Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Η συνέντευξη τύπου για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των «Πρεσπείων 2017»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί, 08 Αυγούστου
2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής  των «Πρεσπείων» Γιώργος Λιάνης.
Ο κ. Λιάνης, παρουσία του δημάρχου Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη, των αντιδημάρχων Απόστολου Θεοδώρου, Ευαγγέλου Ακριτίδη και Ιωάννη Νάτση, καθώς και του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών, ανέλυσε το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο είναι πολύ πλούσιο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με τις περισσότερες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στον δήμο Αμυνταίου.
Ακολούθησε σύσκεψη για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Αμύνταιο και στον Άγιο Παντελεήμονα σε συνεργασία του Δήμου Αμυνταίου με τον Οργανισμό Πολιτιστικών εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Τετάρτη 23 Αυγούστου: Αμύνταιο. Ξενοδοχείο «ΑΤΕΡΟΝ»
Ώρα 9 μ.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου για την ζωή του Μίμη Δoμάζου. Θα είναι παρόν ο εμβληματικότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, θα τιμηθεί από τον Ερμή Αμυνταίου και θα δωρίσει μια συλλεκτική του φανέλα στην Δημόσια Βιβλιοθήκη του Αμυνταίου και μια στον ΕΡΜΗ υπογεγραμμένη από τους παίκτες που έπαιξαν στο wembley.
Πέμπτη 24 Αυγούστου: Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου
Ώρα 8.30 μ.μ.: Στον περίβολο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, επίσημη υποδοχή της Κυπριακής αποστολής του Αδελφοποιημένου με το Αμύνταιο Δήμου Καραβά. Ομιλίες και χορευτικά συγκροτήματα από την Κύπρο.
Ώρα 9.30 μ.μ.: Ρεσιτάλ της Ηρώ Σαΐα με τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών: Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Κραουνάκη και Μούτση.
Παρασκευή 25 Αυγούστου: Κεντρική πλατεία Αμυνταίου
Ώρα 9 μ.μ.: Συναυλία του συγκροτήματος «Μέλισσες».
Σάββατο 26 Αυγούστου: Άγιος Αχίλλειος, Πρέσπες
Ώρα 8.30 μ.μ.: Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο. Τραγουδάει ο Μανώλης Μητσιάς. Διαβάζει και τραγουδά η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη.
Για τον Νίκο Γκάτσο θα μιλήσει ο ποιητής Γιώργος Χρονάς.
Κυριακή 27 Αυγούστου: Νέο πάρκο Φλώρινας
Ώρα 9 μ.μ.: Μεγάλη λαϊκή συναυλία με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Τραγουδούν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Πωλίνα Βουλγαράκη. Θα ερμηνευτούν οι μεγάλες συνθέσεις του Μίκη και όλες οι κινηματογραφικές του επιτυχίες.
Δευτέρα 28 Αυγούστου: Άγιος Παντελεήμονας Αμυνταίου
Ώρα 9 μ.μ.: Η Πάολα «αναδυόμενη» από τα νερά της λίμνης Βεγορίτιδας θα παρουσιάσει ένα τρίωρο φαντασμαγορικό πρόγραμμα γεμάτο από εκπλήξεις και με τη συνοδεία σπουδαίων μουσικών.
Θα ερμηνεύσει λαϊκά τραγούδια δικά της, άλλων συνθετών αλλά και τραγούδια από το θησαυροφυλάκιο της ελληνικής παράδοσης.

Όλες τις εκδηλώσεις θα τις παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο