Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο επισκέφτηκε την Τετάρτη 24 Μαΐου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Ρήγας, στα πλαίσια της επίσκεψής του στις Περιφερειακές Ενότητες της Δ. Μακεδονίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ. Κώστας Σέλτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας κ. Κων/νος Γέρου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ. Παύλος Γεωργίου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Νίκος Μουρατίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Φλώρινας.
Ο κ. Μπίρος, αφού καλωσόρισε τον κ. Ρήγα, αναφέρθηκε συνοπτικά στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, επεσήμανε πως η Π.Ε. Φλώρινας έχει ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης το οποίο υλοποιείται σταδιακά σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, τόνισε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα, ώστε να συνδεθεί η Π.Ε. Φλώρινας με την Εγνατία και να βγει από την απομόνωση, καθώς και των αρδευτικών δικτύων Πρέσπας, Τριανταφυλλιάς και Παρορίου, ώστε να δοθεί ώθηση στον αγροτικό τομέα που θα αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, ενώ ζήτησε από τον κ. Ρήγα τη συμβολή του ώστε να προχωρήσουν αυτά τα μεγάλης προτεραιότητας έργα που θα βοηθήσουν καθοριστικά στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή.
Ο κ. Ρήγας δήλωσε πως μέχρι σήμερα η ανάπτυξη της Δ. Μακεδονίας στηρίχτηκε στη ΔΕΗ, ένας στρεβλός όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τρόπος ανάπτυξης ο οποίος πρέπει να αλλάξει, αναφέρθηκε στον τοπικό πλούτο και στις υφιστάμενες οικονομικές δυνάμεις της περιοχής που έχουν μείνει μέχρι σήμερα αναξιοποίητες, ενώ τόνισε πως οι προσπάθειες της παρούσας περιφερειακής αρχής συμβαδίζουν με την αντίληψη της κυβέρνησης για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, στο οποίο η συμβολή των περιφερειών και των δήμων θα είναι καθοριστικής σημασίας και το οποίο θα μπορεί να υλοποιηθεί με μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας αφού η χώρα ξεφύγει από τη μέγγενη των μνημονίων και βγει στις αγορές στο τέλος του 2018.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.