Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Με ιδιαίτερη επισημότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τα 74 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Λεχόβου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λέχοβο με ιδιαίτερη επισημότητα η
εκδήλωση μνήμης για τα 74 χρόνια από το ολοκαύτωμα του χωριού.
Έτσι το πρωί τελέσθηκε θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, και πυροσβεστικών αρχών στο μνημείο αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια οι καλεσμένοι μετέβησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας» όπου η φιλόλογος Γιαννούλα Βούζα διάβασε κείμενο του λεχοβίτη Ιστορικού-Λαογράφου Παναγιώτη Φίτζιου, σχετικό με την πυρπόληση του χωριού. Η ίδια  απήγγειλε επίσης  ένα συγκινητικό ποίημά της, εμπνευσμένο από το κάψιμο του Λεχόβου.
Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Κρίνα στο Χιόνι» του σκηνοθέτη Χρήστου Σκούρα, παραγωγής του δήμου Αμυνταίου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αιδεσιμότατος ιερέας του Λεχόβου Μενέλαος Σιώκης, ο βουλευτής Φλώρινας Κώστας Σέλτσας, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, ο δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης, ο πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Walter Stechel, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κλεισούρας, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικού Σώματος και πολλοί κάτοικοι του Λεχόβου.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εκτεταμένα στιγμιότυπα από τις σημερινές εκδηλώσεις.-
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο