Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στον δήμο Αμυνταίου για τις κατολισθήσεις - ρηγματώσεις στο Ορυχείο Αμυνταίου καθώς και τη μετεγκατάσταση της Τ.Κ. Αναργύρων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Συνήλθε χθες, Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017, σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου στην αίθουσα
συνεδριάσεων του δήμου, με θέμα  τις κατολισθήσεις  - ρηγματώσεις στο Ορυχείο Αμυνταίου  καθώς και τη μετεγκατάσταση της Τ.Κ. Αναργύρων.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν, πέραν  του δημάρχου Αμυνταίου και των δημοτικών συμβούλων, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Σάββας Ζαμανίδης,  οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ελισσάβετ Παναγιωτίδου και Ιωάννης Κιοσσές, ο πρώην δήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Λιάσης, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του δήμου Αμυνταίου και κάτοικοι του θιγόμενου οικισμού της Τ.Κ. Αναργύρων.
Στη συζήτηση που ακολούθησε κατατέθηκαν κυρίως δύο απόψεις:
Η αισιόδοξη άποψη του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, σύμφωνα με την οποία έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για την μετεγκατάσταση του οικισμού των Αναργύρων η οποία θα γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο και
Η απαισιόδοξη άποψη του δημάρχου Πτολεμαΐδας Σάββα Ζαμανίδη, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει η βούληση για  τη μετεγκατάσταση του οικισμού.
Εν τω μεταξύ οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουν απομείνει (περί τους 180 όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση), φοβούνται τα χειρότερα και ζητούν την άμεση μετεγκατάσταση τους  πριν είναι πολύ αργά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί  εκτεταμένα αποσπάσματα από τα χθεσινή συνεδρίαση.-


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.