Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη τύπου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των συναντήσεων που πραγματοποίησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δ. Μακεδονίας κ. Μιχελάκη, συζητήθηκε το πλαίσιο διαχείρισης της λίμνης Βεγορίτιδας. Από την πλευρά της Π.Ε. Φλώρινας έγινε παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής του Φαραγγίου ενώ συμφωνήθηκε να οριστεί συντονιστικό όργανο με εκπροσώπους της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, της Π.Ε. Φλώρινας, της Π.Ε. Πέλλας, του Δήμου Αμυνταίου και της Δ.Ε.Η., που θα αποφασίζει για τη λίμνη στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος και των συμφερόντων των ακτημόνων της περιοχής. Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθεί η εκπόνηση μελετών για τη διαχείριση των λιμνών του κάμπου του Αμυνταίου συνολικά.
Επιπλέον ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου του πανεπιστημίου της Φλώρινας προκειμένου να ενταχθούν τα έργα για την αναβάθμισή του ενώ έγινε συζήτηση και για τη διαχείριση των νερών του όρους Βόρας.
Κατά τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκο Μπόλαρη συζητήθηκε το θέμα της υλοποίησης του αρδευτικού της Τριανταφυλλιάς και των παράλληλων έργων, με δέσμευση από πλευράς υπουργείου ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση, ενώ έγινε πρόταση και για δημιουργία υδροηλεκτρικού σταθμού, έργο το οποίο θα πρέπει πρώτα να ενταχθεί στη ρυθμιστική αρχή ενέργειας. Αναφορικά με το ζήτημα των κτηνοτροφικών μονάδων, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε τροποποίηση του άδικου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, νόμου αφού πρώτα δοθεί εκ νέου παράταση ενός χρόνου κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στους βοσκότοπους και τους αμπελώνες, καθώς και το αρδευτικό της λίμνης Βεγορίτιδας.
Κατά τη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής της Δ.Ε.Η. κ. Ιωάννη Κοπανάκη και τη Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων κ. Όλγα Κουρίδου, έγινε αναφορά στα προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία των ΑΗΣ Μελίτης και Αμυνταίου και στα θέματα που αφορούν στα ορυχεία της περιοχής, με επίκεντρο τις εξελίξεις στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη, θα τεθεί από πλευράς περιφέρειας το ζήτημα της διάνοιξης των ορυχείων Βεύης και Κλειδίου που παραμένουν ανενεργά.
Αναφερόμενος στις φήμες για κατάργηση του στρατοπέδου του 1ου Συντάγματος Πεζικού της Φλώρινας, ο κ. Μπίρος τόνισε πως πάγια άποψη της Π.Ε. Φλώρινας είναι η διατήρηση και ενίσχυσή του. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο με αίτημα την παραμονή και τη συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου στην περιοχή.
Κλείνοντας, ο κ. Μπίρος τόνισε πως η Π.Ε. Φλώρινας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή μας.

Βίντεο από τη συνέντευξη τύπου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.