Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 20/6/17

Για την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων το Εργατοϋπαλληλικό
Κέντρο Φλώρινας εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους προσφυγικούς – μεταναστευτικούς πληθυσμούς που βρίσκονται ή  έχουν εγκλωβιστεί στην ελληνική επικράτεια ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, και δηλώνει τα εξής:
Το οργανωμένο συνδικαλιστικό Κίνημα κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να κινητοποιείται, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Τόσο  στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, Εργατικά Κέντρα και σωματεία, έσπευσαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην υποδοχή, φροντίδα και φιλοξενία των προσφύγων, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, αλλά και αντιδρώντας συλλογικά και καταδικάζοντας δημόσια ρατσιστικές και ξενοφοβικές πρακτικές που, δυστυχώς, σε κάποιες περιοχές έχουν εμφανιστεί.
Η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας και γενικότερα το συνδικαλιστικό κίνημα στηρίζει το μήνυμα του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, στο οποίο μετέχει ενεργά, για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων «ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟN “ΕΙΣΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ”».

Η Συνομοσπονδία το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας και γενικότερα το συνδικαλιστικό κίνημα υπερασπίζεται ως απόλυτο στόχο των δράσεων αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Ο στόχος αυτός οφείλει παράλληλα να υπηρετηθεί με τη δυναμική επανεγγραφή στην εθνική ατζέντα των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, την αποτελεσματική κοινωνική ένταξη των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών στην εργασία, τη διασφάλιση πρόσβασης στην εκπαίδευση και στις υπηρεσίες υγείας, την προστασία από την εργοδοτική εκμετάλλευση και την ανασφάλιστη, αδήλωτη εργασία. Όλα αυτά αποτελούν διαρκή υποχρέωση τόσο της ελληνικής Πολιτείας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.