη ένδυσης- υπόδησης, οικιακός εξοπλισμός, έχουν ιδιαίτερη απήχηση στο γυναικείο κοινό, οι άνδρες προτιμούν κυρίως τους πάγκους με τα εργαλεία, ενώ τα παιδιά δεν ξεκολλούν από το Λούνα Παρκ.
Όλοι μαζί όμως, μετά  την κουραστική περιήγηση στα υπαίθρια καταστήματα, καταλήγουν στα "βρώμικα", τις υπαίθριες δηλαδή ταβέρνες που στήνονται για να καλύψουν τις γαστριμαργικές ανάγκες των επισκεπτών και οι οποίες καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος στον κεντρικό χώρο της εμποροπανήγυρης.
Η εμποροπανήγυρη Αμυνταίου είναι η μεγαλύτερη και ίσως η πιο παλιά στο είδος της, στη Δυτική Μακεδονία και παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην οικονομικοκοινωνική ζωή της κωμόπολης, αλλά και της γύρω περιοχής, πολλές δεκαετίες τώρα. Οι επισκέπτες της προέρχονται από την περιφέρεια των δήμων Αμυνταίου, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας αλλά και ευρύτερα από Κοζάνη, Καστοριά και Έδεσσα.

Πάρτε μια γεύση από τη χθεσινή ημέρα, στο βίντεο που ακολουθεί και ελάτε και εσείς να ζήσετε ξένοιαστο Σαββατοκύριακο.- 


4 σχόλια:

  1. Lexovitis
    Όταν λειτουργούσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο παλιό κτίριο, λόγω της φασαρίας που δημιουργούσε το πανηγύρι, έκλεινε με απόφαση του Νομάρχη, αν δεν κάνω λάθος και για "συμπαράσταση" έκλειναν όλα τα σχολεία της περιοχής Αμυνταίου. Τώρα που το σχολείο μετακόμισε μακριά από τον θόρυβο, γιατί να κλείσουν; Υπάρχει αρμόδιος για το θέμα; Είναι επιεικώς απαράδεκτο να κλείνουν τα σχολεία για το πανηγύρι!!
    Ο νοικοκύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογικό να εχει πολυ κόσμο αφού βοηθάει πολυ ο καλος καιρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πιο εντυπωσιακο θεαμα του πανηγυριου ηταν αδιαμφισβητητα ο..ΓΥΡΟΣ του ΘΑΝΑΤΟΥ..Σιγουρα εχει σταματησει εδω και χρονια για λογους ασφαλειας..Εκεινος ο ηχος απ τα μαρσαρισματα των μηχανων χωρις εξατμιση εδινε το ρυθμο στη μαγεια του πανηγυριου...Κι ο εκφωνητης να σπικαρει...ελατε να ελεπετε ελατε να τερειτε τα μετερα παιδοπα να καλκευουσει τα τρανα τα μοτοσυκλετα...Αξεχαστες αθωες θεικες μνημες μιας αλλης εποχης..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηρθα και όλα ηταν υπέροχα στο Πανηγύρι Αμυνταίου Ευστοχη η παρατήρηση σου...ούτε ένα εκθετήριο δεν υπήρχε με τα δροσερά κρασιά Αμυνταίου. Ευτυχώς ήταν ανοιχτή η κάβα΄και αγόρασα ένα ερυθρόμαυρο για γούρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.