Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής Αμυνταίου για το χρονικό διάστημα από 01.09.2017-30.06.2017 (ΒΙΝΤΕΟ &ΦΩΤΟ )

Πραγματοποιήθηκε χθες (03 Ιουλίου 2017) το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου ο απολογισμός των πεπραγμένων
της δημοτικής Αρχής Αμυνταίου για το χρονικό διάστημα από 01.09.2017-30.06.2017, με την παρουσία των δημοτικών συμβούλων και  λιγοστών δημοτών.
Ο δήμαρχος Κώστας Θεοδωρίδης παρουσίασε τα στοιχεία που συνθέτουν τις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής, από την ημέρα της ανάληψης της εξουσίας (01.09.2014) μέχρι και το Α΄ εξάμηνο του 2017.
Οι δραστηριότητες αφορούσαν:
·  Το διοικητικό σκέλος του δήμου (προσωπικό, οργανωτικό, υπηρεσίες κλπ.) και
· Την παραγωγή έργου (Μελέτες, εκτέλεση έργων οδοποιίας, αγροτικών δρόμων, ανάπλασης παιδικών χαρών, συντήρηση δημοτικών κτιρίων κλπ.
Παρουσίασαν το έργο τους επίσης:
· Η Ελένη Ιωαννίδου πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης- Αθλητισμού του δήμου Αμυνταίου
· Η Ειρήνη Γοράντη πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ
· Ο Ευθύμιος Χαριτίδης πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ ενώ
· Ο δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης έκανε το απολογισμό της δημοτικής επιχείρησης Ξινό Νερό.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου Νίκος Παπαχρήστου, δήλωσε πως τα περισσότερα έργα τα οποία ανέφερε ο δήμαρχος  είχαν δρομολογηθεί από την  προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τον κατηγόρησε για απουσία νέων έργων κατά το διάστημα της δημαρχίας του.
Αναφέρθηκε επίσης στην τηλεθέρμανση, τις κλειστές παιδικές χαρές του δήμου καθώς και την εξαγορά του 60% των μετοχών  της νέας εταιρείας μεταξύ της δημοτικής επιχείρησης «Ξινό Νερό»  και της εταιρείας «Μαλαματίνα η οποία είχε συσταθεί το 2008 και η οποία προέβλεπε εκτός των άλλων την ίδρυση εργοστασίου εμφιάλωσης ξινού νερού, προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ.
Στη συνέχεια μίλησαν δημότες, οι οποίοι εξέφρασαν κυρίως την αγωνία τους για την δημοτική επιχείρηση και ζήτησαν να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Τέλος μίλησαν δημοτικοί σύμβουλοι και ο απολογισμός των πεπραγμένων έκλεισε με τις απαντήσεις του δημάρχου στα θέματα που τέθηκαν.

Σε επόμενο άρθρο μας θα δημοσιευθούν  εκτεταμένα αποσπάσματα από την χθεσινή συνεδρίαση.-














2 σχόλια:

  1. Κάποιοι όμως ετοιμάζουν για τον "επιχειρηματία" τον δρόμο για να μπεί στο παιχνίδι της συνεργασίας με την επιχείρηση του Ξινού Νερού,Ξέρετε ποιοί,όλοι αυτοί που λυμαίνταν τόσα χρόνια τον δήμο ως δημοτική αρχή.Μάλλον ο Χάσος ενδιαφέρεται για την θέση του διευθυντή,ή του προέδρου,ο δε Παπαχρήστου μάλλον θέλει να είναι ο ειδικός σύμβουλος ανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ αν όλα αυτά τα ετοίμαζε ο Κύριος Θεοδωρίδης θα ήταν μία σοβαρή επιχειρηματική κίνηση για τον τόπο;;;; Και τώρα που τα ετοιμάζει κάποιος άλλος δεν είναι;;;; Ο τόπος θέλει δουλειά, θέσεις εργασίας….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.