Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Συγκινητική η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στον δήμο Αμυνταίου προς τιμήν του Δημάρχου του Αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, 04 Δεκεμβρίου 2016,στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στον δήμο
Αμυνταίου προς τιμήν του απερχόμενου  Δημάρχου του Αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου Ιωάννη Παπαϊωάννου.
Καλωσορίζοντας τον δήμαρχο Καραβά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου Κώστας Μωυσιάδης αναφέρθηκε στο ιστορικό  της αδελφοποίησης των δύο δήμων.
Ο απερχόμενος δήμαρχος Καραβά εμφανώς συγκινημένος μιλώντας «από καρδιάς» όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στους ανθρώπους οι οποίοι συνέβαλαν στην αδελφοποίηση των δύο δήμων, στη συμβολή εθελοντών στρατιωτών από τον Καραβά με επικεφαλής τον γιατρό Ιωάννη Πηγασίου, στους νικηφόρους Βαλκανικούς Αγώνες του Έθνους, στις δραστηριότητες του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καραβά, καθώς και στο έντονο ενδιαφέρον του για τις συνομιλίες που πραγματοποιούνται αυτή την εποχή με σκοπό την εύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης  για το κυπριακό. Τέλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αμυνταίου για την διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης.
Ο δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης εξήρε τον ρόλο του δημάρχου Καραβά στα αυτοδιοικητικά πράγματα, αναφέρθηκε στα φιλόξενα αισθήματα των Καραβιωτών και ευχήθηκε την επιστροφή των κατοίκων του δήμου στα πατρώα ετάφη τους.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου Νίκος Παπαχρήστου μίλησε για τις ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργήθηκαν με την αδελφοποίηση των δύο δήμων και εξήρε την συμβολή του απερχόμενου δημάρχου Καραβά στην τόνωση του εθνικού φρονήματος των συμπατριωτών του. Τέλος του ζήτησε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Με ανάλογα συναισθήματα μίλησαν και οι :
· Μέλη Γιαννιτσοπούλου δημοτική σύμβουλος δήμου Αμυνταίου
· Γιώργος Νάστος, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου
·  Άννα Κούρη πρώην αντιδήμαρχος δήμου Αμυνταίου και
·  Στέφανος Γιαγκούλης πρώην δήμαρχος Αμυνταίου.
Στη συνέχεια οι δύο δήμαρχοι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.
Μοναδική παραφωνία στην σημερινή εκδήλωση ήταν η απουσία της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση, την διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η Δημοτική Αρχή.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την εκδήλωση.-













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.