Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Χαιρετισμός της Όλγας Μούσιου, Προέδρου του Δ. Σ. Φλώρινας στην εορταστική εκδήλωση της Π. Ε. Φλώρινας για την 28 Οκτωβρίου 1940

Πανοσιολογιότατοι, κ. Αντιπεριφερειάρχη, κ. Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών και της Αστυνομίας, επίσημοι προσκλεκλημένοι, αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητά μας παιδιά,

Η μεγάλη εθνική μας επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, με αφορμή την επίθεση της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι εναντίον της Ελλάδας, σηματοδοτεί ουσιαστικά την είσοδο της χώρας μας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα πόλεμο που θα άλλαζε την παγκόσμια ισορροπία, με την επώδυνη περίοδο της γερμανικής κατοχής και τον εμφύλιο κατόπιν για τη χώρα μας.
Το σημαντικότερο στοιχείο, που αναδεικνύεται από την ηρωική και συνάμα τραγική εκείνη περίοδο είναι η ομόθυμη αποφασιστικότητα του συνόλου του ελληνικού λαού να προασπίσει την εθνική του κυριαρχία, την ακεραιότητα της χώρας , την αξιοπρέπεια και την τιμή του, τις διαχρονικές αξίες και τις ανθρωπιστικές αρχές του που έχουν εμπνεύσει όλη την ανθρωπότητα.
Ο ελληνικός λαός σε μια υπέροχη έκφραση της ομοθυμίας και της ομοψυχίας του συστρατεύτηκε σύσσωμος στην κοινή προσπάθεια απόκρουσης του εχθρού. Η ελληνική κοινωνία της εποχής εκείνης ενώθηκε και όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στους εισβολείς, που επιβουλεύονταν το έδαφος, το φρόνημα και την πολιτισμική ταυτότητά του.
Το μήνυμα της ενότητας και της ομόθυμης απόφασης του λαού μας να αντισταθεί στην εισβολή ενός εχθρού είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επίκαιρο καθώς η ενότητα του λαού μας είναι η προϋπόθεση για την στάση και την αντίδρασή μας απέναντι στις προκλήσεις μιας νέας οικονομικής υποδούλωσης με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα μας.
Το «ΟΧΙ» του 1940, ως φυσική συνέχεια του «Μολών λαβέ» και του ξεσηκωμού κατά του Οθωμανικού ζυγού, αποτέλεσε έναν ακόμη κρίκο στην αντιστασιακή αλυσίδα που από γενιά σε γενιά συμπληρώνεται και διατρέχει ολόκληρη την ελληνική ιστορία.
Σήμερα, λοιπόν, στη δίνη μιας βαθιάς κοινωνικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, που συγκλονίζει τις ιδεολογίες και τις βεβαιότητες μας, ας εμπνευστούμε από το αντιστασιακό πνεύμα που διατρέχει όλη την ελληνική ιστορία και με διάθεση ενεργητική για ομόθυμη υπεράσπιση της ταυτότητας μας, της συνοχής της χώρας, της πίστης μας, των αξιών και των ιδεών μας ας λειτουργήσουμε δημιουργικά και δυναμικά ως άξιοι συνεχιστές ηρωικών προγόνων.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η αγαπητή μου  συνάδελφος και φίλη, κ. Κική Αμαραντίδου, που σηματοδοτεί με τη λειτουργία της την προσπάθεια του Νεοέλληνα να ορθοποδήσει, να διακριθεί και να διαπρέψει, εργαζόμενος με συνέπεια και σοβαρότητα, γιατί ο πατριωτισμός σήμερα είναι να κάνουμε όλοι το χρέος μας και το καθήκον μας με τον καλύτερο τρόπο όπου μπορούμε! 
Να είστε όλοι καλά! Από μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου της Φλώρινας και του Δημάρχου, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλου, σας εύχομαι χρόνια πολλά για την μεγάλη εθνική μας επέτειο και να ’μαστε πάντα ελεύθεροι!

Όλγα Μούσιου Μυλωνά, Σχολική Σύμβουλος

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.