Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Τα εγκαίνια της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα

Τα εγκαίνια της Σχολής Πυροσβεστών πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Πτολεμαΐδα, από τον υπουργό
Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Καπέλιου.
Οι δύο υπουργοί εξήραν το έργο και την προσπάθεια του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας που οδήγησε σε αυτό «το στολίδι» για την περιοχή, όπως επισήμαναν.
Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε ότι η Σχολή θα αποκτήσει διεθνή αναγνώριση και διεθνή ακτινοβολία και θα προσφέρει γνώση, μόρφωση και αγωγή στους πυροσβέστες χωρών της Βαλκανικής που πολλές από αυτές δεν διαθέτουν Σχολές Πυροσβεστών.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι «μπορούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να κάνουμε βήματα μπροστά, να προωθήσουμε τη γνώση, να προωθήσουμε την ανάπτυξη του τόπου, να προχωρήσουμε σε διεθνείς συνεργασίες και αυτό συμβολίζει η πρωτοπόρα Σχολή Πυροσβεστών», ενώ αναφέρθηκε και στις σφοδρές πολιτικές και συνδικαλιστικές αντιδράσεις για να μην γίνει η Σχολή στην Πτολεμαΐδα.
Μετά το τέλος των ομιλιών πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση και απονομή αναμνηστικών πλακετών:
•  Στον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη και εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα
•   Στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Τόσκα από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης Π. Πλακεντά
• Στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Β. Καπέλιο από το Δήμαρχο Εορδαίας Σ. Ζαμανίδη
•  Στο γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκη, από τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Η. Κάτανα

• Στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκη.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο