Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Εκδήλωση μνήμης για τα 73 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Λεχόβου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη επισημότητα πραγματοποιήθηκε στο Λέχοβο σήμερα, 24 Ιουλίου 2016,  η εκδήλωση μνήμης για τα 73 χρόνια από το ολοκαύτωμα του χωριού από τους Γερμανούς κατακτητές  την 23η Ιουλίου 1943.

Μετά από την αρχιερατική θεία λειτουργία, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του αρχιμανδρίτου  Ν. Γιαννουσά, ως εκπροσώπου του Σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ομιλία από την φιλόλογο Ελπινίκη  Στεφανίδου και κατάθεση στεφάνων. Την εκδήλωση πλαισίωσε η δημοτική μπάντα του δήμου Αμυνταίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Κων/ντίνος Σέλτσας και Γιάννης Αντωνιάδης, βουλευτές της ΠΕ Φλώρινας, ο δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης, η Αντιπεριφερειάρχης  Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας, ο Υποπρόξενος του Γερμανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των μαρτυρικών χωριών Κεδρυλλίων Σερρών, Κλεισούρας Καστοριάς, Μεσόβουνου και Πύργων Εορδαίας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου Κώστας Μωυσιάδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του  δήμου Αμυνταίου, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Νίκος Παπαχρήστου και κάτοικοι του χωριού.-



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.